zondag, 17 november 2013 18:49

Jordy Vonk naar Point-7 en F2!

Geschreven door
Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Alle voorbereidingen voor volgend jaar worden door merken en riders weer getroffen en daar horen ook weer sponsorwissels bij. In dit geval is het één van de upcoming riders in Nederland die dit jaar zijn visitekaartje heeft afgegeven in de PWA, Jordy Vonk zal volgend jaar met Point-7 en F2 varen ! Volgend jaar wil hij de hele PWA tour meedoen en wil Jordy vooral zijn ontwikkeling doorzetten, met deze overstap heeft hij er alle vertrouwen in.

F2 International

We are really pleasured to present our new F2 International Team rider Jordy Vonk! This upcoming talent showed some great results over the years and really caught the attention. This is why we thought Jordy is the perfect rider to get on board of the F2 team. Here's what Jordy had to say:

'I'm really happy to join the F2 international team for next season. The boards proved to be top 10 PWA material and when I tried the SX Silberpfeil I became enthusiastic straight away. I can't wait to go to Tenerife this winter to train a lot with the boards and prepare myself for the next season. I believe I can make great results with the boards and I'll go for it 100%. I want to thank F2 a lot for this opportunity and we gonna make it an incredible time!'

JordyF2P7 1

Het interview van Point-7

- Jordy, welkom "to the darkside of windsurfing" by Point-7! Waarom ben je met Point-7 in zee gegaan?
Thanks! Het was een eer om door Andrea Cucchi gevraagd te worden voor het Black Team. Toen Andrea alles uitlegde over het team en zijn visie werd ik al snel enthousiast. Het 'getting young guys which can become heros in their countries' is iets wat mij aantrok. Point-7 kijkt verder dan alleen maar simpelweg windsurfen, wat zowel interessant is voor het merk, maar ook mij heel erg kan helpen met andere sponsoren. Na het testen van de zeilen was het toen wel duidelijk, ik ga met trots bij Point-7 varen!

- Wat zijn je indrukken van de zeilen voor 2014?
Op Lake Garda heb ik al even met de zeilen gevaren en stond er echt van te kijken. Al na de eerste paar meters had ik de snelheid er al goed in zitten en wist ik meteen: dit zit wel goed ! Vooral de acceleratie is iets wat me opviel, deze winter wordt het gewoon wennen aan hard gaan ;-)

- Ga je deze winter ook trainen met het nationale en internationale Black Team van Point-7?
Deze winter hoop ik alles bij elkaar 2 maanden in Tenerife te zijn om te trainen met het internationale Black Team. Op deze manier kan ik me maximaal voorbereiden op het komende PWA seizoen. 2 maanden lang, starten, trimmen, knallen, gym en afgebeuld worden, ik heb er helemaal zin in!

JordyF2P7 4

- Wat zijn je plannen voor het komende seizoen?
Het lijkt erop dat ik aankomend jaar de hele PWA tour mee kan doen, met 7 evenementen wordt dat erg gaaf, stiekem toch wel een droom die uitkomt. Daarnaast hoop ik nog wat NK's mee te kunnen doen. Met zo'n druk seizoen ligt de focus dan ook op slalom, ik zal volgend jaar even geen formula meer varen, op deze manier hou ik ook nog een beetje tijd over voor m'n studie.

- Wat hoop je te bereiken met het Black Team?
Met een toffe groep mensen om mij heen er vol voor gaan en mij persoonlijk sterk te ontwikkelen. Door als team zo'n voorbereiding te doen en echt als team op de evenementen te staan hoop ik dat we met z'n alle top prestaties kunnen neerzetten. Daarnaast vind ik het erg leuk om in de Benelux meer Black op het water te krijgen, ik weet zeker dat dat met deze zeilen moet lukken!

- Wat vind je specifiek van de AC-1 zeilen qua vaargedrag en gevoel?
De AC-1 heeft het drukpunt erg ver voorin zitten, dit zorgt ervoor dat je weinig backhand voelt, de zeilen voelen daarom licht aan en extreem stabiel. Het varen met de zeilen geeft dan ook een heel relax gevoel, naast het feit dat het design gewoon echt gaaf is.

JordyF2P7 2

- Heb je al kennis gemaakt met de andere Black Team Leden
De meeste Black Team leden kende ik al, dus ik wist bij wie ik terecht zou komen. Ik kan niet wachten om ze wat beter te leren kennen in Tenerife.

- Wat kunnen we van je verwachten met betrekking tot Point-7 in de Benelux?
Aangezien er gewerkt wordt aan een raceteam in de Benelux ga ik ook vaak trainen met iedereen in de Benelux. Ik vind het leuk om mijn ervaringen met deze riders te delen en er ondertussen zelf nog een hoop van te leren. Met een boot en boeien zijn we goed gefaciliteerd en weet ik zeker dat er meer Black voorin gaat varen in de nationale wedstrijden. Daarnaast zal ik op wat evenementen aanwezig zijn om tips and tricks te geven over de AC-1.

- op welke spots vaar je in Nederland buiten de wedstrijden om?
Als ik even snel wil varen ga ik naar de Westeinderplassen (Aalsmeer), dat ligt lekker om de hoek en is met ZW een top spot. Daarnaast vaar ik het liefst op de Brouwersdam zeekant, heerlijk de ruimte, ruwe omstandigheden en een paar km uit de kust een zandplaat met zeehonden en een geweldig uitzicht.

- Any famous last words?
Super Stoked to join the Black, Old guys get ready for some youth attack !!

JordyF2P7 3

Wil je Jordy aankomend seizoen volledig volgen? Kijk en volg dan de onderstaande links!

http://www.jordyvonk.nl
https://www.facebook.com/jordy.vonk.69
https://www.facebook.com/Point7Benelux
https://www.facebook.com/f2Nederland

Gelezen: 11648 keer Laatst aangepast op donderdag, 26 juni 2014 13:37

Gemaakt voor windsurfers door windsurfers
- Stichting Windsurfing Nederland.