vrijdag, 10 augustus 2012 11:19

WK Windsurfen voor Jeugd en Masters 14-18 aug in Medemblik!

Geschreven door
Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Het wereldkampioenschap Windsurfen voor jeugd en masters gaat van start van 14 tot en met 18 augustus 2012 in Medemblik.

 

Voor Nederland is het een unicum dat het gastheer mag zijn van het grootste WK Windsurfen van de afgelopen 25 jaar. In de voorinschrijving zijn 390 deelnemers ingeschreven. Deze komen uit maar liefst 30 landen en vertegenwoordigen alle 6 continenten. Er wordt gevaren in diverse klassen. In de Technoklasse staan er 318 deelnemers op de lijst en in de Raceboard klasse 71.

 

 

 

 

 

Ambassadeurs van het evenement zijn Stephan van den Berg, gouden medaille winnaar op de Olympische Spelen van 1984 Dorien Hoekstra-De Vries, bronzen medaillewinnares op de Spelen van 1992 en dé gouden medaillewinnaar van London 2012 Dorian van Rijsselberghe. Van den Berg is enthousiast over het feit dat het WK in Nederland plaatsvindt, en overweegt zelfs zelf mee te doen bij het WK Raceboards master. Dorian van Rijsselberghe is vastbesloten bij de prijsuitreiking van het event te zijn.

 

In het totaal zijn er zes wereldkampioenschappen te vergeven: In de Olympische jeugdklasse Bic Techno onder de 15 en onder de 17 jaar en op de raceboards onder de 19 jaar en masters van 40 jaar en ouder. Op deze wijze komen twee generaties windsurfers op het evenement in actie. Een trend die meer gezien wordt. Windsurfen is weer sterk groeiende, vooral ook doordat windsurfers van het eerste uur de sport herontdekken en hun kinderen er voor enthousiasmeren. In totaal zullen zo op het Wereldkampioenschap windsurfen in Medemblik rond de vierhonderd windsurfers in actie komen. Het International Sailing Center Medemblik fungeert als decor van dit spektakel.

 

wkwindsurfen

 

Voor meer info zie de event website of via Technotalents!

 

Reacties

 

 

Gelezen: 12509 keer Laatst aangepast op dinsdag, 11 december 2012 21:57

Windsurfing NL Nieuws

Windsurfing NL TV Channel

Windsurfing NL Vlogs

Windsurfing NL Social Partners

Gemaakt voor windsurfers door windsurfers
- Stichting Windsurfing Nederland.