Deze pagina afdrukken
dinsdag, 16 oktober 2018 11:40

Aspirant Olympisch Windsurfer Kiran Badloe wint Grote Prijs Aalsmeer

Geschreven door
Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Aalsmeer – Zondag 7 oktober werd alweer voor de 26ste keer de Grote Prijs van Aalsmeer (GPA) georganiseerd. 69 Windsurfers, waaronder 13 jonger dan 18 jaar, streden om als snelste 3 keer de Westeinder te ronden. De Grote Prijs van Aalsmeer wordt al sinds 1993 georganiseerd op de Westeinder plassen door de 41 jarige Windsurf Club Aalsmeer. In verschillende klasses wordt er door de surfers gestreden. Op klassieke windsurfers, kona’s, raceboards, formula’s en nu ook op de nieuwste foils worden de ronden geraced op de Westeinder.

Kiran Badloe wist met zijn supersnelle foil ondanks de beperkte wind te planneren en op een spectaculaire manier de GPA te winnen door over het gehele parkoers te vliegen. Kiran, gefeliciteerd en heel veel succes in de strijd om het Olympische startbewijs met Dorian van Rijsselberghe!

GPA2018 1

 

Bij de dames was Olympisch Windsurfster Lilian de Geus de snelste op haar foil. Skip Bruül won bij de Rookies, de windsurfers zonder wedstrijdervaring. Een fantastische prestatie om op jonge leeftijd al een lange baan race te winnen.

Lokale helden als Ronald van der Poel, Maurice van Grasstek, Rick Roering waren het snelst op hun Formula en Race boards. En Patric Roelandts nam de beker voor de eerste plaats in de open klasse mee naar België.

 

GPA2018 3

 

Door het gebrek aan wind was het een echte uitputtingsslag. Helaas wisten daardoor dit jaar maar weinig surfers de volledige 3 rondes te varen. Maar het was een schitterende dag met een heerlijk zonnetje, fleurige zeilen op het water en pizza slices op het surfstrand.

Ook in 2019 wordt er weer een GPA georganiseerd op de eerste zondag van oktober. Inclusief de welbekende tombola, die elke keer weer zo goed gevuld wordt door onze sponsoren. Zo goed dat elke windsurfer met een mooie prijs naar huis gaat.

 

GPA2018 2

De volledige uitslag en nog veel meer foto’s zijn te vinden op www.wsca.nl.

 

Bron: Hans van Oyen

Gelezen: 9427 keer Laatst aangepast op vrijdag, 01 februari 2019 22:03
Mark

Nieuwste van Mark

Gerelateerde items (op tag)