×

Waarschuwing

JUser: :_load: Kan gebruiker met ID: 65 niet laden
maandag, 18 januari 2010 16:23

Uitslagen NK IJssurfen 2010

Beoordeel dit item
(0 stemmen)
Femke van der Valk en Peter van der Meer zijn de Nederlands Kampioenen IJssurfen 2010!

Zaterdag 16 januari kon eindelijk voor de 2e keer het NK IJssurfen plaatsvinden nadat het vorige week nog afgelast moest worden vanwege het slechte weer. Ook ditmaal is gekozen voor locatie strand Horst bij het Telstar Beachcenter.

Er deden dit jaar maar liefst 82 deelnemers mee! Bijna 2x zoveel als vorig jaar. Alleen hieraan is al te zien dat het IJssurfen erg populair aan het worden is.

Nadat Herman en Dirk met een aantal vrijwilligers een week lang bezig geweest zijn om de baan sneeuwvrij te krijgen, kon er zaterdagochtend om 8.30 uur gestart worden met de inschrijvingen. Alle deelnemers kregen en warme ijsmuts van ION en een drankje van Carpe Diem. Door het bedrijf Mylaps werden GPS-trackers verzorgd, waardoor iedereen op internet Live te volgen was. De mensen die niet bij het ijssurfen aanwezig waren konden hierdoor thuis de wedstrijden volgen, een geweldig systeem! Via mylaps.com kun je de heats nogmaals bekijken.

Om 10.15 uur was de skippersmeeting. Onder het genot van warme chocolademelk en gevulde koeken werd het baanparcours en de wedstrijdregels doorgenomen.

Om 11.00 startte de eerste heat. Ondanks dat de dooi al aan het inzetten was het ijs nog redelijk en zijn er in totaal 38 heats en 2 finale rondes gevaren. De eerste 10 heren gingen door naar de finale en bij de dames de eerste 5.

In de finale bij de heren ging de start niet helemaal vlekkeloos, uiteindelijk wist Peter van der Meer met het oudste zeil van alle deelnemers als eerste over de finish te komen. Bij de dames was Femke van der Valk de snelste.

De eindstand:

Dames

1. Femke van der Valk

2. Arrianne Aukes

3. Maaike Rijken

Heren

1. Peter van der Meer

2. Dick Hoekstra

3. Dirk Doppenberg

Podium

De volledige uitslagen zijn te vinden op boardguru.nl. Foto credits: Jeffrey Leeflang.

Tijdens de wedstrijd was ook een camaraploeg van SBS 6 aanwezig. Zij namen een interview af met John Overmeer, wat gisteravond is uitgezonden bij Hart van Nederland.

Bedankt organisatie en vrijwilligers voor alle tijd en energie die jullie erin hebben gestopt! Het was ook dit jaar weer een zeer geslaagd evenement!

Hopelijk volgend jaar weer een NK IJssurfen!

Voor meer info zie ook het bijbehorende forum topic.

Gelezen: 12848 keer Laatst aangepast op maandag, 26 november 2012 10:53

Gemaakt voor windsurfers door windsurfers
- Stichting Windsurfing Nederland.