Na de succesvolle doorstart in 2014 was het afgelopen weekend tijd voor de derde editie van The RealTrip “nieuwe stijl”. Dat het nieuwe format aanslaat werd afgelopen maanden wel duidelijk, nog nooit was dit event zo snel uitverkocht. In minder dan drie weken werden alle 235 startbewijzen voor het onderdeel windsurfen uitgegeven. Door dit grote aantal deelnemers waren er dit jaar maar liefst 10 verschillende classes waarin werd gestreden, met onder andere zelfs een Tandem class. 

Zaterdag

Alle deelnemers werden in Makkum onthaald met werkelijk prachtige weersomstandigheden. Met temperaturen ruim boven de 25 graden en gedurende het grootste deel van de dag minimale wind konden met name de SUP deelnemers een nieuw parcours afleggen. Voor de windsurfers zat de kers op de taart aan het einde van de zaterdagmiddag. Door uitstekend werk van de lokale weerman en intensief overleg met de waarnemers op het water en wedstrijdleiding bleek het uiteindelijk mogelijk om een volledige long-distance heat te varen.

 

Skippersmeeting

 

Bijna het gehele startveld ging van start en beleefden een mooie race op het uitgestrekte IJsselmeer.

 

Race1

Race2 

 

Al met al voldoende voor vele happy faces na de race en aansluitend met een lekker gevoel naar de BBQ (Ruim 300 man…) , Super-Party met de traditionele Tombola en de toffe DJ’s.

 

Party 

PreParty 

Zondag

Zondagochtend in de vroege uurtjes was het wellicht voor iedereen nog even lastig wakker worden, wederom schitterend weer en helaas toch weer wat minder wind dan gehoopt. Dit was wel een mooie gelegenheid om op het strand uitgebreid alle stands van sponsors te bezoeken en het 2017 materiaal te bewonderen. De SUP’ers konden los met Fitness & Yoga clinics op de boards. 

 

Sponsors1

Sponsors2 

 

Rond twee uur begon de spanning op het strand weer op te lopen, en inderdaad besloot de wedstrijdleiding om opnieuw de startprocedure in te gaan. Helaas lukte het uiteindelijk niet om de starten door te weinig wind. De kids hebben wel beide dagen kunnen varen en genoten er zichtbaar van!

 

KidsStart

Kids

 

Prijsuitreiking

In sneltreinvaart werd daarna de prijsuitreiking afgerond en verlieten alle deelnemers met een bigsmile het event-terrein. Uit verschillende hoeken werden veel complimenten gegeven voor de strakke organisatie en de prettige sfeer tijdens het event. Met deelnemers uit maar liefst 7 landen heeft de organisatie aangetoond dat de RealTrip zonder enige twijfel bestaansrecht heeft. 

 

Prijsuitreiking 

Resultaten

Class Winnaar
Pro-Men Jordy Vonk
Pro-Women Lilian de Geus
Men Hans Schuttert
Women Romy Ann Dingerdis
Masters Jan Witteveen
Jeugd 15 t/m 17 jaar Boys Max Baaijen
Jeugd 15 t/m 17 jaar Girls Annabel Krullaars
Kids t/m 14 jaar Boys Matthijs van Wijngaarden
Kids t/m 14 Jaar Girls Ashley Veenstra
Tandem Bo & Jan Jaap

De volledige uitslagen

 

Jordy

 

Kortom, volgend jaar staat al weer op de agenda, het weekend van 16 & 17 September 2017 om precies te zijn. Tot volgend jaar !

 

The RealTrip 2016 aftermovie

 

Boot

 

Een aantal deelnemers zijn dit jaar voorzien van GPS Trackers. Ruim 50 trackers waren verdeeld over het deelnemers veld. Voor de liefhebbers was er dus de mogelijkheid om live de race te volgen. Op je tablet, computer, smartphone maar ook vanaf de boulevard op een groot LED scherm! Als voorbeeld hierbij even een korte clip (versneld weergeven waarin je de kopgroep van de Pro-Fleet kunt volgen tijdens de eerste heat op zaterdag).

 

 

Website: www.therealtrip.nl

Facebook: www.facebook.com/TheRealTrip/

Fotocredits: Walther Siksma, Jeroen Helmers en Anita Maas

Videocredits: Lars de Groot

Gemaakt voor windsurfers door windsurfers
- Stichting Windsurfing Nederland.