50 Knots in Duitsland en UK

 

Jacques van der Hout, bekend om de gigantisch hoge snelheden die hij heeft weten neer te zetten op verschillende spots, waaronder West Kirby en La Franqui. Deze spots werden sinds donderdag 12 januari aangevuld door de Duitse spot Vollerwiek. Jacques wist hier de 50 knopen grens te doorbreken.

 

Jacques (NP/JP) geeft aan sinds zijn sessie in West Kirby 'super stoked' te zijn om een maximum snelheid te bereiken van 50 knopen, en hiermee de snelst gevaren sessie ooit gepost in Europa te varen.

 

12 Januari gingen Jacques van der Hout, Martin van Meurs en Serge Beumer naar Vollerwiek. Zoals Jacques zelf zegt, eigenlijk met het doel om deze spot te verkennen voor mogelijke toekomstige sessies, en misschien wel de laatste sessie voordat de winter valt.

 

 



"Het bleek veel beter dan verwacht, ik was in staat om twee keer een max van 50 knopen te verbreken in één sessie, dit keer twee seconden runs boven de 50 knopen. Een snelheid van 50,72 knopen/93,96 km/h."

Zojuist heeft het World GPS Surfing Record Committee het 10 seconde GPS wereld record van Jacques bevestigd!

 

Ook was de gemiddelde snelheid in Vollerwiek 1 km/h sneller dan zijn vorige sessie in West Kirby, dit is opnieuw een verbetering van het European 5x10 seconds GPS record. Het 5x10 seconden gemiddelde wat Jacques wist neer te zetten in Vollerwiek (in niet eens ideale omstandigheden) is dicht in de buurt bij de records die zijn gevaren op Sandy Point en het Luderitz canal.

 

De record brekende speedsurfer wist in de jaren dat hij actief was in GPS Speedsurfing de snelste GPS-sessie ooit gepost in Nederland, Duitsland, Frankrijk en UK neer te zetten.

 

De ontwikkelingen in het GPS Speedsurfen gaan hard, en wie weet mogen we over een paar jaar trots vermelden dat de eerste windsurfer de 100 km/h grens heeft weten te doorbreken!

 

De sessie van Jacques in Vollerwiek: http://www.gps-speedsurfing.com/?mnu=user&val=92965&uid=2814


alt

Gemaakt voor windsurfers door windsurfers
- Stichting Windsurfing Nederland.