woensdag, 09 september 2009 14:19

Wind Experience Amstelmeer 5/6 september

Geschreven door
Beoordeel dit item
(0 stemmen)
2e Editie The Wind Experience Groot Succes!

“Het eerste grote evenement sinds twee jaar waar weer wind was”. Een feit dat in het weekend van 5 en 6 September vele malen genoemd is, op de 2e editie van The Wind Experience aan het Amstelmeer.

Amstelmeer - The Wind Experience, één van de grootste Funslalom evenementen in Nederland, georganiseerd door Kater Funsports en Leerwindsurfen.nl is het weekend zeer succesvol verlopen.

Op zaterdag zijn de slalomwedstrijden met totaal 88 deelnemers, in 9 verschillende klassen; Beginners A t/m E, Dames, Jeugd, Heren en Masters gevaren. De hele dag stond er een mooie 5/6 Bft. Waarbij windstoten gemeten zijn rond de 7 Bft! Op zondag was de wind wat minder, maar genoeg om nog 3 succesvolle heats per klasse te varen. De baan, halve wind gelegen, met 3 keer gijpen, was voor zowel licht gevorderde als ver gevorderde surfers uitstekend te varen.

Gedurende het hele weekend zijn een kleine honderd testers actief bezig geweest op het materiaal van de 12 grootste windsurfmerken van Nederland, welke hun materiaal het gehele weekend beschikbaar hadden gesteld om te testen. Ook de ongeveer 50 nieuwe lessers hebben het weekend de windsurfwereld leren kennen op het materiaal van de surfschool!

Maar niet alleen leveranciers, deelnemers en toeschouwers waren op het terrein te vinden. Ook onze Nederlands en Europees beste Freestylers waren op het evenement aanwezig! Steven van Broeckhoven en Davy Scheffers, nummer 1 en 4 in de European Freestyle Pro Tour hebben met nog 6 andere teamriders en Nationale Pro’s de nieuwste en sickste Freestyle moves in de Freestyle Demo voor de kant laten zien!

Zaterdagavond werd het rond een uur of 6 tijd voor een gezellige BBQ welke gehouden werd in Beachbar Brandendzand. Met een grote groep van zo’n 110 man was de gezelligheid niet ver te zoeken! ‘Heerlijk vlees’, ‘Mooie Plek’ en ‘Perfecte BBQ’ zijn citaten die deze avond veel naar voren zijn gekomen. Na de BBQ was om half 10 de tombola. Wederom was de zaal goed bedeeld en zijn er vele prijzen als; Trapezes, Pakken, Vinnen, Accessoires en kleding onder de deelnemers verloot! Aansluitend aan de tombola hebben we met zijn allen de avond nog zeer gezellig laten verlopen tijdens het feest met DJ!

Op zondag hebben Nederlands snelste man op GPS Peter de Wit en Kater Teamrider Erik Loots een uitgebreide clinic gegeven over alles wat met Speedsurfen te maken heeft. Optuigen, Zeilen, Boards, Vinnen.. alles is aan bod geweest! Ook waren deze mannen bereid om moeilijke vragen te beantwoorden. Evenals de speeders hebben 4 van onze Pro riders een Freestyleclinic gegevens waarbij vele onderwerpen en moves aan bod zijn gekomen. Hoe moet een airjibe? Wat doe ik fout in mijn flaka? Zijn bijvoorbeeld vragen waar deze pro’s een perfect antwoord voor klaar hadden liggen! Tot slot heeft Erik Schram, Gymleraar en fanatiek speedsurfer, iedereen laten zien hoe je op een leuke manier in zomer en winter fit kan blijven!

Met de prijsuitreiking op Zondag werd het evenement afgesloten met 27 winnaars, welke allemaal een mooie beker kregen. Waarbij Skullcandy voor elke winnaar nog een leuke headset beschikbaar had gesteld.

Zo alles bijelkaar genomen, een zeeeeeer succesvol evenement! Op naar 2010 voor de derde editie van The Wind Experience!

Uitslagen zijn te vinden op: www.thewindexperience.nl

Foto’s van het weekend zijn te vinden op: www.dutchphotoworks.nl

Meer info is te vinden in het bijbehorende topic: forum.windsurfing.nl/viewtopic.php?f=10&t=13858460

Oxbow | Go Fast | Skullcandy | JP | Neilpryde | Starboard | Severne | Northsails | Mistral | Gaastra | Tabou | F2 | Fanatic | Maui Sails | Brandendzand | Vela Windsurf

Gelezen: 6297 keer Laatst aangepast op maandag, 26 november 2012 10:53

Windsurfing NL Nieuws

Windsurfing NL TV Channel

Windsurfing NL Vlogs

Windsurfing NL Social Partners

Gemaakt voor windsurfers door windsurfers
- Stichting Windsurfing Nederland.