Deze pagina afdrukken
donderdag, 14 maart 2019 20:26

Jaeger Stone wint Red Bull Storm Chase 2019 in Ierland! Aanbevolen

Geschreven door
Beoordeel dit item
(1 Stem)

De Australische windsurfer Jaeger Stone wint de Red Bull Storm Chase 2019 bij windstoten van 131 km / u en acht meter hoge golven aan de Ierse kust.

 

De Red Bull Storm Chase heeft van 11-13 maart plaatsgevonden in Magheraroarty, Ierland met windsurfers die vechten tegen stormachtige zeeën en enorme golven. Acht van 's werelds beste en meest avontuurlijke windsurfers zijn afgereisd naar Magheraroarty Beach, County Donegal, in de noordwestelijke hoek van Ierland om deel te nemen aan het evenement dat hen uitdaagt in extreem stormachtige omstandigheden. De windsurfers zijn: Philip Köster, Jaeger Stone, Leon Jamaer, Thomas Traversa, Dany Bruch, Robby Swift, Ricardo Campello en Adam Lewis.

De deelnemers en bemanning hadden meer dan drie jaar gewacht op een storm die voldoende was om het event te kunnen houden. 

Ze worden beoordeeld op sprongen, golfrijden en het uitvoeren van tricks. Bij temperaturen onder het vriespunt deden ze dat in drie rondes met korte heats van ongeveer 20 minuten. De golven bereikten masthoogteen windvlagen waren tussen 30 en 60 knopen, wat ongeveer 55-110 km/u is.

 

RBSC 1

 

Na dag 1 ging Köster aan de leiding op zijn Red Bull Storm Chase-debuut gevolgd door Stone, Jamaer en Traversa. Hij zei: "Het was absoluut episch windsurfen - lastig, uitdagend en koud - maar absoluut episch!"

Tijdens elke heat verzamelen de riders punten voor elke sprong en golfrit. Aan het einde van de competitie krijgen ze punten op een score van 1 - 10 voor hun hoogste vijf scores van elke categorie. Een bonus van vijf punten gaat naar de hoogste sprong en vijf punten voor de beste golfrit.

De meeste riders kozen voor zeilen rond 3,7 vierkante meter, maar anderen zoals Köster gebruikten een 4,2 m².

 

RBSC

 

Na dag 2 'Big Tuesday' was het Stone die het event won. - Stone, 28, zei: "Het was absoluut krankzinnig om te concurreren in deze omstandigheden. Het was ballistisch, massaal en ijskoud. Het winnen van de wedstrijd voelt onwerkelijk, en het is nog steeds niet tot zinken gebracht - ik probeer nog steeds alleen maar mijn handen op te warmen!". Deze 2e dag trokken ze naar een ander deel van het strand voor een laatste ronde van korte heats - met windstoten tot 131 km/u.

Hoogtepunten waren een bijna-gelande dubbele push-loop van Ricardo Campello, een ongelooflijke Air Taka van Köster en een aantal serieus grote sprongen van Thomas Traversa, winnaar van de vorige editie. 

Een helikopter en een veiligheidsteam op jetski's hielden de renners veilig.

 

RBSC1

 

Sportsdirector Klaas Voget voegde toe: "van alle Storm Chases die we hebben gedaan, was dit het moeilijkste - de omstandigheden waren radicaal, en het was gewoon zo koud. Temperaturen waren slechts 5 ° C - ik had niet verwacht dat we zulke sterk gevaren heats bij deze temperaturen zouden zien. Dat was indrukwekkend. En tot slot, vandaag was de meest winderijke dag dat veel van deze jongens ooit hebben gevaren. "

 

RBSC 2

 

De einduitslag:

1e plaats: Jaeger Stone (AUS)

2e plaats: Philip Köster (GER)

3e plaats: Leon Jamaer (GER)

 

Red Bull Storm Chase 2019 Ierland - The Movie  

 

 

 

 

 

Bron: www.redbullstormchase.com

 

Gelezen: 8997 keer Laatst aangepast op vrijdag, 15 maart 2019 16:02
Mark

Nieuwste van Mark

Gerelateerde items (op tag)