×

Waarschuwing

JUser: :_load: Kan gebruiker met ID: 65 niet laden
zondag, 03 augustus 2003 02:00

Verslag: Gaastra Challenge 2003

Beoordeel dit item
(0 stemmen)
Niet alleen waren meervoudig wereldkampioenen Matt en Kevin Pritchard en de poolse wereldkampioene Dorota Staszewska aanwezig in Stavoren. Ook saildesigner Barry Spanier, topsurfer Phil McGain, Peter Thommen, Remko de Weerd, Ramses Landman, Pro kiter Sky Sollbach, boardesigner Bruno Andre van AHD en diverse nederlandse Gaastra Teamriders gaven acte de presence.

De dag begon met een clinic van pro kitesurfer Sky Sollbach over de ontwikkelingen in de nieuwe 2004 kites van Gaastra. Waarin hij diep inging op de bijzondere eigenschappen van de nieuwe Gaastra Phoenix kites en hij daarnaast alle tijd nam om vragen van het aanwezige publiek te beantwoorden.

Barry Spanier in gesprek met nederlandse Gaastra surfersDeze presentatie werd gevolgd door een clinic van Barry Spanier aan de aanwezige nederlandse Gaastra Teamriders waarin Barry vooral geinteresseerd was in hun ervaringen met de huidige Nitro4 zeilen en eventuele wensen voor de nieuwe Nitro5 zeilen, die naar verwachting medio november gereed zijn. Hier kwamen enkele interessante ideeen naar voren die Barry meeneemt naar z'n ontwerpcenter op Maui.
Vervolgens gingen Barry, Matt en Kevin Prichard verder met een presentatie over de nieuwe 2004 Gaastra zeilen die ze hadden meegenomen, waaronder de Remedy, de Poison, de nieuwe Echo, Manic, Matrix, GTR en GTX, maar ook het kinderzeil de Freetime en een nieuw zeil genaamd de Pilot.

Bruno Andre vertelt meer over de nieuwste AHD boardsBruno Andre van AHD die speciaal voor de Gaastra Challenge over was gekomen uit Zwitserland ging verder met een clinic over de nieuwste AHD boards voor 2004 die hij bij zich had. Opvallend aand de 2004 AHD range is dat ze zijn afgestapt van de witte designs en opnieuw de herkenbare blauwe boards zijn gaan maken.
Nieuwe boards van AHD voor 2004 zijn onder andere de samen met Kauli Seadi ontwikkelde MX serie en een holle lichtgewicht MaxxRide 70 NT met de unieke ducktail. Bruno Andre lichte een klein tipje van de sluier op door te vertellen over een nieuw te verwachten hol formula board die qua afmetingen tussen die van de 945 One K en de 98 N.T. zal worden geproduceerd.

Peter Thommen legt uit wat er zo bijzonder is aan de T1 X-serieOrganisator Mark Thoms en topshaper Peter Thommen gaven gezamenlijk een clinic over hun nieuwe samenwerkingsproject genaamd T1 (Thommen1). Ze vertelden uitgebreid over het "One man, One board" concept, de doelgroep van T1 en de eigenschappen van de diverse shapes in de X-serie en wie in welke omstandigheden het beste een bepaalde shape uit de X-serie zou kunnen gebruiken.

Helaas liet de wind het afweten voor de geplande Speedcrossing met Kevin Pritchard en de Freestyle demonstraties van Remko de Weerd en Matt Pritchard, maar dat mocht de pret niet drukken want de aanwezige biertap schonk de gehele middag gratis bier.
Gelezen: 8231 keer Laatst aangepast op maandag, 26 november 2012 10:53

Gemaakt voor windsurfers door windsurfers
- Stichting Windsurfing Nederland.