Marcel

Marcel

De nieuwe Fanatic Stingray is een speciaal windsurf foil board welke ongelooflijk leuk en gemakkelijk te varen is. 
Als je dacht dat windsurfen met een foil te technisch voor je is, zal de Stingray je ongelijk bewijzen! Fanatic pro rider Jordy Vonk over de Stingray: De Stingray is het nieuwe Free-Foil Board in de Fanatic range. Het geheim achter de shape is dat het zo'n groot scala aan foil surfen dekt:
Van het maken van je allereerste vlucht tot rondrijden als een pro die nooit in het water valt.

De brede shape is gemaakt om het board zo vroeg mogelijk uit het water te krijgen met maximale controle over de foil.
Tegelijkertijd is het extreem vergevingsgezind voor alle gebruikelijke beginners fouten, wat je het nodige zelfvertrouwen geeft om het te proberen en snel te leren. De Stingray wordt geleverd met 2 opties, Tuttle Foil Box en 4-Way Track System, dus bijna elke foil kun je monteren en gebruiken.
Het is aan te raden om te beginnen met een instapmodel foil voor beginners.
Zodra je comfortabel staat en het gevoel hebt dat je alles kunt besturen kun je doorgaan naar Freerace foils met hogere snelheden en prestaties.
Het is niet nodig om een ​​speciaal foil zeil te gebruiken, bijvoorbeeld een freeride-zeil zoals het Duotone E-type werkt ook erg goed.
Mocht je wel een foil zeil willen gebruiken zoals de Duotone F-type welke makkelijk pompt en nog lichter is in het gebruik.
Als je de mogelijkheid hebt om een ​​speciaal foliezeil te gebruiken: doe het, maar het is zeker geen must!

De Stingray heeft een extra lange mast track en werkt met alle zeilen, van kleinere no-cam zeilen tot grotere full-cam racezeilen,
dus alles wat je in je quiver hebt kun je gebruiken!

Voor meer info en tips:
https://www.fanatic.com/out-now-brand-new-stingray-foil-board/


https://vimeo.com/317234307

De terugkeer van de tech god, Kiri Thode NB 61, in de wereld van freestyle!

Het is 2 jaar geleden dat Kiri deelnam aan de PWA-wereldtournee. Er zijn wat ups en downs geweest, maar Kiri is hongeriger dan ooit om weer op het podium te staan. Met een indrukwekkende winning streak van 2007 tot 2015 wist Kiri elk jaar een plek op het podium te veroveren, maar nu moet hij vechten om een ​​wildcard te krijgen.

Dit jaar wil hij weer meedoen met de PWA-tour met de eerste PWA-stop op Bonaire. Er is geen betere manier om de wereld te laten zien waartoe hij in staat is dan op zijn thuisplek. Hij is bekend met de condities en weet wat hij kan verwachten als het gaat om concurrentie.

Kiri: ”Ik weet dat het niet gemakkelijk zal worden, maar ik moet dit doen. Er zit nog steeds een klein stemmetje in me, dat me zegt om daar naar toe te gaan en te concurreren, en het wordt elke dag luider."

Hij traint harder dan ooit om 'ready ready' te zijn, zoals de voormalige wereldkampioen Kiri Thode zelf zegt.

Kiri: ”Ik heb mijn doelen gesteld voor dit jaar en ik wil de sport pushen zoals ik altijd deed. Ik creëerde vroeger veel nieuwe freestyle moves en ik heb het gevoel dat er nog meer in mij zit. Ik ben bezig met het fine-tunen van al mijn moves om terug in het routine te komen. Ik train niet alleen op het water, maar als top sporter weet ik hoe belangrijk het is om ook in de sportschool te trainen. Mijn conditie moet terug zijn op mijn oude niveau zodat ik alle trucs kan doen die nodig zijn in mijn heats."

Jibe City en Severne Sails Caribbean ondersteunen hem en geven hem de kans om te bewijzen dat hij nog steeds heeft wat nodig is om een ​​van de besten te zijn.

"Het is moeilijk om zo veel jaren aan de top te staan, maar ik ben weer gaan focussen en nu wil ik sterker terugkomen dan ooit!" 

Het wordt een interessant jaar, niet alleen voor Kiri, maar ook voor de wereld van freestyle windsurfing. Hij was ooit wereldkampioen, zou mooi zijn als hij dit nog eens doet!

Bron: Jibe City Bonaire

 

Kiri Ready Ready! from Windsurf TV NL on Vimeo.

De datums en locatie voor het NK Shortboard en Raceboard zijn bekend:


Zondag 28 april in Almere
Zondag 2 juni in Medemblik
Zondag 16 juni in Aalsmeer
ZATERDAG 5 oktober in Aalsmeer
Zondag 20 oktober in Almere


Het concept is verder hetzelfde gebleven als vorig jaar.
In de Raceboardklasse varen ook RS:X en Techno
In de Shortboardklasse varen Formula Windsurfing met of zonder foil.
Er wordt momenteel nog gewerkt aan de NOR en SI. Deze zullen binnenkort worden gepubliceerd.

Bij het vaststellen van de datums is zoveel mogelijk rekening gehouden met de al bekende wedstrijden in Nederland en de internationale wedstrijden.
Het gevolg daarvan is dat we 1 wedstrijd hebben moet zetten op een zaterdag. Dit is de dag voor de Grote Prijs van Aalsmeer die op zondag 6 oktober op dezelfde locatie wordt gevaren

We hopen binnenkort ook de datums en locties van het NK Slalom bekend te kunnen maken.
Het NK Freestyle zal worden gehouden op de Brouwersdam en het NK Wave in Zandvoort bij de Watersportvereniging Zandvoort. De datums hiervan zijn nog niet bekend en volgen later.

 
Avanti!
 
Bij Kater zijn de nieuwste modellen te zien van Avanti,

Avanti Machine M7:

Het zeil is compleet nieuw, alle onderdelen zijn opnieuw ontworpen door Dan Kaseler.
Dit zeil heeft de latten meer in de windflow richting dit minimaliseert de weerstand.
Verder is in dit ontwerp één lat uit het doek gehaald wat er voor zorgt dat het zeil iets vrijer kan ademen.
Door de samenwerking van de lattenhoek/ de 3D shaping en de intensiteit en richting van de technora draden in het membraam is een zeil ontstaan dat nog beter "luistert" naar de windflow.
Met als gevolg een efficiënter totaal concept.
 
Introductie 2019:
 
Vrijdag avond 1 maart 2019 19:00 is er een introductie van de Machine M7, Viper , Fenix en de Echo  geplanned bij KATER in Hippolytushoef.
Hierbij zullen Gerrit Kater, Peter de Wit, Caspar Verhaagen en Dennis Boisen van Avanti proberen alles uit te leggen en de vragen te beantwoorden.
 
20190201 194646
 

Finian Maynard heeft een lang trackrecord in slalom en speed, bij diverse merken, en was de laatste 3 jaar verantwoordelijk voor de NoveNove slalom shapes.

Deze shapes hebben zich inmiddels wel bewezen! Nu was het tijd voor de volgende stap: een eigen merk, gestart vanuit het verlangen om iets ultiems te bouwen: zowel qua shape als kwaliteit. De slogan is dan ook ‘commitment to excellence’.

De shapes worden ontwikkeld en getest in Tarifa, een van de beste spots van Europa met uiteenlopende condities. Dit heeft voorlopig geresulteerd in een range bestaande uit een Speedboard, 3 Slalomboards en een Foilboard. De range wordt komend jaar uitgebreid.

FMX Racing wil zich dus ook onderscheiden in kwaliteit. Een paar highlights: meerdere lagen high-spec biax carbon, 3 carbon stringers in de EPS kern, verticale stringers onder de voetpads, extra carbon in de rails, full carbon cutout plates, Goretex (c) ontluchtingsplug en dubbele voetbandschroeven. Samenvattend: Build to last longer!

Vanaf medio Februari verkrijgbaar in Nederland. 

Voor dealers: www.watersports-trading.nl

Website: www.fmxracing.com

 

Binnenkort wordt het nieuwe vinnenmerk Finish gelanceerd!

 Jurjen van der Noord (speed) en Ennio dal Pont (slalom) testen momenteel de lay-ups.
De eerste feedback van hen is erg positief. Achteraf werd duidelijk dat Jurjen zijn snelste 107l / 7.8m² sessie gevaren had op binnenwater: https://gps-speedsurfing.com/default.aspx?mnu=user&val=238550&uid=1438

Het introductie model is een high-end speed/slalom vin genaamd “Fast”. Dit model heeft een zeer efficiënte outline met een profiel dat ongevoelig is voor ventilatie. De controle en power wordt geregeld met de lay-up. Er komt een lay-up voor vlak water gericht op speed en een lay-up voor chop gericht op slalom. Beide types gaan geleverd worden in verschillende buigcurves voor zowel lichtere als zwaardere surfers. De vinnen zijn voorzien van een dun, bijna onzichtbaar laagje glas aan de buitenkant. Wanneer de vin in contact komt met een zanderige bodem blijven krassen oppervlakkiger dan bij andere carbon vinnen

fastred product 750x294

Het productieproces wordt uitgevoerd met RTM (Resin Transfer Molding). Dit houdt in dat de carbon- en glasvezels droog de mal in gaan. Daarna wordt de mal geïnjecteerd met een hars. Een belangrijk voordeel t.o.v. handmatig lamineren is dat er heel hoge vezelvolumes mogelijk zijn zonder dat de vezels verschuiven tijdens het sluiten van de mal. Daarnaast zit er nagenoeg geen lucht in het laminaat. De vin is daardoor sterker en heeft een spiegelende afwerking van hoge kwaliteit.

 Check facebook voor de kortingsactie en volg de ontwikkelingen: www.facebook.com/Finishfins/ en https://www.finish-fins.com/

Enthousiast en met trots mogen wij een veelbelovende samenwerking met Sonntag Fins aankondigen. Een verband waarvan wij als gespecialiseerde shop, maar ook zeker waar onze toegewijde speedsurf klanten, veel van mogen verwachten. Hoe wij een en ander vorm gaan geven in onze winkels zullen wij tijdens deze introductie behandelen. Niemand minder dan Joerg Sonntag zelf zal Sonntag Fins aan u presenteren en beschikbaar zijn voor eventuele vragen.

De presentatie zal vrijdag avond 13 Januari bij Kater Hypolytushoef plaatsvinden

Een ander hoogtepunt van de avond zal bestaan uit de presentatie van de 2017 AVANTI Machine M5 en de Tempest. Twee zeilen die alleen Avanti kan produceren, tot het uiterste getest en ge-fine-tuned, alleen het allerbeste is goed genoeg. Ook hier zal een team van specialisten klaarstaan om al uw vragen te beantwoorden. 

Tijdens de avond zal er door uw gastheer gezorgd worden voor een hapje en drankje, koffie, fris, erwtensoep en de bekende koeken.  Toegang is gratis, parkeren voor de deur. Rond 22:00 uur proberen wij de avond te kunnen afronden. 

Meer info: http://www.kater.nl/windsurfen/gerelateerd/intro-avanti-sonntag/

Telstarsurf maakt de hele vloer vrij voor een fantastisch aanbod 2017 windsurf, kitesurf en SUP. Wij nodigen je uit tussen 23/12 en 07/01 in onze surfshop om de nieuwste surfspullen te zien en te voelen!

Tijdens deze Surf Expo zijn er diverse surf, kite en SUP primeurs van de topmerken. Deze primeurs zijn vaak nog in geen enkele andere surfshop in Europa te vinden, omdat ze veel te nieuw of veel te exclusief zijn. Telstarsurf maakt het 2 weken lang mogelijk ze te zien en te voelen. 

De Surfexpo is mogelijk gemaakt i.s.m  ION - North Kiteboarding - Fanatic - North windsurfing  - JP - Neilpryde - Cabrinha - NP - Starboard -  Severne  - Naish - Prolimit - f-one - ozone - loft sails - select 

Naast alle exclusieve spullen is er ook volop gelegenheid om te profiteren van exclusieve en tijdelijke aanbiedingen. 

(i.v.m. de feestdagen zijn er een paar aangepaste tijden: 24/12 tot 15.00 uur geopend - 31/12 tot 15.00 uur geopend)

Voor meer info: http://www.telstarsurf.nl/surfshop/surf-expo-2017/

Van 12 tot en met 16 Oktober zal het DAM-X evenement neerstrijken bij het Zeil en surfcentrum Brouwersdam. Dit evenement is voor iedereen die van water / boardsport, eten, muziek en actie houdt:

 • EFPT/ Europees kampioenschap Freestyle FINALE Windsurfen mannen en vrouwen

 • EFPT/ Europees kampioenschap Freestyle Windsurfen Tow-in mannen en vrouwen

 • Friday Night event met o.a. SUP/ mountain bike /segway parcours, grootschalige    

 • beach clean-up, surf, jump & fly shows, de zeil parade, boardsport- & foodmarket, outdoor cinema.

 • SUP-Polo wedstrijden

 • Scholenprogramma’s

 • Side events

 • Openlucht filmdoek

 • DAM X Funrace (zaterdag 15 en zondag 16 oktober 2016)

 • DAM Party (zaterdagavond 15 oktober)

 • Boardsport clinics: Longboarden

- Indo-Boarden
- Windsurfen 
- Zeilen 
- Waterjumpen
- SUP- Flyboarden

 • Windsurf en SUP test van de top 10 favoriete merken.

 • Scholenprogramma’s

 • Side events

 • Openlucht filmdoek

 • And more

Zie hieronder de links voor de diverse evenementen:

 

DAM-X event: https://www.facebook.com/events/106253589807998/

Friday Night Event (14 oktober) https://www.facebook.com/events/1219557558078193/

Windsurf Slalom Race: DAM-X Funrace (15- 16 oktober) https://www.facebook.com/events/1714686495447381/

DAM X DAM PARTY (dikke Party op zaterdagavond 15 oktober) https://www.facebook.com/events/1714686495447381/

Nodig al je vrienden en familie uit, zo worden er meer toffe mensen bereikt!

 

ONKWave 2016: Open Nederlands Kampioenschap Wave Performance Windsurfing

Het format is inmiddels alom bekend. In samenwerking met windsurfers en spots langs de Nederlandse kustlijn organiseren we zo’n 20 wachtdagen per jaar om wave wedstrijden te varen als het los gaat. De organisatoren houden de voorspellingen nauwlettend in de gaten in de dagen voorafgaand aan de wachtweekenden.

Event Alerts worden 72 en 24 uur van te voren via social media en direct mailing verspreidt. De buzz bij de spots doet de rest. Je kan je alvast voor registreren via www.onkwave.nl/aanmelden. Daadwerkelijke registratie vindt op de event dag plaats.

 

De wachtdata in 2016 zijn:

Dag#* Locatie Datum Opmerking
1 Zandvoort Zaterdag, Maart 26  
2 Zandvoort Zondag, Maart 27 Als er niet gevaren is in Zandvoort
3 Zandvoort Maandag, Maart 28 Als er niet gevaren is in Zandvoort
4 Zandvoort Zaterdag, April 2 Als er niet gevaren is in Zandvoort
5 Zandvoort Zondag, April 3 Als er niet gevaren is in Zandvoort
6 Wijk aan Zee Zaterdag, April 30  
7 Wijk aan Zee Zondag, Mei 1 Als er niet gevaren is in Wijk
8 Wijk aan Zee Zaterdag, Mei 7 Als er niet gevaren is in Wijk
9 Wijk aan Zee Zondag, Mei 8 Als er niet gevaren is in Wijk
10 Hoek van Holland Zaterdag, Sept. 10  
11 Wijk aan Zee Zondag, Sept, 11 Als er niet gevaren is in Wijk
12 Hoek van Holland Zaterdag, Sept. 17  
13 Wijk aan Zee Zondag, Sept, 18 Als er niet gevaren is in Wijk
14 Scheveningen Zaterdag, Okt. 15  
15 Scheveningen Zondag, Okt, 16 Als er niet gevaren is in Scheveningen
16 Scheveningen Zaterdag, Okt. 22 Als er niet gevaren is in Scheveningen
17 Scheveningen Zondag, Okt, 23 Als er niet gevaren is in Scheveningen
18 TBC Zaterdag Nov 5  
19 TBC Zondag Nov 6  

*IJmuiden is een standby locatie voor noorderwind condities.

Als er meer dan 1 wedstrijd gevaren wordt, zijn er discard regels van toepassing:

Races Worst scores excluded
1-2 0
3-5 1
6-8 2
9-12 3
>13 4

This modifies RRS B8 – A2

Nieuws en andere informatie omtrent de events, zoals foto’s en videos, staan op de website: www.onkwave.nl. Like onze Facebook pagina en meld je aan voor de Wind Alerts om op de hoogte te blijven.

Facebook: ONKWave

Email:Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Wat kunnen toeschouwers verwachten?

Wave windsurfing is een jurysport. Windsurfers worden beoordeeld op hun wave riding skills, trucks en sprongen. Omdat je naar het Open Nederlands Wave Kampioenschap komt kijken, kun je de meest radicale moves in de heftigste weersomstandigheden verwachten. In 2013 werd er in stormachtige condities gevaren. Bekijk de video op:

http://www.onkwave.nl/onk-wave-2013/

In 2015 was het iets minder spectaculair, maar was er wel flinke competitie tussen 40 van de beste windsurfers die Noord-West Europa rijk is:

https://vimeo.com/129874354

Kijken is leuk, maar als het waait wil elke windsurfer natuurlijk het water op. Omdat we op de beste dagen, op de beste spots te vinden zijn, is het makkelijk na je eigen sessie te blijven kijken. Bij sommige events zijn er zelfs extra wedstrijden, zoals downwinders. Deze worden gedurende het jaar bekend gemaakt.

Eerste Side Event:

-          Zandvoort Season Opening Downwinder?

‘Downwinders’ zijn een fantastische manier om te wennen aan de golven en de stroming langs de Nederlandse kust. Rij een stuk bovenwinds, tuig je zeil op en surf downwind terwijl je de beste golven pakt. Je kan prima eerst zelf een sessie varen, en daarna de wedstrijd komen bekijken.

Wil je meedoen?

Het ONKWave 2016 is een open event (alle nationaliteiten) voor mannen en vrouwen. Door de beperkte tijd, en de voorkeur om een double elimination te varen, is er een limiet aan het aantal deelnemers, en kan seeding worden toegepast. Wedstrijd ervaring en ranking geeft je een voordeel in het geval van veel registraties. Om de beste deelnemers tegemoet te komen, kan double elimination worden toegepast.

Wat kost het?

Er zijn wat kosten verbonden aan registratie voor de wedstrijden en down-winders. Deelnemers betalen € 20 inclusief € 5 voor de officiële wedstrijd daglicentie van het Watersport Verbond.

Welke omstandigheden zijn er nodig voor een ‘Go’?

Het ONKWave gaat alleen door als de wind en de golven goed zijn. Doorgaans betekent dit een hele dag met 6 Bft wind of meer. De combinatie met de golven bepaalt uiteindelijk of het doorgaat of niet. Dus met wat lichtere wind, maar met fantastische golven is het aan!

Registration for the ONKWave 2016

De voorbereidingen voor het ONKWave 2016 zijn in volle gang. De eerste deelnemers hebben zich aangemeld. We verwachten in ieder geval 32 mannen en 8 vrouwen (please note ladies, 8 is het minimum aantal om officieel kampioen te kunnen worden). (Voor-) registratie kan via www.onkwave.nl/aanmelden

 

 

Gemaakt voor windsurfers door windsurfers
- Stichting Windsurfing Nederland.