woensdag, 17 juni 2009 11:28

Peter Volwater on tour

Geschreven door
Beoordeel dit item
(0 stemmen)
Van 9-14 juni vond de PWA Slalom op Costa Brava plaats. Nu dit PWA event afgelopen is hebben we Peter een aantal vragen gesteld over zijn indrukken van het seizoen tot nu toe. Peter is op dit moment op Gran Canaria als voorbereiding voor het volgende PWA worldtour event 10-17 juli op Pozo.

Hoe was de PWA Costa Brava?

De dag voor de wedstrijd waren er redelijk goede condities om te varen en met Finian Maynard ben ik de hele dag druk aan het testen geweest om te 'fine tunen'. Het is voordelig dat je je geheel kan concentreren op de race en je niet druk hoeft te maken over je materiaal en welke vinnen te nemen bij welke wind. Met het winnen van de 'Wild winds' op Isla Margarita vers in het geheugen, voelde ik me goed voorbereid naar dit evenement. In een van de voorrondes kon ik Antoine achter me laten en ik kwam meerdere malen als eerste aan bij boei 1. Vooral de starts zijn in dit lichte weer waren heel belangrijk. Na een aantal fantastische starts te maken, ging het alleen mis in de finale van Slalom #1. Laat op de dag was er weinig wind meer en we moesten allemaal pompen over de start lijn, gevolgt door een windschifting richting het strand. Mijn start onder bij de pin-end was dit keer niet zo gunstig. Ross Williams was de enige die er goed weg kwam en liet mij in zijn hekgolf. Een tactische manouvre waardoor ik veel last had van turbulentie. Daarna kreeg ik Antoine ook nog eens over mij heen. Ik eindigde uiteindelijk in deze race op de 8e plaats en kreeg een zware loting in de volgende ronde in de 2e heat met Antoine, Bjorn and Micah. Ben van der Steen ging er vroegtijdig uit, en had duidelijk problemen met de condities. We hebben de naam van Costa Brava veranderd in de 'Costa Nada'. De 2e slalom hebben we niet geheel af kunnen maken vanwege de minimale wind, die onder de 7 knopen zakte. Omdat we toch tot de halve finales zijn gekomen telde Slalom #2 wel mee. Echter er stond niet de vereiste 7 knopen en de 2e halve finale werd gecancelled, dus de top 16 kregen allemaal 8 punten. Voor de rest was de wedstrijd uitstekend geregeld, elke avond was er een heerlijk dinner en veel sociale activiteiten.

Met welk materiaal was je onderweg ?

Op de Costa Brava heb ik gevaren: - Maui Sails TR5 XT 9,2 - F2 SX 81 - Pro limit Charger seat harness - Tectonics vin 48 cm We hebben tot nu toe, wat condities betreft weinig afwisseling gehad. Ik heb op een enkele heat na alleen nog maar met 8,4 en 9,2 gevaren en mijn grootste board die ik heb ingeschreven. Er waren af en toe wel harde vlagen, maar tot minimaal 25 knopen varen we nog met deze zeilen die lang te houden zijn. Op de Canarische eilanden Gran Canaria en Fuerteventura komt er verandering, waar het waanzinnig hard kan waaien. Het is niet uit te sluiten dat we met 5,5 overpowered komen te staan in meer dan 45 knopen wind, en volledig over de chop moeten knallen downwind.

Hoe vind je het PWA seizoen tot nu toe gaan?

Na Oostenrijk, Korea en Spanje sta ik 7e overall.

Wat zijn je verwachtingen van de volgende wedstrijden?

Mijn verwachtingen liggen hoog en ik wil zeker in de top 5 gaan eindigen. En ook in de Wave presteren, nu het 2e evenement gaat komen na Cabo Verde. Ik heb er veel zin in en heb mijn materiaal perfect voor mekaar. Het is leuk dat we met produktie spullen moeten varen, die je kan kopen in de winkel. Zo kan iedereen die hard wil gaan de snelste spullen regelen.

Vaar je slalom met heup of zittrapeze, hier hoor je nogal wat tegenstrijdigheden over?

Ik vaar over het algemeen in makkelijk condities met een seat harness, maar als het harder gaat waaien en golven komt de PV Pro waist harness te voorschijn, voor meer controle!

Peter, Ben en Marc

Meer info over dit PWA event is te vinden in dit topic. De foto credits gaan naar Marc Fokkinga die ook voor de eerste keer meegedaan heeft aan de PWA worldtour. De tussenstand na 3 PWA slalom events is hier te vinden. Peter bedankt voor dit interview, veel succes op Pozo en we volgen je op www.petervolwater.com.
Gelezen: 7539 keer Laatst aangepast op maandag, 26 november 2012 10:53

Windsurfing NL Nieuws

Windsurfing NL TV Channel

Windsurfing NL Vlogs

Windsurfing NL Social Partners

Gemaakt voor windsurfers door windsurfers
- Stichting Windsurfing Nederland.