Deze pagina afdrukken
maandag, 04 maart 2019 12:29

Watersportvereniging Woerden in het nauw! Aanbevolen

Geschreven door
Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Watersportvereniging komt in het nauw door plannen van een nieuw industrieterrein bij de Cattenbroekseplas!

Op dit moment is de gemeente bezig de mogelijkheden te onderzoeken voor de vestiging van een nieuw industrieterrein op een drietal locaties. Een van de locaties, Voortuin II genoemd, zal tussen de Cattenbroekerplas en de A12 worden ontwikkeld. Op 7 maart aanstaande moet de gemeenteraad gaan stemmen over de verschillende locaties en zal bij voldoende stemmen de gemeente het recht worden gegeven om voorkeursrecht te krijgen om de grond aan te kopen voor de ontwikkeling van een industrieterrein.

Veel bewoners van Woerden en met name in de wijk Waterrijk zijn ontstemd over de plannen rond de Cattenbroekerplas. De omgeving van de wijk en het recreatieplezier op en aan de plas zal enorm veranderen. Ondanks allerlei uitspraken dat er gekeken zal worden naar alle belanghebbenden, kunnen we wel aannemen dat de vrije winddoorgang op de plas, voor ons als watersporters van enorm belang, hierdoor wezenlijk negatief zal worden beïnvloed.

 

voortuin2 1

 

Het wijkplatform is een petitie gestart op internet die wij als bestuur van harte aanbevelen om te tekenen als u onze zorgen voor de toekomst van de Cattenbroekerplas als watersport locatie deelt.

U kunt via onderstaande link naar de petitie. Laat massaal van u horen en zorg dat we kunnen blijven genieten van de mogelijkheden op de Cattenbroekerplas.

 

Zeg daarom NEE tegen Voortuin II

neetegenvoortuin2.petities.nl

De petitie is geopend tot 7 maart aanstaande, op donderdagavond 7 maart zal de gemeenteraad stemmen over het doorgaan van de eerste fase in de ontwikkeling van een of meerdere van de 3 locaties die zijn aangewezen.

 

Woerdensurf

 

Bron: het bestuur van WSVW

www.watersportwoerden.nl

Gelezen: 6490 keer Laatst aangepast op maandag, 04 maart 2019 12:41
Mark

Nieuwste van Mark

Gerelateerde items (op tag)