dinsdag, 01 mei 2018 10:54

ONKK Windsurfen - Shortboard & Raceboard 2018

Geschreven door
Beoordeel dit item
(1 Stem)

Een vernieuwd kampioenschap speciaal voor Shortboards (alle windsurf boards zonder zwaard zoals formula, slalom en foilboards, met of zonder foil) en Raceboards (alles met een zwaard). 

De kampioenschapsdagen worden georganiseerd in samenwerking met de NVW, Windsurfvereinging Almere Centraal, Windsurfclub Aalsmeer en Watersportvereniging Bestevaer.

 

Het Open Nederlands Klasse Kampioenschap (ONKK) Shortboard & Raceboard 2018 is laagdrempelig, eenvoudig van opzet en zal uit 5 wedstrijddagen bestaan.

Per dag kunnen maximaal vijf races worden gevaren. Het totaalklassement van de dagen (met wat aftrek) bepaalt het kampioenschap.

 

Wedstrijddagen

  • Zondag 6 mei | Almere
    Windsurfclub Almere Centraal
  • Zondag 3 juni | Aalsmeer
    Windsurfclub Aalsmeer
  • Zondag 2 september | Aalsmeer
    Windsurfclub Aalsmeer
  • Zondag 30 september | Medemblik
    Watersportvereniging Bestevaer
  • Zondag 28 oktober | Almere
    Windsurfclub Almere Centraal

 

Training

Op de zaterdag vóór de wedstrijddagen zal er altijd een training georganiseerd worden op de wedstrijdlocatie van zondag. De training is toegankelijk voor iedereen en het doel van de training is om de jeugd en beginnende wedstrijdsurfer enthousiast te maken om op de zondag ook aan de wedstrijd mee te doen! De training gaat altijd door, bij geen wind zal er een alternatieve training worden aangeboden, dus neem altijd je sportkleding mee!

De fysieke/water training start om 10.30 uur, aanmelden tussen 9.30 – 10.30 uur.

– zaterdag 5 mei op het Gooimeer bij Almere
– zaterdag 2 juni op de Westeinderplassen bij Aalsmeer
– zaterdag 1 september op de Westeinderplassen bij Aalsmeer
– zaterdag 29 september op het Ijsselmeer bij Medemblik
– zaterdag 27 oktober op het Gooimeer bij Almere

Toegankelijk

De wedstrijden zijn ook toegankelijk voor iedereen die een wedstrijd licentie heeft, en om het voor iedereen leuk te houden gaan we vanaf 20 knopen fun slalom varen! De wedstrijdleider (Jan de Jonge/Sebastian van Grasstek) zal dit op/tijdens de dag bepalen.

Tijdens de wedstrijd bepaal je zelf met welk board/vin je vaart, start je bijvoorbeeld met een foil, maar kom je er in de loop van de dag achter dat je daar toch nog niet zo goed in bent, dan kan je altijd terug switchen naar een vin. Je bepaalt zelf wat voor jou het beste werkt en we zien aan het einde wel of je met je foil, vin of zwaard op het podium verschijnt!

Zo laag mogelijke inschrijfgelden, één wedstrijddag per weekend dag en 1 trainingsdag op de dag ervoor, locaties op goed bereikbare plekken centraal in het land, niet te extreme wedstrijdomstandigheden... voor dit eenvoudige format is gekozen om ook minder ervaren courseracesurfers in de gelegenheid te stellen aan het kampioenschap deel te nemen. O ja, het Klasse Kampioenschap is “Open”. Dus Belgen, Duitsers en andere nationaliteiten kunnen ook kampioen worden.

We verwachten in de raceboard klasse minimaal 15 deelnemers uit Nederland en daarbuiten.

In de shortboard klasse verwachten we onder andere door de komst van Foil minimaal 30 deelnemers aan de start. We zijn nu al benieuwd wie zich op het hoogste podium zal laten zien met deze nieuwe discipline er bij!

Rookie Racing Klasse

Naast de officiële klassen “Shortboard Windsurfing” en “Raceboard Windsurfing” is er ook een speciale “Rookie Racing Klasse”. Voor de surfers (zonder licentie) die voor het eerst een rondje op een Shortboard of een Raceboard willen meevaren, maar zich nog niet goed genoeg vinden om een echte kampioenswedstrijd te varen.

DEEL en LIKE

Wil je als vereniging je leden of je collega-surfers attenderen op deze wedstrijd?
Deel de flyer op social media, print het uit voor op het prikbord of plaats de aankondiging op je clubsite. Flyers en posters zijn ook op te vragen bij de NVW.

NOR & more

Via onderstaande website kan je de Notice of Race (NOR) en de Sailing Instructions (SI) bekijken/downloaden.
Onder het kopje “Wedstrijden” in het menu, vind je meer informatie over wedstrijdklassen, uitslagen en documenten.

Zie: www.wedstrijdsurfen.nl

 

 

 

Gelezen: 13654 keer Laatst aangepast op dinsdag, 01 mei 2018 11:05

Windsurfing NL Nieuws

Windsurfing NL TV Channel

Windsurfing NL Vlogs

Windsurfing NL Social Partners

Gemaakt voor windsurfers door windsurfers
- Stichting Windsurfing Nederland.