dinsdag, 15 april 2014 22:03

Windsurfen toegevoegd aan Ronde om Texel!

Geschreven door
Beoordeel dit item
(0 stemmen)

 

15 april 2014 - Texel staat in de week van 25 tot en met 29 juni 2014 volledig in het teken van de watersport. Naast uiteraard de internationaal bekende Ronde om Texel op zaterdag 28 juni is nu het Open Nederlands Kampioenschap Marathon Windsurfen toegevoegd aan het programma.

Ronde om Texel Windsurfen - Open Nederlands Kampioenschap Marathon Windsurfen

De alweer 37e editie van de Ronde om Texel, de catamaranwedstrijd, wordt dit jaar uitgebreid met het Open Nederlands Kampioenschap Marathon Windsurfen. De windsurfers zullen het zelfde traject volgen: een 'rondje' om het Waddeneiland, de Ronde om Texel. Inschrijving staat open voor surfers ouder dan 15 jaar met een geregistreerd slalom-, formula - of raceboard.

Vrijdag 27 juni zullen de kwalificatieraces gehouden worden, en op zaterdag zullen de 50 beste windsurfers uit de kwalificatieronde meedingen in de titelrace van de Ronde om Texel.

Zaterdag 28 juni om ongeveer 8.45 uur zullen de windsurfers vanaf het strand van start gaan, om 09:00 uur starten de catamarans. Omdat het een zeer pittige uitdaging is zullen er per gate tijdslimieten gesteld worden, net zoals bij het catamaranzeilen.

NK Extreme op Texel?

Willem Hemelraad, bestuursvoorzitter van de Ronde om Texel, is zeer verheugd met de toevoeging van het windsurfen aan de Ronde: "De organisatie van de Ronde om Texel is bijzonder trots dat we de Ronde weer op een aantrekkelijke en veilige manier kunnen organiseren. Met de inzet van vele andere partijen, sponsoren, lokale overheden en niet te vergeten onze vrijwilligers. De toevoeging van het windsurfen aan de Ronde is een prachtige uitbreiding op het catamaranzeilen en de Xtreme kitesurfwedstrijden en komt natuurlijk niet onverwacht. We hebben voor onszelf een stip aan de horizon gezet: een 'NK Extreme' als integraal onderdeel van de Texel Zeilweek en de Ronde, oftewel 'Cats & Boards', zoals het nu al in de volksmond genoemd wordt. Het sluit goed aan bij de visie die het Bestuur heeft voor de toekomst, een water- en beach-sportevent."

Sponsorwerving zet eindsprint in voor laatste sponsorgelden

"Veiligheid staat bij ons voorop tijdens het evenement, maar veiligheid vraagt ook een forse investering," aldus Race Manager Jeroen Romkema. Om deze investering mogelijk te maken begint de organisatie met een campagne. Ondernemers, in het bijzonder de Texelse ondernemers, worden benaderd om samen met de organisatie de Texel Dutch Open en het Windsurfen mogelijk te maken.
Romkema vervolgt: "Met een eenmalige bijdrage van deze ondernemers willen wij de laatste sponsorgelden binnenhalen. Onze tegenprestatie is niet de eeuwige roem, want dat is nu eenmaal voorbehouden aan de winnaars van de Ronde om Texel, maar wel onze dank om samen het evenement te realiseren en de traditie te behouden voor Texel. En uiteraard wordt een aantrekkelijk voorstel gedaan. Verschillende Texelse ondernemers hebben al toegezegd mee te willen doen."

Texel Dutch Open

De organisatie kan ook melden dat de Texel Dutch Open voor catamarans dit jaar wederom op het programma staat. Van woensdag 25 t/m vrijdag 27 juni wordt dit Open Nederlands Kampioenschap Catamaranzeilen gevaren. In 3 dagen staan een tiental wedstrijden gepland, en zullen na afloop twee Nederlands kampioenen gehuldigd worden.

Een zee aan zeilen

Naast de competitieve Ronde om Texel, de Texel Dutch Open en de Ronde om Texel windsurfen komen ook de recreatieve zeilers aan hun trekken: donderdag 26 juni wordt de recreatieve Horstocht gevaren, en op vrijdag 27 juni de Tocht om de Noord. Tevens vinden op woensdag 25 en donderdag 26 juni de Recordpogingen voor single handed en double handed catamarans plaats en op donderdag 26, vrijdag 27 en zaterdag 28 juni de Xtreme Kitesurf -wedstrijden.

Meer info: roundtexel.com

 

Gelezen: 10258 keer Laatst aangepast op donderdag, 26 juni 2014 13:37

Windsurfing NL Nieuws

Windsurfing NL TV Channel

Windsurfing NL Vlogs

Windsurfing NL Social Partners

Gemaakt voor windsurfers door windsurfers
- Stichting Windsurfing Nederland.