maandag, 17 juni 2013 09:11

Leerwindsurfen.nl bestaat 10 jaar!

Geschreven door
Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Leerwindsurfen.nl tien jaar een begrip in de kop van Noord-Holland

Leerwindsurfen.nl bestaat tien jaar! De windsurfschool gevestigd aan het Amstelmeer werd in 2003 opgericht en is sindsdien uitgegroeid tot een begrip in de kop van Noord-Holland. Dit dankzij de inzet van ervaren instructeurs, de beste materialen en kwaliteit altijd boven kwantiteit te stellen. Het aanbod van de windsurfschool is groot: wekelijks de Surfclub met ruim 120 kinderen, Surfweken in de zomer, clinics voor gevorderden, groepslessen voor feesten en bedrijven en privélessen voor jong en oud. Iedereen kan terecht bij Leerwindsurfen.nl.

Oorsprong
De van oorsprong Zeeuwse Niek van der Linde is het brein achter Leerwindsurfen.nl. Toen hij op zijn vijftiende verjaardag een oude surfplank kreeg van zijn ouders, is zijn passie voor windsurfen ontstaan. Eenmaal op de HALO (Haagse Academie voor Lichamelijke Opvoeding) bleek het geven van windsurfles het ideale zomerbaantje voor hem en na het behalen van zijn diploma vertrok hij jaarlijks in de wintermaanden naar Aruba om daar surfles te geven.

In 2003 verhuisde hij vanuit Zeeland naar Noord-Holland. Op zoek naar een nieuwe windsurflocatie kwam hij terecht op het Amstelmeer. Van der Linde: "Ik was op slag verliefd op dit meer! Er staat altijd een goede wind en de omgeving is erg mooi. Het idee om zelf een surfschool op te richten, ontstond toen ik na mijn verhuizing geen nieuwe baan kon vinden. Ik kocht vijf planken, acht zeilen en tien surfpakken. Met mijn bus reed ik langs drie locaties: Medemblik, Heerhugowaard en het Amstelmeer." Op de kwaliteit van het surfmateriaal werd niet bezuinigd. Samen met een goede methodiek zorgt dat ervoor dat hij mensen in één uur leert windsurfen. En dat sloeg aan bij het publiek.

Al snel bleek het Amstelmeer de beste locatie te zijn en dus liet hij de andere locaties vallen. Ondertussen werkte Niek dagelijks aan zijn eigen surfkwaliteiten en werd hij van 2004 t/m 2008 meervoudig Nederlands en Belgisch Kampioen in de surfdisciplines freestyle en freewave. Ook behaalde hij aanvullende instructeursdiploma's bij het Koninklijk Nederlands Watersport Verbond (KNWV).

Leerwindsurfen2

Uitbreiding
Na een aantal jaar lesgeven 'vanuit zijn bus', kreeg Van der Linde in 2008 toestemming om op het Lutjestrand een container te plaatsen. De surfschool kreeg steeds meer bekendheid en de animo om te leren windsurfen groeide. "Ik kon het lesgeven niet meer alleen af en dus heb ik in de loop der jaren een aantal instructeurs in dienst genomen." Inmiddels bestaat het team van Leerwindsurfen.nl uit zes instructeurs. "Enthousiaste jongens die bijna allemaal ooit bij mij zijn begonnen met windsurfen", vertelt Niek trots. "Dat is eigenlijk het mooiste van het windsurfles geven. Je leert de kids windsurfen en ziet dat ze het leuk vinden. Dan wordt er gespaard voor een eigen windsurfplank en zie je ze elke dag dat het waait op het water!"


Nog meer groei zorgde er uiteindelijk voor dat ook de container te weinig ruimte bood voor de benodigde windsurfmaterialen. Niek besloot daarom in het voorjaar van 2011 samen met Eric Leutscher van Amstelmeer Windsurfstalling 'Het Surfpaleis' te bouwen, een professionele opslagruimte voor al het windsurfmateriaal. Het is een plek geworden waar windsurfliefhebbers samenkomen en waar altijd een relaxte sfeer heerst.

Dat klinkt allemaal erg mooi. Maar hoe denkt Niek zelf over deze groei in de afgelopen tien jaar: "Als ik zo terug kijk, is het allemaal heel erg vanzelf gegaan. Natuurlijk waren er wel eens wat tegenslagen, maar ik ben nooit zo bezig geweest met 'groeien en groter worden'. Het enige doel dat ik dagelijks heb is om iedereen, ongeacht het niveau, elke keer weer met een super goed gevoel van het water af te laten komen."

Foto credits: Tiny Brands en Niek van der Linde

Bron: www.leerwindsurfen.nl

Gelezen: 10660 keer Laatst aangepast op maandag, 17 juni 2013 09:13

Windsurfing NL Nieuws

Windsurfing NL TV Channel

Windsurfing NL Vlogs

Windsurfing NL Social Partners

Gemaakt voor windsurfers door windsurfers
- Stichting Windsurfing Nederland.