Het eerste Regionale Trainingscentrum (RTC) voor windsurfers is afgelopen winter officieel van start gegaan in Flevoland. Het RTC is de volgende mijlpaal in windsurf-talentontwikkeling, waar jeugdsurfers worden voorbereid op een mogelijke toekomst op de Watersportverbond Topzeilacademie (NTC) in Scheveningen.

Doordeweekse trainingen

RTC windsurf training Almere

Op het RTC Windsurfen in Almere krijgen getalenteerde surfers de mogelijkheid om doordeweeks na school en dicht bij huis op hoog niveau te trainen en hun eigen talent verder te uit te dagen. Mogelijk gemaakt met ondersteuning van de gemeente Almere, de provincie Flevoland en het Watersportverbond.

De trainingen op het RTC zijn niet exclusief voor surfers uit Almere en Flevoland, ook voor talenten uit de wijde omtrek van Almere is er ruimte. Bij de aftrap doen er al 12 aanstormende talenten van 3 verschillende windsurfverenigingen uit de regio mee. De trainingen die de talenten krijgen op het RTC zijn aanvullend op de activiteiten van hun eigen vereniging.

Combinatie school en topsport

Sinds deze week zijn de watertrainingen op het RTC weer begonnen onder leiding van talentcoach Robbert-Jan van Velzen. Bijgestaan door deskundigen op het gebied van voeding, fysieke- en mentale training plus studie en loopbaanbegeleiders krijgen windsurfers op het RTC de kans om school en topsport optimaal met elkaar te combineren.

Scouting van nieuw talent

Op het RTC is ruimte voor maximaal 16 talenten, er zijn momenteel nog enkele plaatsen beschikbaar. Vanaf Mei zal er actief gescout worden naar toekomstige windsurftalenten. Geïnteresseerde talenten tot 21 jaar oud kunnen nu rechtstreeks met de talentcoach of de RTC coördinator contact opnemen.

Meer informatie over het Regionaal Trainingscentrum Flevoland – Windsurfen lees je op de website van windsurfvereniging Almere Centraal.

Gemaakt voor windsurfers door windsurfers
- Stichting Windsurfing Nederland.