zondag, 22 juni 2014 12:00

MissionXL on tour: verslag

Beoordeel dit item
(0 stemmen)

De redactie van windsurfing.nl kon natuurlijk niet ontbreken tijdens de MissionXL on tour en de Island Cross. Het event vond plaats op Strand Horst. Er was misschien dan wel weinig wind. Toch waren er genoeg surfers die wat rakken hebben kunnen planeren, maar er was natuurlijk veel meer te beleven.

De dag begon met een matige wind. Toch was deze voor een aantal windsurfers voldoende om met een grote lap te kunnen planeren. En zoals altijd, wanneer er een paar windsurfers planeren komen er ineens overal windsurfers vandaan. Na een tijd kakte de wind in.

Het perfecte weer om even over de MissionXL te lopen. Behalve dat er materiaal uitgestald stond konden bezoekers de balans trainen met behulp van een indoboard. Vele merken waren aanwezig. Allen opgesteld op het grasveldje ten zuiden van het Telstar verhuur gebouw. Soms zeggen foto's meer dan duizend woorden...

MXLFoto3

MXLFoto4

MXLFoto1

MXLFoto5

(Bovenstaande foto's zijn gemaakt door Ron Boom)

Halverwege de middag begon de wind wat aan te trekken. Om 2 uur vond de skippers meeting plaats. Ondanks de kleine opkomst hing er een goede sfeer. Er werd kort uitgelegd hoe er gevaren moest worden. Half 3 zou de strijd gaan losbarsten.

Inmiddels was het kwart over 2. En nee, het was niet alleen het nieuwste materiaal dat aan de start stond, maar de 'oude raceboards' waren natuurlijk perfect geschikt voor het weertype. Er werd nog even een boei verlegt, omdat anders iedereen bij de gunstigste boei zou gaan starten. (Uiteindelijk was het alsnog het drukste bij de hoogst gelegen boei ten opzichte van de windrichting). Toen eenmaal iedereen in positie was, telde een man van tien naar nul af en weg was iedereeen.

Voor je het weet is de wedstrijd voorbij. Na de wedstrijd trok de wind nog wat aan. De meeste bleven dus nog lekker doorsurfen na het passeren van de finish.

MXLFoto7

Binnen de kortste keren waren er weer windsurfers op het water te vinden. Van de beginner die de eerste meters maakt, tot de absolute wereldtop. Ben van der Steen (wereldkampioen slalom) verscheen ook op het water. Met de opvallende kleur en het zeilnummer viel die gewoon in de ooghoeken op.

Wanneer windsurfers op het water zijn wil de tijd nog al eens vergeten worden. Tot je plots beseft dat de barbecue staat te roken. Dus hup naar de kant om de dag gezellig afsluiten onder het genot van drankje.

MXLFoto6

(Foto gemaakt door: Antione Sleeuwenhoek)

En dit was hoe ik (Rob, forumnaam: maas-surfer) de dag heb beleeft. Tot slot staat hieronder nog een filmpje over de MissionXL gemaakt door Remco van Essen.

reacties button

Links:

Telstar 
Filmpje MissionXL on Tour

Fotocredits:

Ron Boom
Antoine Sleeuwenhoek
Remco van Essen (Foto's zijn gerealiseerd door middel van zijn opnames)

 

Gelezen: 11751 keer Laatst aangepast op zondag, 22 juni 2014 16:24
Rob

Gemaakt voor windsurfers door windsurfers
- Stichting Windsurfing Nederland.