woensdag, 23 september 2009 12:44

Real Trip 2009!

Geschreven door
Beoordeel dit item
(0 stemmen)
Ook de windgoden krijgen medelijden met de deelnemers aan de Real Trip 2009 lijkt wel.

Vrijdagavond fris van start met de Kick-Off Party met medewerking van Wymaroo. Het dak eraf en het werd laat.... Erg laat... De meeste deelnemers hadden ook de windverwachtingen bekeken en trokken dezelfde conclusie als de organisatie: het kleine beetje wind wat er aan zat te komen was gemiddeld 2 knopen en pal aflandig. Bij de inschrijftafel bleef het helaas dan ook erg rustig.

Zelfs wat voorinschrijvingen zijn niet komen opdagen. De moed zakt je dan als organisatie redelijk in je schoenen.

Gelukkig hadden de vrienden van NAiSH een 7-tal SUPS (stand-Up paddle boards) meegenomen en zodoende werd er een estafette SUPPEN gehouden. Deze werd gewonnen door Esther, (die komt u zo nog een keer tegen..) Stephan en Anthony. Zij sleepten een mooie klok van DAVIS in de wacht en hadden vermoedelijk redelijke spierpijn 's zondags ;).

Er werd nog wat gevolleybald, gechilled, hier en daar een frisse duik genomen, de BBQ's werden aangestoken en daarna werd er vooral GEFEEST!!! Dat kunnen ze op de Real Trip, het befaamde Real Trip feest werd uiteraard verzorgd door PartyRock-DJ. En die had er ook weer zijn in.

Windfinder gaf indertussen een schamele 8 tot 10 knopen aan dus is er besloten sowieso van start te gaan op de zondag. Tevens is hier de beslissing genomen om alles wat drijft en een surfzeil heeft toe te staan. Om de simpele reden dat ook de organisatie er niet van uit ging dat het een planerende wedstrijd zou worden. De insteek van de zondag waren 2 (dobber) heats met dan een uitslag. Maar wat schertste ieders verbazing, er werd geplaneerd!!! En hoe. Volop windsurfactie op de boulevard van Makkum. In rap tempo zijn er 6 heats gevaren die tot het eind toe spannend bleven. 'ouwe' rot in het vak Pieter Eliens had de beste kaarten voor die dag en won de Real Trip 2009.

Op een zeer verdienstelijk 2e plaats eindigde Jordy Vonk, deze won tevens de eerste prijs bij de Jeugdklasse. De jeugd deed het verassend goed deze editie van de Real Trip, in de top 5 maar liefts 4 jeugd deelnemers! De nieuwe generatie komt eraan!

Bij de dames bleef het spannend tot aan de laatste meters! Door een ongunstige puntenaftrek ging de eerste prijs nét aan de local Ilse Boonstra voorbij. Zij miste de eerste heat en kreeg zodoende een DNF en dus 49 punten in deze heat. Lilian de Geus ging er uiteindelijk met de eerste prijs, een schitterende SONY-ERICSSON telefoon, vandoor. De derde plaats werd ingenomen door haar zus Esther. Hoeveel Real Trip prijzen staan er al op de schoorsteen in Huize De Geus?

Bij de Masters was het Pieter Eliens die met een NORTH SAILS RAM 2010 alles en iedereen het nakijken gaf. Cobus van der Stel pakte de tweede plek met zijn NORTH SAILS WARP. Jan de Jonge kwam als 3e over de finish in de Master Klasse.

De heren klasse werd gewonnen door Jacob Snip, gevolgd door Manfred Malcorps. de 3e plaats was voor Alain Harkes.

Sil Hoekstra liet even zien dat klein maar dapper zeker zoden aan de dijk zet! Dit jonge talent met erg veel windsurfen in zijn genen heeft dankzij doorzettingsvermogen een vette DAVIS klok gewonnen! Jong talent heeft de toekomst!

Ondanks de meest slechte windvoorspelling ooit hebben veel mensen de moeite genomen om naar Makkum te komen. Het daadwerkelijk aantal inschrijvingen viel helaas erg tegen!

Tot volgend jaar in Makkum!

REAL TRIP CREW 2009

Voor meer info en foto's kijk op: http://www.north-windsurf.nl/

Op de site van Cobus is ook een mooi verslag te lezen: http://www.cobuswindsurfworld.com/weblog.html

Zie ook het bijbehorende topic: http://forum.windsurfing.nl/viewtopic.php?f=10&t=13858890

Gelezen: 7312 keer Laatst aangepast op maandag, 26 november 2012 10:53

Windsurfing NL Nieuws

Windsurfing NL TV Channel

Windsurfing NL Vlogs

Windsurfing NL Social Partners

Gemaakt voor windsurfers door windsurfers
- Stichting Windsurfing Nederland.