Texel van 12 tot 17 juni het décor van WK Slalom windsurfen!

Van 12 tot en met 17 juni strijden de allerbeste Slalom windsurfers om de wereldtitel, tijdens het Paal 17 IFCA Slalom Worlds. In de branding voor Paal 17 onder meer Nederlandse slalom toppers als Jordy Vonk, Ingmar Daldorf en Adriaan van Rijsselberghe. Ook tweevoudig olympisch kampioen en Texelaar Dorian van Rijsselberghe zal aan de start verschijnen net als Casper Bouman ex-olympisch windsurfer en wereldkampioen Formula windsurfen 2013.

Naast deze Nederlandse toppers verschijnen er ook velen buitenlanders aan de start. Onder hen topfavorieten als: Ethan Westera (ARU), Andrea Rosati (ITA) en de Fransmannen: Bozec Clément en Basile Jacquin. In totaal zijn er op dit moment 49 deelnemers ingeschreven uit maar liefst 15 verschillende landen.

WKSlalomTexel1

 

Slalommen echte kijksport 

In tegenstelling tot de Olympische discipline wordt bij het slalommen in kort wedstrijden van 3 tot 5 minuten alleen voor de wind gevaren. Afhankelijk van de wind zullen de surfers gemiddeld met zo een 50 kilometer per uur over het water scheren. Dit maakt deze spectaculaire discipline een echte kijksport en vergelijkbaar met het slalom skiën.

 

WKSlalomTexel3


Unieke locatie 


De voor Texel kenmerkende zeewind in de zomer maakt het eiland uitermate geschikt voor een dergelijk evenement. Zo was Texel ook in 2009 en 2011 het décor voor deze wereldtitelstrijd en vond in 2010 het EK plaats op Texel.

De organisatie van de Paal 17 IFCA Slalom Worlds is in handen van de Dorian Foundation, in samenwerking met de IFCA slalom World Championships en hoofdsponsor Paal 17 Texel. Het kampioenschap zal gehouden worden aansluitend aan de veertigste editie van de Ronde om Texel op 10 juni.

Het WK is vanaf het strand bij Paal 17 goed te volgen. De wedstrijden worden voorzien van deskundig commentaar en uitleg van de sport. Toegang tot het evenemententerrein op het strand is gratis.

 

Deelnemerslijst: internationalwindsurfing.com

 

Voor meer informatie kijk ook op: 

www.slalomworlds.nl

www.facebook.com/slalomworlds

www.ifcaclass.com/2017-men-slalom-worlds

 

 

 

Gemaakt voor windsurfers door windsurfers
- Stichting Windsurfing Nederland.