Deze pagina afdrukken
donderdag, 07 maart 2019 18:06

Red Bull Storm Chase 2019 krijgt groen licht! Aanbevolen

Geschreven door
Beoordeel dit item
(1 Stem)

Red Bull Storm Chase, 's werelds zwaarste windsurfwedstrijd, is klaar om van start te gaan!

Na drie jaar wachten en kijken, hebben we een zware storm aan de horizon. We hebben groen licht en er is geen weg meer terug - Red Bull Storm Chase is on!

7 maart - Vluchten worden geboekt en afspraken worden gemaakt. Acht van 's werelds beste stormsurfers gaan naar Dublin voor wat ongetwijfeld een spectaculair moment zal zijn in windsurfgeschiedenis, aangezien een massaal lagedruksysteem de kust van Ierland nadert. De riders komen de komende 72 uur aan en nemen last-minute vluchten vanuit de hele wereld met veel uitrusting op sleeptouw.

De huidige voorspelling laat een reeks buien zien die de Ierse kust bereiken, beginnend op zaterdag met twee grote systemen op weg voor vroeg in de komende week. Golfhoogtes worden voorspeld van 10 meter, wat voor voldoende hoogvliegende actie kan zorgen- en veel spectakel. Temperaturen worden verwacht van ond de 5 ° C wat zorgt voor nog moeilijkere omstandigheden.

Het precieze format van de wedstrijd zal op locatie worden bepaald om maximaal voordeel te hebben van de omstandigheden, maar het panel van deskundige juryleden zal letten op de grote sprongen, luchtkunst en natuurlijk stijlvolle golfritten.

Voor de fun komen er drie voormalige winnaars van het Red Bull Storm Storm Chase-podium - Leon Jamaer uit Duitsland, Dany Bruch van de Canarische Eilanden en huidig ​​kampioen, de Franse windsurfer Thomas Traversa. Ze zullen worden vergezeld door vijf andere concurrenten, allemaal klaar om de strijd met de storm aan te gaan: de Britse local Adam Lewis, Robby Swift uit Maui, de Venezolaanse Ricardo Campello, Australische Jaeger Stone en de Red Bull-atleet Philip Köster.

Omdat de bemanning op het laatste moment beslissingen zal nemen, afhankelijk of het stormsysteem naar het noorden of het zuiden gaat, is de precieze timing en locatie is nog niet bepaald.

 

RBSC19 Green Light 1 1

 

Fans en media moeten op de Red Bull Storm Chase Facebook-pagina en Instagram volgen om de laatste updates ter plekke te krijgen terwijl actie plaatsvindt.

Belangrijkste feiten:

  • De moeilijkste windsurfwedstrijd ter wereld - competitie is nu bevestigd!
  • Dit is geen toeschouwervriendelijke gebeurtenis en er worden geen accommodaties voor toeschouwers verstrekt
  • Riders beoordeeld op sprongen en golfrijden - uitvoering van tricks
  • De wedstrijd vindt plaats in Ierland

De deelnemers zijn:

  • Adam Lewis
  • Jaeger Stone
  • Thomas Traversa
  • Dany Bruch
  • Robby Swift
  • Philip Köster
  • Leon Jamaer
  • Ricardo Campello

 

De aankondigingsvideo van de 2019 editie van de RedBull Storm Chase:

 

 

De video van de 2013 editie welke ook in Ierland plaatsvond:

 

 

 

Website: www.redbullstormchase.com

 

 

 

Gelezen: 9743 keer Laatst aangepast op donderdag, 07 maart 2019 18:35
Mark

Nieuwste van Mark

Gerelateerde items (op tag)