Deze pagina afdrukken
zaterdag, 02 januari 2016 11:17

Interview Arrianne Aukes

Geschreven door
Beoordeel dit item
(0 stemmen)

 

Arrianne Aukes naar Fanatic / North / ION / Telstar Surfclub!

Met de start van 2016 een interview met Arrianne met een terugblik op 2015, haar verrassende overstap en een vooruitblik op 2016.

 

Terugblik 2015

Hoe kijk je terug op 2015?

2015 was voor mij een leerzaam jaar. Ik heb dit jaar voor het eerst in alle drie de disciplines (wave/freestyle/slalom) met minimaal één wedstrijd mee gedaan en dit was ontzettend leuk. Elke discipline is heel anders, niet alleen de discipline maar ook qua wedstrijd opzet, tactieken en sfeer.

Er was dit jaar maar één PWA freestyle wedstrijd en over dat resultaat was ik niet heel erg tevreden. Ik had nog best veel last van mijn enkel (al mijn enkelbanden afgescheurd het jaar daarvoor) en onbewust hou je je dan toch in. Daarnaast had ik mezelf best veel druk op gelegd; vorig jaar was ik geblesseerd, het niveau is ontzettend hoog en ik wilde echt presteren. Ik sliep niet goed en miste mijn focus. Goed leerpuntje voor volgend jaar.

Ik heb een aantal clinics gegeven afgelopen jaar in binnen- en buitenland en dat was een groot succes. Het is leuk om zoveel windsurfers van verschillend niveau te ontmoeten en om te zien hoeveel ze leren in een week of weekend.

Daarnaast ben ik dit jaar voor het eerst Nederlands Kampioen Wave geworden en dat was natuurlijk een grote eer.

Wat was je mooiste moment?

Zoveel mooie momenten! Windsurfen met mijn hele familie op het IJsselmeer. Suppen in de golven met zonsopgang in Brazilië. Mijn ladies clinic in Hindeloopen.

Wat was je minste moment?

Mijn hand blesseren in Brazilië.

* Arrianne in actie in Jeri met een geleend setje van een Fanatic/North teamrider

Nieuwe sponsors

Waarom de overstap?

In 2016 ga ik voor North / Fanatic / ION varen. Super leuk! De freestyle zeilen van North zijn geweldig en ik kan niet wachten om ze te gaan gebruiken! Daarnaast lijkt het me heel fijn om teamrider te worden van zo'n goed team.

Ik ben nog nooit van sponsor gewisseld. Sinds mijn eerste jaar werd ik ondersteund door Gearfreak in Hindeloopen en kwam ik bij Simmer / RRD terecht. Het viel me zwaar om van sponsor te wisselen, omdat we zoveel jaar zo nauw hebben samengewerkt en ik dankbaar ben dat ze vanaf het begin in mij geloofden. Toch was het tijd voor verandering en ik denk dat ik bij North / Fanatic helemaal op mijn plek ben.

Daarnaast ben ik vereerd dat ook Telstar mij gaat ondersteunen in 2016. In Maart openen zij hun Telstar Surfclub Surfpaviljoen waarvan North / Fanatic / ION de materiaal partners zijn. Ik ben erg enthousiast dat ik op deze super locatie een aantal meerdaagse clinic's kan organiseren.

ArrianneAukes1

* Arrianne toast op een succesvolle samenwerking met Barry van Lingen/Patrick Baghus (Telstar Surfclub) en Herman van den Berg (Fanatic/North/ION)

Vooruitblik 2016

Wat zijn je plannen voor 2016?

In 2016 wil ik mijn clinics verder uitbreiden. Door mijn samenwerking met Telstar kan ik nu clinics aanbieden met overnachtingen op top locatie, direct aan het water op strand Horst.

Ook in het buitenland organiseer ik weer een aantal clinics. In Mei geef ik een Yoga/ Windsurf clinic en sowieso staat Brazilië weer op het programma in November.

Welke disciplines ga je varen en welke wedstrijden/events ga je meedoen?

Natuurlijk blijf ik daarnaast de PWA Worldcup varen. Vorig jaar besefte dat ik meer tijd in de andere disciplines wil gaan steken. Hopelijk kan ik de hele PWA wave tour mee doen. Slalom vond ik geweldig, en ik hoop dat ik daar ook in ieder geval een of twee wedstrijden van kan meepakken. Het is alleen niet makkelijk om voor alle disciplines te trainen. Ik neem nu al zoveel bagage mee op een surf trip..... ik moet er niet aan denken om slalom + freestyle + wave spullen mee te slepen! ;-) Afhankelijk van de locatie kan ik hopelijk twee disciplines tegelijk trainen.

Hoe ga je je voorbereiden?

Ik weet nog niet waar ik naartoe ga om te trainen dit jaar. Er zijn zoveel mogelijkheden! Misschien naar Kaapstad, (wave + freestyle), Bonaire (slalom + freestyle), Tenerife (alle disciplines) maar ook Venezuela is een optie.

Op dit moment moet ik toch even wachten tot mijn hand herstelt is. In Brazilië heb ik mijn hand zwaar gekneusd tijdens een windsurf sessie. Ik denk dat ik over twee weken wel weer op het water sta maar tot die tijd wacht ik even met het boeken van een ticket.

ArrianneAukes4

* Arrianne in actie in Jeri met een geleend setje van een Fanatic/North teamrider

Zou je het leuk vinden om als gastredacteur voor windsurfing.nl regelmatig wat te schrijven over wat je meemaakt in je windsurfleven?

Gastredacteur lijkt me hartstikke leuk!

 

Namens de redactie wensen we iedereen een gelukkig en windrijk 2016 en Arrianne veel plezier en succes met haar nieuwe uitdaging!

 

Bron: Arrianne Aukes

Foto credits: Christa de Jong en Adrian Irvine

 

Gelezen: 9812 keer Laatst aangepast op donderdag, 04 februari 2016 20:53
Mark

Nieuwste van Mark