donderdag, 09 februari 2012 16:41

NK Yssurfen giet wol troch!

Geschreven door
Beoordeel dit item
(0 stemmen)

ION NEDERLANDS KAMPIOENSCHAP IJSSURFEN 2012! 


Zondag 12 februari 2012 zal op het Wolderwijd bij Strand Horst het Nederlands Kampioenschap IJssurfen plaats vinden.

 

Deelnemers kunnen zich tussen 8:00 en 9:00 melden bij het Telstar Beachcenter op Strand Horst, Skippersmeeting is om ongeveer 10:00 uur en de eerst mogelijke start is om 10:30. Langs de A28 tussen Amersfoort en Harderwijk vind je de afslag Strand Horst.

 

 

 

 

 

Door het aanhoudende koude weer was het precies 4 jaar geleden voor het eerst sinds 1997 weer eens mogelijk om een Nederlands Kampioenschap IJssurfen op Nederlands water te houden. De laatste Nederlands Kampioenschappen waren in 1996 in Almere en 1997 bij Bergen op Zoom, daarvoor hadden de IJssurfers ook 10 jaar moeten wachten. Nadat in 2009 het water bij Nunspeet / Camping Bad Hoophuizen en in 2010 bij strand Horst het strijdtoneel was zal dit jaar Strand Horst nabij Harderwijk bij het Telstar Beachcenter plaats bieden aan het NK ijssurfen 2012.

 

jvo_nkijssurfen_1

 

Bij geringe wind is het al mogelijk om zeer hoge snelheden te halen (100 km / h is geen uitzondering). In verband met de veiligheid word er boven windkracht 6 niet gestart. De verwachting voor zondag is windkracht 3 tot 4 wat garant staat voor spectaculaire actie.

 

Windsurfend Nederland is al een paar weken in de ban van het ijssurfen, het forum van windsurfing.nl, de grootste windsurfwebsite van Nederland heeft het NK 2012 en het bouwen en testen van ijssurfers al een paar weken als hotste topics.

 

De Nederlandse Windsurftop en winnaars van afgelopen jaargangen zullen aanwezig zijn. Het belooft dus een waar spektakel te worden met naar verwachting zo'n 100 tot 125 ijssurfers.

 

Het Wedstrijd regelement is te downloaden. Je kunt ook het aanmeld formulier downloaden zodat je het al volledig in kunt vullen en de aanmelding op zondag snel en soepel verloopt.

 

jvo_nkijssurfen_2

 

DOE ONS EN ALLE MEDE DEELNEMERS A.U.B. EEN GROOT PLEZIER EN BLIJF TOT ZONDAG ZO VEEL MOGELIJK VAN HET IJS OP STRAND HORST.

LANGS DE KANT IS HET HEEL ONDIEP WAARDOOR OOK HET IJS NIET DIK IS. 

HET ZOU ZONDE ZIJN ALS HET IJS LANGS DE KANT NET ALS IN 2010 KAPOT IS GELOPEN VOORDAT WE UBERHAUPT BEGONNEN ZIJN :-)

 

Contact:

Boardguru Events

Herman van den Berg

E-Mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Phone: 0172 - 600717 (vanaf vrijdag 10 feb 12 :00)

 

Fotografie: Jasper van Overbeek

 

Informatie over het evenement is te vinden op www.boardguru.nl, de IJssurfen FB pagina of het forumtopic.

Gelezen: 15064 keer Laatst aangepast op dinsdag, 11 december 2012 22:01

Windsurfing NL Nieuws

Windsurfing NL TV Channel

Windsurfing NL Vlogs

Windsurfing NL Social Partners

Gemaakt voor windsurfers door windsurfers
- Stichting Windsurfing Nederland.