MissionXL 2011 zeer geslaagd!

logo mission xl_hiWe kunnen terugkijken om een zeer geslaagde editie van het Windsurf & SUP event MissionXL 2011!

In het weekend van 20-21 augustus werd op het Grevelingenmeer bij Brouwersdam het MissionXL Windsurf & SUP evenement gehouden. Met bijna 300 deelnemers en duizenden bezoekers is dit het grootste evenement in de Benelux en één van de grootste Wereldwijd. Met heel veel activiteiten op en rond het water was het zeer compleet evenement.

Zaterdag was een mooie en drukke eerste MissionXL dag met veel zon maar minder wind. In de ochtend nog planeerbare wind, tijdens de heats niet meer maar de fun was er niet minder om er er kon toch een volledige race met alle heats gevaren worden. Verder veel activiteiten, deelnemers en bezoekers, veel pro's, clinics, surfexpo, testen, beginnerslessen, freestyle tow-in en heats met de SUP. Vanavond BBQ en Party. Kortom er was genoeg te doen ondanks weinig wind. :-)

Zondag was een dag met minder zon maar meer wind 4/5 bft met veel goed actie. Er konden 2 volledige races (met alle heats) gevaren worden wat voldoende waarin de surfers zich konden kwalificeren voor de finales. Tussendoor was er een freestyle demo van de wereldtoppers en een mini Long Distance. Veel te doen dus met een leuke sfeer. :-)

Fun Slalom wedstijd

Met bijna 300 deelnemers was het een Fun Slalom met veel heats waarbij een down wind slalombaan gevaren werd. Veel deelnemers in de diverse leeftijds categorieën leverden een mooie onderlinge strijd op het water met zaterdag 1 volledige race (met alle heats) en zondag met meer wind 2 volledige races én de finales.

slalom

SUP race

De snelgroeiende sport Stand Up Paddling is dit jaar toegevoegd aan het evenement. Zaterdag in de middag met minder wind konden de surfers, die mee wilden doen, aan de bak. Er moest een flinke baan gepeddeld worden waarbij het op uithoudingvermogen en balans aankwam.

suprace

Freestyle Demo en Tow-in

Zaterdag en Zondag werd door diverse Pro's een Freestyle demo gegeven. Op zaterdag met weinig wind dmv slepen achter boten en jetski's. Zondag was er voldoende wind om hun kunsten te vertonen.

freestyle

Mini Long Distance

Zondag werd de mini Long Distance met ongeveer 200 windsurfers gelijktijdig gevaren wat mooie plaatjes opleverde. Zo kon Nederland zien dat windsurfen nog steeds een grote sport is.

longdistance

Surf Expo

Voor de duizenden bezoekers was er voldoende te zien op en rondom het water. Diverse grote en kleinere merken toonden in hun stands het nieuwste materiaal. Ook was er de mogelijkheid om te testen op het water waar veel gebruik van gemaakt werd.

expo

Giants

De diverse wereldtoppers zoals Ben vd Steen, Peter Volwater, Pieter Bijl, Steven van Broeckhoven, Davy Scheffers, Sarah-Quita Offringa, Dorian van Rijsselberghe waren het hele weekend aanwezig. Naast het geven van diverse clincs, zelf varen was er ook een handtekeningensessie voor de vele fans.

pros

Beginnerslessen

Het hele weekend was er de mogelijkheid tot het nemen van beginners windsurflessen. Hier werd vooral door de jeugd gretig gebruik van gemaakt.

beginners

Party

Zaterdagavond/nacht stond in het teken van de MissionXL party met daarbij een Tombola met veel prijzen. De foto's spreken voor zich.

party

Girls camp

De weken vóór de MissionXL is door Laure Treboux het Coaching en Girls Camp gehouden. Meer info is te vinden op haar website.

laure 

Prijsuitreiking en uitslagen

De prijsuitreiking met Tombola werd ook goed bezocht. Veel big smiles na een druk weekend. Het board en zeil uit de Tombola kwamen goed terecht bij twee zeer jeugdige windsurfers.

 tombola

De MissionXL wisselbokaal ging naar Max van der Strom en Emily Hall als meest veelbelovende talenten.

prijsuitreiking

Voor uitslagen zie de volledige lijst op de MissionXL FB pagina.

Organisatie

Een quote van "the Man with a Mission" initiatiefnemer en organisator Herman van den Berg:

Vorig jaar was de laatste editie in de oude vorm, dit jaar MissionXL met deelname van een groot aantal collega merken die net als ik de sport een warm hart toedragen.

De samenwerking met deze merken en het zeil en surfcentrum Brouwersdam is goed bevallen en is zeker voor herhaling vatbaar.

Super om met zo'n grote club vrienden / teamriders dit ieder jaar weer te mogen organiseren.

Vooralsnog staat 25 / 26 augustus 2012 gepland voor de MissionXL 2012, 1 week later als normaal maar dit hebben we zo afgesproken met de organisatie van het WK Techno en Masters dat in Nederland word gehouden.

De Girlscamps met Laure Treboux vooraf waren een groot succes en naar eigen zeggen ECHT VET... vorig jaar 1 week en dit jaar 2 weken volgeboekt, dus ook weer girls-camps volgend jaar!

 

Een korte videoimpressie van de eerste dag door Watersportverbond TV. Meer video's zullen nog volgen!

 

We willen bij deze ook het Surfcentrum Brouwersdam, de MissionXL Crew, alle merken, deelnemers en bezoekers bedanken voor een heel mooi event!

Meer info met foto's en video's is te vinden op de MissionXL pagina en Boardguru.nl.

Foto credits: Zeil en Surfcentrum Brouwersdam

 

 Reacties

Gemaakt voor windsurfers door windsurfers
- Stichting Windsurfing Nederland.