zondag, 31 augustus 2014 13:54

Topprestatie voor Lars en Aimée op de Jeugd Olympische Spelen

Geschreven door
Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Tijdens de Jeugd Olympische Spelen in Nanjing hebben de Bic Techno surfers Lars van Someren en Aimée Van't Hoff een topprestatie geleverd. Lars, die dit jaar ook al goud op het WK Formula wist te pakken, won tijdens de spelen een bronzen medaille. Aimée viel net buiten het podium en werd 4e.

Bij de 16 jarige Lars stond dit jaar volledig in het teken van de Jeugd Olympische Spelen. Zijn deelname op het WK Formula werd ook als voorbereiding beschouwd voor de Jeugd Olympische Spelen.

Lars begon de Spelen al meteen goed door de eerste race te winnen. Ondanks de zeer vlagerige en wisselvallige omstandigheden wist hij de daarop volgende races constant vooraan mee te varen. Uiteindelijk waren er, tijdens de start van de finale race, 7 surfers die allemaal op het podium konden eindigen. Door een aantal krachtige windvlagen wisselde de posities aan het begin van de race sterk. Gedurende de race werd het rustiger. Lars hield zijn hoofd koel en behaalde een 4e positie. Wat voor de overall score betekende dat Lars 3e is geworden.

JOSLars2

Aimée begon de eerste race ook goed door 3e te eindigen. Ze vaarde net als Lars zeer constant mee vooraan. Op de derde dag had ze bij iedere race een fotofinish. De eerste race op die dag verloor ze en werd ze vierde. De race daarop volgend won ze de fotofinish en werd ze 3e. Tijdens de laatste fotofinish werd ze 8e.

Op de laatste dag had Aimée maar 6 punten verschil met de nummers twee en drie voor haar. De tegenstanders achter haar hadden een veel grotere achterstand op Aimée. Ze hoefde daardoor alleen maar vooruit te kijken en te proberen om 6 tegenstanders tussen haar en de Russische (Mariam Sekhposyan) of de Franse (Lucie Pianazza) te krijgen. Mariam en Lucie hadden al eerder tijdens het WK en EK een podiumplaats weten te bemachtigen waardoor het voor Aimée een lastige strijd zou gaan worden.

JOSAimee

Maar Aimée liet zich niet kennen en kwam ineens als 2e om de bovenboei draaien met een grote voorsprong op de twee concurrenten. Bij de benedenboei draaide de wind opeens een kwartslag. Toen dat gebeurde was Aimée de boei al gepasseerd. Hierdoor zat Aimée aan de verkeerde kant van de baan en daar profiteerde de concurrenten van. Uiteindelijk werd ze in de finale heat 5e met de Franse en Russische voor haar, wat haar overall positie naar een 4e plek bracht.


Coach Robbert-Jan Van Velzen: 'Als je Aimée een jaar geleden had vertelt dat ze zich zou gaan kwalificeren voor de Jeugd Olympische spelen en dat ze daar dan 4e zou worden, dan had ze je niet geloofd. Deze prestatie en haar progressie van het afgelopen seizoen zijn supergoed.'

Links:

Website Lars van Someren 
Website Aimée Van't Hoff 

reacties button

Bron: Robbert-Jan Van Velzen
Fotocredits: Robbert-Jan Van Velzen en International Sailing Feredration Media Library  

Gelezen: 9091 keer Laatst aangepast op zondag, 31 augustus 2014 15:37
Rob

Gemaakt voor windsurfers door windsurfers
- Stichting Windsurfing Nederland.