woensdag, 26 november 2014 11:27

Windsurfer Ben van der Steen wint de PWA Worldcup Slalom in Noumea!

Geschreven door
Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Professioneel Windsurfer Ben van der Steen (NED-57) wint zijn eerste Worldcup!

Tijdens de laatste toerstop van het professional windsurf slalom circuit (PWA Worldtour) in Nieuw Caledonië is windsurfer Ben van der Steen (uit Hooge Zwaluwe, Brabant) met de eindzege aan de haal gegaan. Het meerdaagse evenement heeft plaats gevonden van 18 tot 23 november met ideale omstandigheden voor de Nederlander. Van der Steen surft al 14 jaar mee op dit hoogste toneel en heeft een lastig seizoen op een fantastische wijze afgesloten. Door de laatste race met overmacht te winnen krijgt deze overwinning extra glans.

Zijn eerste reactie vanaf het prachtige strand: "BAM! Eindelijk is het me gelukt, dit voelt erg lekker om te winnen. Zeker met deze omstandigheden, want in alle voorgaande evenementen werkte de wind niet mee. Nu hebben we de beste condities van het seizoen gehad en om dan m'n eerste eindzege te behalen is super!".

BenvanderSteen B9Q0469

Tijdens de beslissende race liet Van der Steen niets aan het toeval over en leidde de race van begin tot eind. Van der Steen: "Ik wist wat er op het spel stond, en lette eigenlijk niet veel op de andere racers. Door m'n scherpe start was ik meteen goed weg, en door geen fouten te maken kon ik m'n positie tot de finish vasthouden en winnen."

Benvandersteen A1A9937

Dit was het laatste evenement van het seizoen, en door deze overwinning is Van der Steen gestegen van een 9de naar een zeer knappe 4de plaats in het algemeen klassement. "Ik sluit dit seizoen af met gemixte gevoelens want er zat meer in dit seizoen, maar dit event winnen en dus m'n eerste titel pakken is heerlijk. En dat smaakt naar meer!" aldus Van der Steen.

PWA Worldtour: PWA Airwaves Noumea Dream Cup

Website: www.benvandersteen.com

Foto credits: Carter, PWA worldtour

Tekst door: Dennis Littel, DNS13 sport

Reacties

Gelezen: 10985 keer Laatst aangepast op woensdag, 26 november 2014 11:45

Windsurfing NL Nieuws

Windsurfing NL TV Channel

Windsurfing NL Vlogs

Windsurfing NL Social Partners

Gemaakt voor windsurfers door windsurfers
- Stichting Windsurfing Nederland.