Windsurfer trotseert winterweer (RTV N-H)

wintersurfenMuiden - 1 december 2010: Terwijl de meeste mensen met dit weer liever binnen blijven, zijn er ook die juist naar buiten gaan. Het water op, zelfs.

Je kan het gekkenwerk noemen of een heldendaad.  Hoe het ook zij, Eric Wellink besloot dat het een perfecte dag was om te gaan windsurfen op het Gooimeer.

Buitentemperatuur -6 graden, gevoelstemperatuur -15 graden, wind 5/6 bft.

Hier lees je zijn verhaal:

"Still Alive :-)

Om 12.30 geregeld dat er een supporter op de kant zou staan om in geval van nood 112 te bellen. Gaat om 12.35 mijn telefoon: RTV-NH. Ze hadden via via en via twitter (ik twitter niet!?) vernomen dat ik zou gaan surfen in Huizen, en of ze dat konden komen filmen. Natuurlijk, hoe meer hulp in geval van nood hoe beter.

Om 13.00 richting water, RTV-NH stond er al. De drijvende ijsklontjes in het Gooimeer werden al aardig in de baai geblazen. Opstarten bij de surfclub was niet echt mogelijk, dan had ik eerst 100 meter over ijs en door klontjes moeten lopen. Stukje verder viel het mee. Hooguit 10 meter bevroren ijs, wat nog wel stuk te stampen was.

Mijn 5.4 opgetuigd en samen met de tabou het water/ijs op. Wind had wat harder gemogen, miste een beetje power (mede door gebroken bovenste lat). Verder voer het super. Overal om me heen ijsklontjes. Het gaf een beetje hetzelfde gevoel als varen met wier aan je skeg: vrij zwaar dus.

Het varen zelf ging prima. Gijpen wat lastiger doordat het water direct aanvroor op mijn plank. Goed je voeten in de keiharde banden houden, en proberen op de pads te blijven. Nadat mijn giek eenmal nat was geworden, werd vasthouden wel erg glibberig. Met handschoenen niet te doen. Gelukkig heb ik open handschoenen, dus de 'warmte' van mijn handen lieten het ijs weer redelijk ontdooien.

Na een aantal rakjes, hooguit 15 minuten, maar weer naar de kant. Mede om weer voor de camera aan de kant te stappen. Na ontdooien van mijn handen had ik toch wel weer zin om te gaan. Kou viel reuze mee. Met shorty en mijn winterpak aan het ik het geen minuut koud gehad. Alleen handen vielen wat frisjes, maar dat doen ze ook bij +5 graden.

Vanavond om 17.00 wordt een compilatie (wat wordt er weggeknipt...) uitgezonden op RTV NoordHolland. En elk uur herhaald tot 24.00.

O ja, geen kiter gezien. ;-)"

Het videoitem op RTV Noord-Holland:

Bekijk de volledige RTV uitzending van woensdag 1 december 2010.

Voor foto's check het fotoalbum van Eric.

Bron: RTV Noord-Holland en Forum Windsurfing.nl

Reacties

 

Gemaakt voor windsurfers door windsurfers
- Stichting Windsurfing Nederland.