Martin ten HoeveDe omstandigheden werkten goed mee; met golven tot een metertje of twee en rond de twintig knopen wind kon er goed gevaren worden. Er werden heats van acht minuten gevaren, waarbij telkens de beste drie sprongen en twee golfritten werden geteld, evenals de overall impression. Al in de eerste heats waren er een paar surfers die boven de rest uitstaken. Erik Troostheide, winnaar van 2003, liet zien hoe je een heat indeelt, Martin ten Hoeve sprong heerlijke backloops en Collin Ansink showde zijn strakke backside cutbacks. Ook was er de double forward posse: Bert den Boer, Mike Bossaert, Sander van Baaren, Jeroen Boelema en natuurlijk Kevin Mevissen, die tegenwoordig liever in de golven speelt dan dat hij op een freestyleboard staat.

De eerste halve finale gingen tussen Erik Troostheide en Collin Asink. Collin voer een solide heat en wist Erik met een kleine marge te verslaan. In de tweede halve finale nam Martin ten Hoeve het op tegen Kevin Mevissen. Ook dit was een close call voor de jury, maar uiteindelijk was Martin toch de betere van de twee.

In de losers finale die volgde, zette Erik Troostheide zijn eerdere verlies recht, hij pakte de derde plaats voor Kevin Mevissen op vier.

In de finale was het Martin ten Hoeve die met zijn gevarieerde sprongen de winst naar zich toetrok en Collin Ansink wist te verslaan.

Einduitslag Naish Wave Challenge 2004:
1. Martin ten Hoeve
2. Collin Ansink
3. Erik Troostheide
4. Kevin Mevissen
5. Mike Bossaert
5. Sander van Baaren
5. Jeroen Boelema
5. Lars Green
9. Martijn Oppelaar
9. Bert den Boer
9. Erwin Bol
9. Vincent Bakker
9. Stefan Grolleman
9. Thewes de Boer
9. Arjon Hofman
9. Rob Monks

Gemaakt voor windsurfers door windsurfers
- Stichting Windsurfing Nederland.