vrijdag, 01 maart 2019 11:12

R.I.P. Huub Slot

Geschreven door
Beoordeel dit item
(1 Stem)

Dinsdag 19 februari is Huub Slot, windsurfer en vriend van velen onder ons na een vijfjarige strijd met darmkanker, overleden.

 

Hij heeft zoveel mogelijk uit deze vijf jaar gehaald. Twee weken voor zijn overlijden was hij nog in de golven aan het knallen in Kaapstad, waar hij afgelopen jaren bijna elke winter te vinden was met zijn vriendengroep uit Groningen.

In Kaapstad ging hij helaas hard achteruit en na zijn terugkeer in Nederland is het snel gegaan.

Mensen die hem gekend hebben zullen allemaal beamen dat Huub ongelofelijk positief in het leven stond. Een week voor zijn dood zei hij nog dat hij ontzettend veel geluk in het leven heeft gehad, maar nu een beetje pech.

 

HuubSlot 4

 

Zijn vrienden hebben Huub enorm gesteund tijdens zijn laatste jaren. Niet alleen hadden ze een fonds opgericht om ervoor te zorgen dat Huub ondanks alles, vette trips kon blijven maken. Maar ook ondernamen ze van alles met elkaar om de tijd die er nog was zo onvergetelijk mogelijk te maken. En zoals Huub het zo mooi wist te bewoorden ; een dikke forward loop landen is heel vet, maar in je eentje stelt zo’n moment toch veel minder voor; eigenlijk voelt het pas bijzonder als je weet dat je maten het gezien hebben en je deze momenten met elkaar kunt delen

Je moet zelf wat van het leven maken vond hij; en Huub heeft deze laatste vijf jaar misschien wel meer geleefd dan veel mensen in 50 jaar doen. Als hij iets in zijn hoofd had gebeurde het. Hoeveel mensen lopen ooit een hele triatlon uit in hun leven? 3km zwemmen, 180km fietsen en 42 km hardlopen; 13 uur lang non-stop bikkelen. Huub had het zichzelf als doel gesteld en met veel trainen tussen chemo’s door wist hij dit twee jaar geleden nog te volbrengen. Met een super tijd. Een solotrip naar Cornwall; Huub wilde en deed het.

 

HuubSlot 3

 

Rust zacht lieve Huub. Het leven is zo oneerlijk soms en we weten nooit hoeveel tijd ons is gegeven. Maar uiteindelijk is het niet de hoeveelheid jaren die we hebben, maar wat we maken van de tijd die we krijgen en met wie we het doorbrengen. Je was een topper en ik ben dankbaar je te hebben mogen kennen als vriend.

 

Door: Arrianne Aukes

 

HuubSlot 1

 

Note: namens de redactie van Windsurfing.nl veel sterkte gewenst voor alle nabestaanden met dit verlies.

 

Gelezen: 7602 keer Laatst aangepast op vrijdag, 01 maart 2019 11:50

Gemaakt voor windsurfers door windsurfers
- Stichting Windsurfing Nederland.