Voor de 16 jarige Maaike Huvermann was het een top jaar in de PWA. Ze is eerste geworden bij de PWA Freestyle Jeugd 2014 en bovendien ook nog eens derde bij de PWA Freestyle 2014 Women. Deze topprestatie kon windsurfing.nl niet ongemerkt voorbij laten gaan, vandaar dat windsurfing.nl Maaike heeft geïnterviewd om terug te kijken naar haar PWA seizoen.

Windsurfing.nl: Welke wedstrijd heeft dit jaar het meeste indruk op je gemaakt?
De PWA in Bonaire heeft zeker weten het meeste indruk op me gemaakt! Ik had niet verwacht dat ik zo ver kon komen. Ik wist dat ik minimaal 4 moves beide kanten op kan landen. Daar had ik afgelopen winter heel gericht op getraind, maar dat ik met deze betrekkelijk "makkelijke" moves zo ver kon komen had ik nooit gedacht. Het resultaat en alle indrukken die ik daar heb opgedaan maakt het heel mooi! Het voelt alsof het gister was, dat ik op Bonaire was!

Windsurfing.nl: Wat was voor jouw het mooiste PWA moment van dit jaar?
Alle momenten waren geweldig. Ik vindt het gewoon ontzettend leuk om wedstrijden te varen, of ik het nu goed of slecht doe maakt nog niet eens heel erg veel uit. Maar als ik dan toch een moment moet kiezen, is het mijn heat(s) tegen Arrianne in de dubbele eliminatie op Bonaire. Tijdens deze heat(s) had ik enorm veel zelfvertrouwen en steeg ik boven mezelf uit, om vervolgens 2e te worden maakte het helemaal af.

Windsurfing.nl: Welke locatie was het meest uitdagend?
Fuerteventura was voor mij de meest uitdagende locatie. Deze winter heb ik heel veel op vlak water getraind met wind rond de 16 knopen, precies goed voor Bonaire maar daar heb je niks aan in Fuerte. Fuerte is heel choppy en de wind is erg vlagerig. Aangezien ik totaal niet gewend ben om in de chop, met mijn kleine zeil te varen en het geld/tijd niet heb om naar andere plekken te gaan om te trainen, was het een uitdaging mijn moves optijd te leren landen in het wedstrijdgebied van Fuerte.

PWA14Foto11

Windsurfing.nl: Had je van te voren gedacht zo goed te presteren gedurende het seizoen?
Zeker niet. Wetende dat veel van de meiden aan het trainen waren in Bonaire, Jericoacoara enz. had ik zeker niet verwacht op het podium te komen.

Windsurfing.nl: Wat zijn je doelen voor komend seizoen?
Ik hoop natuurlijk op het podium te blijven maar ik vind het belangrijker om te kunnen laten zien dat ik nieuwe moves heb geleerd. Maar ik ga er alles aan doen om hogerop te komen!

Windsurfing.nl Welke voorbereidingen ga je treffen om die doelen te bereiken?
Zorgen dat ik goede cijfers haal op school, zolang ik goede cijfers haal mag ik zoveel trainen als ik wil. Zoals veel van jullie zullen weten heeft het de laatste tijd heel slecht gewaaid (of althans voor een freestyler) dus heb ik alle tijd gehad na te denken over wat voor moves ik wil leren en hoe ik het ga aanpakken. Ik hoop zoveel mogelijk tijd te krijgen op het water om de meiden die de hele winter training in ieder geval bij te houden of misschien wel in te halen, en zorgen dat ik ga trainen op de condities van Fuerte!!! 

Windsurfing.nl: Blijf je volgend seizoen met Starboard en Severne varen?
Zeker weten!!!

Windsurfing.nl bedankt Maaike Huvermann voor het interview en wenst haar veel succes met toekomstige wedstrijden.

Links:

Website Maaike Huvermann
Facebook Maaike Huvermann

Sponsoren Maaike Huvermann:

Starboard, Severne, Maui Ultra Fins, Prolimit, Zeil&Surfcentrum Brouwersdam, Urban Beach

reacties button

Fotocredits: John Carter, pwaworldtour.com

Gemaakt voor windsurfers door windsurfers
- Stichting Windsurfing Nederland.