×

Waarschuwing

JUser: :_load: Kan gebruiker met ID: 65 niet laden
woensdag, 13 januari 2010 21:44

ION Nederlands Kampioenschap IJssurfen 2010 (herkansing)

Geschreven door
Beoordeel dit item
(0 stemmen)
Zaterdag 16 januari 2010 zal op het Wolderwijd bij Strand Horst het Nederlands Kampioenschap IJssurfen plaatsvinden.

Nadat het NK vorige week afgelast werd vanwege te slechte weersomstandigheden gaan we een nieuwe poging wagen.

Kijkend naar de wind- en dooiverwachting kiezen we voor de zaterdag om het NK af te werken. Hou windsurfing.nl en of boardguru.nl in de gaten voor updates. Wanneer de dooi harder inzet dan verwacht kunnen we vrijdagavond besluiten het af te lassen.

Door het aanhoudende koude weer was het 1 jaar geleden voor het eerst sinds 1997 weer eens mogelijk om een Nederlands Kampioenschap IJssurfen op Nederlands water te houden. De laatste Nederlands Kampioenschappen waren in 1996 in Almere en 1997 bij Bergen op Zoom, daarvoor hadden de IJssurfers ook 10 jaar moeten wachten. Nadat vorig jaar het water bij Nunspeet/Camping Bad Hoophuizen het strijdtoneel was zal dit jaar Strand Horst nabij Harderwijk bij het Telstar Testcenter plaats bieden aan het NK ijssurfen 2010.

Bij geringe wind is het al mogelijk om zeer hoge snelheden te halen (100 km/h is geen uitzondering). In verband met de veiligheid wordt er boven windkracht 6 niet gestart. De verwachting voor zaterdag is windkracht 4 tot 5 wat garant staat voor spectaculaire actie.

Windsurfend Nederland is al een paar weken in de ban van het ijssurfen. Het forum van windsurfing.nl, de grootste windsurfwebsite van Nederland, heeft het NK 2010 en het bouwen en testen van ijssurfers al een paar weken als hotste topics. Olympisch deelnemer (Windsurfen) Casper Bouwman, Nederlands Windsurf Kampioen Dennis Littel, Nederlands Speed record houder Dirk Doppenberg, de volledige Nederlands Windsurf top en ook Gert Jan Nieuwenkamp, Richard Konstapel en Remco Bakker, resp. de winnaar plus nummer 2 en 3 van de 2009 editie, hebben al bevestigd zeker aanwezig te zullen zijn.

Iedere deelnemer krijgt van mylaps.com een riem om met een GPS zender, hierdoor zullen de deelnemers live te volgen zijn op een groot scherm aan de kant en via internet op www.boardguru.nl.

Het belooft dus een waar spektakel te worden met naar verwachting zo’n 100 tot 125 ijssurfers.

Deelnemers kunnen zich vanaf 8:30 melden bij het Telstar Testcentrum, inschrijven 8.30-9.30, Skippersmeeting is om 10:15 uur en de eerst mogelijke start is om 11:00.

Meer informatie is hier te vinden zoals de wedstrijdbepalingen.

Locatie: Telstar Testcenter, Afslag 11, A28 (tussen Amersfoort en Harderwijk)

Wil je ook meedoen met het NK ijssurfen? Download het inschrijfformulier hier.

Licenties

Er is een aanpassing op de wedstrijd regels, er is geen licentie plicht voor dit evenement, iedere deelnemer krijgt een hesje met nummer waardoor een zeilnummer ook niet verplicht is.

NK ijssurfen 2010 live op het internet

Tijdens dit NK zullen alle deelnemers worden uitgerust met een MYLAPS GPS Tracker. Hierdoor is de wedstrijd Live via internet te volgen en kan de wedstrijd achteraf ge-analyseerd worden. Klik hier voor de website.

NK IJssurfen 2010 is powered by ION, Telstar, Red Bull en Power Balance.

Het bijbehorende forum topic is hier te vinden.

Gelezen: 8042 keer Laatst aangepast op maandag, 26 november 2012 10:53

Windsurfing NL Nieuws

Windsurfing NL TV Channel

Windsurfing NL Vlogs

Windsurfing NL Social Partners

Gemaakt voor windsurfers door windsurfers
- Stichting Windsurfing Nederland.