dinsdag, 10 april 2012 11:30

Mazda NK Windsurf 2012 opent 14 en 15 april in Lelystad

Geschreven door
Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Op 14 en 15 april zal het Mazda NK Windsurf starten in Lelystad.

 

Het NK Windsurfen is een serie van vijf evenementen. Naast Lelystad zullen de windsurfers ook de Grevelingendam, de Brouwersdam, Almere en Lauwersoog aandoen.

 

De belangstelling voor het windsurfen is stevig groeiende. De zogenaamde tweede generatie windsurfers is sterk in opkomst. Met het huidige lichte windsurfmateriaal is de sport makkelijker te leren, terwijl met de moderne wetsuits ook kou geen spelbreker meer hoeft te zijn. Ook de goede prestaties van Olympisch windsurfer Dorian van Rijsselberghe zijn een goede promotie voor de sport.

 

De dagen dat er minder wind verwacht wordt varen de NK surfers in de discipline Formula Windsurfing. Hier wordt met het totale wedstrijdveld een driehoeksbaan gevaren met een kruisrak. Staat er meer wind in de voorspelling dan wordt de Slalom discipline gevaren. De Slalom boards zijn ranker, de vinnen minder lang en de zeilen minder groot. Bij de Slalom varen deelnemers in heats een down wind baan, waarbij de beste surfers steeds een heat verder komen.

 

 

De NVW, de Nederlandse Vereniging van Wedstrijdsurfers, gaat tijdens de NK weekeinden ook wedstrijden organiseren voor de Bic Techno jeugdsurfers, raceboards en het Olympische board de RS:X. Deze deelnemers varen niet voor een NK titel, maar kunnen op deze wijze extra trainen in een wedstrijdsituatie. Vooral voor de Bic Techno surfers een mooi traject richting het WK Windsurfen voor jeugd in Medemblik in augustus dit jaar.

 

Met automerk Mazda heeft het NK Windsurfen een nieuwe naamgevende hoofdsponsor. Mazda directeur Public Relations Jur Raatjes daarover: "Windsurfen is een duurzame, laagdrempelige watersport en het sportieve imago en de duurzaamheid passen uitstekend bij onze nieuwe generatie modellen, die vanaf half februari in de Nederlandse showrooms staan. Daarbij is er bijzonder veel aandacht voor het milieu, met schone, zuinige en toch zeer sportieve motoren. Aangezien de menselijk 'motor' een zeer centraal, sportief en bepalend onderdeel is bij het windsurfen, nog meer dan bij zeilen, vinden we de sport goed passen bij onze marktstrategie".

 

Het NK Windsurfen is in 2012 voor het eerst te gast in Lelystad. De wedstrijdlocatie is op de Houtribdijk, en er wordt op het Markermeer gevaren. Deze locatie stond voor de organisatie al een aantal jaren op de nominatie om in de NK cyclus op te nemen vanwege haar centrale ligging in het land en de windzekerheid.

 

Zie ook: www.wedstrijdsurfen.nl/

Bron: www.exventure.nl

  

Reacties

Gelezen: 11596 keer Laatst aangepast op dinsdag, 11 december 2012 22:01

Windsurfing NL Nieuws

Windsurfing NL TV Channel

Windsurfing NL Vlogs

Windsurfing NL Social Partners

Gemaakt voor windsurfers door windsurfers
- Stichting Windsurfing Nederland.