zondag, 31 december 2017 15:50

Twan Verseput - 2017 interview!

Geschreven door
Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Het tweede eindejaars interview, dit keer met Wereldkampioen Speed Twan Verseput over zijn deelname aan het Luderitz event!

Luderitz Speedchallenge 2017

Van oktober tot en met eind november was het naar een jaar afwezigheid was tijd voor de het snelste event van het jaar. Een andere organisatie bestaande uit Raffaello Gardelli en Mark Grinnell (Surf 'n curve) hebben dit jaar weer een mooi event neergezet. Wat vooral bijzonder was is hoe effectief het kanaal dit jaar was, veel wind is er niet geweest (max 30-40 knopen) en toch lukte het enkele surfers om boven de 50 knopen op 500m te komen. Bij de windsurfers waren dit Rob Hofmann en de Nederlander Twan Verseput die tevens de snelste 500m van de windsurfers tijdens het event voer.

Met wat voor materiaal voer je daar en waarom?

Heb daar met de productie starboard w44 en een custom 42 van starboard gevaren. Severne heeft mij voorzien van custom Mach 1 speedzeilen die Bjorn en ik in de zomer hebben ontwikkeld. Daarnaast had ik een Reflex 6 6.2, R7 5.6 en R8 5.2 mee naast de Mach 1 Speed. Heb zelf een asymmetrische giek gemaakt die wat veel gebruikt wordt daar omdat je maar 1 kant op vaart en het voor betere aerodynamica zorgt. Ook waren mijn zeilen voorzien van custom battens van Pieter Bijl samen met speciale inserts om het profiel te optimaliseren.

Wat waren je doelen voor Luderitz?

Mijn eerste doel was 50kn over 500m halen en daarnaast het Nederland record pakken.

Heb je die doelen gehaald. Zo ja hoe, zo nee waar heeft dat aan gelegen?

50kn over 500m heb ik gehaald(tevens de jongste ooit die dit heeft gehaald), jammergenoeg hebben we niet veel wind gehad wat een serieuze poging om het Nederlands record te pakken onmogelijk maakte.. Daarnaast was ik erg blij om de snelste windsurfer van het event te zijn en hiermee ook het event te winnen!

Wat is het gekste/ leukste/ meest bijzonder dat je daar hebt meegemaakt?

Mijn eerste crash met 50 knopen +, misschien niet het leukste maar laat je wel weer even beseffen dat je ook een beetje gek moet zijn om daar te varen!

Hoeveel vaaruren heb je daar gemaakt?

Moeilijk te zeggen, maakte gemiddeld tussen de 20-25 runs per dag afhankelijk van het aantal riders wat meer of iets minder.

Hoe kijk je terug op het event?

Ik ben heel erg blij dat 50kn average gehaald heb over 500m en als tweede nederlander samen met Jurjen van der Noord tot de 50 knopen club hoor! Toch is er ook wel eel lichte teleurstelling of beter gezegd honger naar meer. We hebben niet de wind gehad waar ik op gehoopt had maar hierdoor moet ik maar proberen om volgend jaar weer terug te gaan!

Wat zijn je plannen voor 2018?

Naast speed ga ik mij wat meer toeleggen op slalom, veel ervaring opdoen en proberen mij hier verder in te ontwikkelen! Met speed ga ik proberen mijn WK titel te verdedigen en daarnaast als het mogelijk is weer naar de Luderitz Speedchallenge te gaan!

 

Bedankt voor het interview en veel succes in 2018!

 

Gelezen: 12378 keer Laatst aangepast op zondag, 31 december 2017 16:00

Windsurfing NL Nieuws

Windsurfing NL TV Channel

Windsurfing NL Vlogs

Windsurfing NL Social Partners

Gemaakt voor windsurfers door windsurfers
- Stichting Windsurfing Nederland.