donderdag, 24 oktober 2013 16:07

De 'Hotrod' van Select

Beoordeel dit item
(0 stemmen)


Select wilde een nieuwe vin op de markt brengen, die de voordelen van 'ease of sailing' combineert met de efficiency van de Crossfire en Caspar speed series. Select riep daarbij de hulp in van Peter de Wit en Caspar Verhaagen, die vervolgens de Hotrod ontwierpen.

De belangrijkste doelstelling was om een nieuwe speedvin te ontwikkelen die nog eenvoudiger inzetbaar moest zijn dan de Crossfire. Met name bij condities waar een widebase vin het goed doet en een high aspect vin (bijvoorbeeld de Crossfire) het moeilijk krijgt. De best of 'both worlds' dus. De Hotrod outline en het profiel zijn van kort naar lang: geoptimaliseerd voor het doel en de condities. De Hotrod is geschikt voor iedereen die hard wil gaan, van beginnende speedsurfer tot pro. Select was dan ook meteen enthousiast bij het zien van de eerste ontwerpen, en zag de enorme potentie van de nieuwe vin.

Peter de Wit: "'Easy going' en 'well behaved' vormen de uitgangspunten bij deze nieuwe speedvin van Select. Het is nog nooit zo makkelijk geweest om echt hard te gaan. Deze vin levert altijd de performance die bij de condities past, bij welke snelheid, watercondities en koers je ook vaart. De Hotrod combineert het comfort van een widebase en de power en efficiency van een high aspect vin. Daarbij was ik erg blij met de inzetbaarheid van de totale range; de vin blijkt in de vele tests voor een groot publiek een top performer."

Caspar Verhaagen: "Simpelweg een widebase maken vonden we geen optie, omdat het rendement van een widebase gewoon slecht is. Je geeft dan teveel potentiële snelheid weg. De Hotrod heeft de unieke eigenschappen van een widebase en high aspect vin in zich, zonder concessies te doen aan de basismodellen. Select kan nu ook vinnen uit uniek materiaal frezen, dit geeft een paar extra variabelen, waar we dankbaar gebruik van hebben gemaakt. In de testfase kregen we zonder uitzondering positieve feedback van (speed-) surfers, zowel in het extreme high speedbereik op vlak water als op typische binnenmeer chop."

De Hotrod highlights:
1. De maatkeuze is veel minder kritisch dan bij high aspect vinnen
2. Duidelijk gemakkelijker "op" de vin te varen dan alle geteste vinnen in dezelfde lengte
3. Op "just planing" lage snelheid extreem goed te controleren
4. Extreem snel op een halve wind-koers en kan enorm goed overweg met de extreme power die bij halve wind-varen vrij komt.
5. Vliegen over de chop is duidelijk beter te controleren


"De speedvin die alle andere speedvinnen overbodig maakt."

Bron: Caspar Verhaagen

Gelezen: 11882 keer Laatst aangepast op donderdag, 26 juni 2014 13:37

Windsurfing NL Nieuws

Windsurfing NL TV Channel

Windsurfing NL Vlogs

Windsurfing NL Social Partners

Gemaakt voor windsurfers door windsurfers
- Stichting Windsurfing Nederland.