maandag, 28 september 2009 22:19

European Surffestival met finale ONK Windsurf

Geschreven door
Beoordeel dit item
(0 stemmen)
Van 9 tot en met 11 oktober vindt in het friese Makkum het European Surffestival plaats. Het beloven sfeervolle dagen te worden waarin windsurfen van recreatief tot competatief niveau centraal staat. Op zaterdagavond 10 oktober is er in een grote tent op het strand bij camping ‘De Holle Poarte’ de premiere van de nieuwste surffilm ‘ Four Dimensions’, gevolgd door een surfparty.

Foto: Edwin Blaauwbroek

Gratis testen 2010 surfmateriaal

Op het strand van Makkum zullen diverse fabrikanten van windsurfmaterialen staan. Zij hebben nu al de nieuwste materialen voor het seizoen 2010 meegenomen. Voor het publiek bestaat de mogelijkheid deze materialen gratis te testen. Je kunt je daarvoor ter plaatse aanmelden of via de website www.surffestival.nl opgeven. Neem wel een geldige legitimatie mee naar Makkum.

Finale ONK Windsurf 2009

Op 10 en 11 oktober zullen ook in Makkum de finales van het Johnny Loco NK Windsurf plaatsvinden. Dit kampioenschap heeft inmiddels de plaatsen Scheveningen, Grevelingendam en Almere aangedaan. Koploper in het klassement van zowel de discipline Formula Windsurfing als Slalom is Dennis Littel. De kans is dan ook groot dat Littel zijn titel in Makkum gaat prolongeren. Als de wind het toelaat zullen we dan ook in Makkum getuige zijn van spectaculaire wedstrijden.

Surfpro’s, entertainment en publieksactiviteiten.

Diverse surfpro’s komen naar het European Surffestival. Zo hebben onder andere Josh Angulo en Kauli Seadi aangegeven naar Makkum te zullen komen. Deze beide mannen staan aan kop in de stand voor het wereldkampioenschap Windsurfing Wave. Momenteel nemen zij deel aan de laatste World Cup in  Sylt (D). Ook de jeugdige Kai Lenny zal in Makkum zijn. Deze protege van de legendarisch Robby Naish is werkelijk een alleskunner op het gebied van watersport. Alle pro’s zullen gedurende de dagen interviews geven en beschikbaar zijn voor handtekeningen. Verder zijn er activiteiten waaraan ook bezoekers kunnen deelnemen: De F2 Speedchallenge, waarin de snelste deelnemer van het evenement een heus board wint, er is de Kids Fun Cup en er zijn door Funsport Makkum verzorgde proeflessen windsurfen. Als de wind het laat afweten kan er gevaren worden op de Stand Up Paddle boards, de planken waarop je staande roeit en waarmee onlangs nog een heuse Elfstedentocht gevaren werd.

Surfparty

Op zaterdagavond 10 oktober vind op het strand van Makkum de premiere van de spectaculaire surffilm ‘ Four Dimensions ‘ plaats. Deze premiere wordt gevolgd door een surfparty tot ver na middernacht. Voor alle surfbabes en surfboys natuurlijk een feest waar ze bij moeten zijn! Surfpro  Josh Angulo heeft zelf de DJ meegenomen vanaf de Kaapverdische Eilanden waar hij momenteel woont. Toegangsbandjes voor de premiere en het feest kosten E 5,- en kunnen gekocht worden in de grote tent op vrijdag 9 en zaterdag  10 oktober. Ook op de vrijdagavond is er een feestje. In Cafe Beaufort speelt vanaf 21.00 uur de band Wymaroo, en ongetwijfeld komen de surfpro’s ook een afzakkertje halen. De toegang voor Beaufort is gratis.

Gelezen: 6810 keer Laatst aangepast op maandag, 26 november 2012 10:53

Windsurfing NL Nieuws

Windsurfing NL TV Channel

Windsurfing NL Vlogs

Windsurfing NL Social Partners

Gemaakt voor windsurfers door windsurfers
- Stichting Windsurfing Nederland.