maandag, 13 december 2010 14:37

Jordy Vonk - Terugblik seizoen 2010

Geschreven door
Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Met veel  ups en downs heb ik dit jaar weer een hoop meegemaakt. Ik kan terug kijken op een mooi jaar waarin ik veel heb getraind en een hoop ervaring heb opgedaan.

Het begon dit jaar allemaal met het WK jeugd in Zuid-Frankrijk. Slechts een paar weken van tevoren kreeg ik mijn zeilen geleverd, het was dus in korte tijd veel trimmen ! Uiteindelijk is dit helemaal goed gekomen, de hele week ging ik als een raket en wist zelfs het evenement te openen met een 1ste plaats. Na wat tegenslagen met sabotage van materiaal en de beslissingen van de organisatie ben ik uiteindelijk op een 6de plek geëindigd. Het was wel een gave ervaring waar ik veel van heb geleerd.

Vlak na het WK was de eerste ronde van het NK formula, hierop was ik niet goed voorbereid. I.v.m. het WK had ik eigenlijk alleen maar slalom getraind. Met dank aan Dennis Littel had ik nog wel net op tijd een goeie vin. Ik begon het NK niet heel goed, ik moest wennen aan de vin en aan het formula materiaal, gedurende de races werden mijn resultaten steeds beter. Het was uiteindelijk een spectaculaire high wind wedstrijd geworden. Ik werd uiteindelijk 2de bij de jeugd.

In 2010 vond het EK slalom jeugd en heren plaats op Texel, in 2009 was dit echt een top week, ik had er dus veel zin in.  Aan de wind heeft het bij dit evenement niet gelegen, we hebben iedere dag een eliminatie kunnen varen in de geweldige omstandigheden van de Noordzee. Helaas begon het evenement met het grootste dieptepunt van 2010, ik werd aangevaren op mijn enkel op de startlijn en had hier veel last van. Na een bezoekje aan de EHBO heb ik alle andere dagen meegevaren met een ingebonden enkel en veel pijnstillers. Het varen was niet aangeraden, maar de beslissing lag bij mijzelf. Ik heb dus alle dagen wel meegevaren met vaak veel moeite. Ik baalde dat ik niet kon laten zien wat ik echt kon, toch ben ik op een 5de plek geëindigd.

jordyslalom

In de zomervakantie heb ik veel getraind, met de hulp van Jan en Roel die voor boeien zorgde heb ik een aantal weken op de brouwersdam heerlijk gevaren.  Vooral met Ingmar Daldorf en Nikaj Droop ging dit echt top. We merkten dat we elkaar beter aan het maken waren en hebben daardoor super veel geleerd. We hadden dan ook veel zin in alle wedstrijden die plaatsvonden in het najaar.

De eerste belangrijke wedstrijd die in het najaar plaatsvond was het NK Hoorn. Iedereen was ongemotiveerd aangezien de omstandigheden van het wier op dat moment. Uiteindelijk viel alles mee en hebben we een top weekend gehad. Op zaterdag hebben we 4 back to back wedstrijden gedaan die erg zwaar waren. Met wisselende omstandigheden en toch een lange tijd op het water was het flink bikkelen. Mijn zeil was aan de grote kant, maar ik kon prima meekomen met de oudere mannen, ik werd deze dag 1ste jeugd. Zondag ging voor het eerst dit jaar het NK slalom door. Op het begin leek het een verkeerde beslissing, daarentegen hebben we een top dag gehad ! We hadden minimale last van het wier en de omstandigheden waren heel vet. We hebben uiteindelijk 1.5 eliminatie gevaren. Ik ben geëindigd op een geweldige 6de plaats overall en 1ste jeugd.

Twee weekenden na het NK hoorn was het NK op het Lauwersmeer. Het was een eentje rijden, maar het beloofde een mooi weekend te worden. Voor de zaterdag was er besloten om formula te gaan varen, helaas, want de voorspellingen waren erg goed ! De eerste 2 races bleek het een goeie keuze te zijn, maar daarna nam de wind flink toe en was het hard werken. De nodige crashes gezien, maar ben er zelf met goeie resultaten vanaf gekomen. Zondag waaide het erg minimaal, we dachten allemaal niet meer in actie te komen. Laat in de middag hebben we in minimale omstandigheden toch nog gevaren, ik sloot het jaar af met een geweldige race, ik werd 3de overall. Bij de prijsuitreiking kreeg ik officieel mijn 2 nieuwe titels, 
Nederlands Kampioen Slalom jeugd 2010 en Nederlands Kampioen Course Racing jeugd 2010.

jordypodium

De temperaturen daalden langzaam en we kwamen aan bij de herfstvakantie. Samen met Ingmar ben ik naar het noorden gereisd om daar een week lang te trainen op het Amstelmeer. We hebben een geweldige week gehad met iedere dag wind. We hadden een boot en boeien, we konden dus iedere dag een mooie downwind slalom in het water leggen. Het was soms even doorbijten, maar met het eten geregeld door top ouders, Boot en overnachting plek bij Danny Kater en de perfecte omstandigheden hebben we een super week gehad.

Na de herfstvakantie heb ik nog een paar keer gevaren, maar daarna zijn helaas de temperaturen te laag geworden en heeft er ook weinig wind gestaan. Rond deze tijd ben ik de sportschool in gedoken om daar verder te trainen om zo fit mogelijk te worden voor 2011.

Naast het surfen heb ik ook mijn Havo examen dit jaar gehaald, dit was eigenlijk wel het belangrijkste. Momenteel zit ik op het Johan Cruijff University, daar studeer ik Sportmarketing. Op deze opleiding is alles aangepast voor sporters, ideaal voor mij dus !

Al met al kan ik terug kijken op een mooi jaar en kan ik niet wachten op een nieuw wedstrijdseizoen, ik vind die winter maar niks ! Ik wil voor 2010 wel nog een aantal mensen bedanken, zonder hulp van andere kom je er nooit. Ik wil ten eerste mijn ouders bedanken die altijd voor mijn klaar stonden en verre weg mijn grootste sponsor zijn, ten tweede al mijn sponsoren die mij hebben ondersteund dit jaar, zonder jullie was het allemaal niet mogelijk, tot slot Ingmar Daldorf en Nikaj Droop waarmee ik dit jaar super veel getraind heb, volgend jaar gaan we zo verder. Daarnaast natuurlijk de hulp, steun en vertrouwen van iedereen dit jaar !!

2010 powered by: Appelhoven, Kokomo Capital, Gaastra, Tabou, Poptop, Van Weeghel, Vision

Foto credits: Lieuwe Faber

Bron: Jordy Vonk (NED-600)

Reacties

Gelezen: 9045 keer Laatst aangepast op maandag, 26 november 2012 10:53

Windsurfing NL Nieuws

Windsurfing NL TV Channel

Windsurfing NL Vlogs

Windsurfing NL Social Partners

Gemaakt voor windsurfers door windsurfers
- Stichting Windsurfing Nederland.