zondag, 10 januari 2016 15:49

Interview Esther de Geus

Geschreven door
Beoordeel dit item
(0 stemmen)

 

Esther de Geus (NED-16) naar JP Australia! Met de start van 2016 het volgende interview in de serie van NL riders. Nu Esther met een terugblik op 2015, haar nieuwe sponsor en een vooruitblik op 2016.

 

Terugblik 2015

Hoe kijk je terug op 2015?

Ik kijk met een goed gevoel terug op dit jaar. Mijn doel van dit jaar was eigenlijk om vooral zo veel mogelijk ervaring op te doen en te leren tijdens slalom wedstrijden nationaal en internationaal. Dit is goed gelukt, ik weet wat er goed gaat nu en ook waar ik aan moet werken. Elk evenement merkte ik weer dat ik progressie maakte en dat geeft een goed gevoel om weer hard verder te trainen dit jaar.

Wat was je mooiste moment?

De eerste keer dat ik de winners final haalde.

Wat was je minste moment?

Dat ik twee keer achter elkaar vals ging tijdens de PWA in Korea.

 

 

Nieuwe sponsors

Wat is je nieuwe sponsor?

Ik verander van board sponsor, stap over van Novenove naar JP Australia.

Waarom de overstap?

NoveNove kon mij geen support geven internationaal. Financieel was het vrijwel niet haalbaar om hiermee mijn doel te bereiken, namelijk 5 internationale wedstrijden te gaan varen komend jaar. JP kon mij die gelukkig wel bieden en daar ben ik het merk heel dankbaar voor.

Ondertussen ben ik op de boards aan het varen in Tenerife en ben enorm blij met de snelheid ervan.

 

EstherDeGeus2

 

Vooruitblik 2016

Wat zijn je plannen voor 2016?

Ik heb nu vrijwel alle examens van mij master (human movement science) gedaan en schuif het praktijk deel op. Nu kan ik mij dus de komende maanden volledig focussen op het slalom. Ik ben benieuwd hoe dat is! Ik ga komend seizoen proberen de hele PWA tour mee te doen. Er komen twee PWA’s bij voor vrouwen, in Leucate en Bodrum. Dus dat is super gaaf!

Welke wedstrijden/events ga je meedoen?

Alle nationale wedstrijden in Nederland NK en regiocups, PWA Leucate, Korea, Bodrum, Alacati en Defi wind. Naar New-Caledonia ga ik alleen als ik een financiële sponsor heb gevonden.

Welke reizen ga je maken?

Buiten de reizen naar de bovenstaande wedstrijden, vlieg ik in augustus nog naar Rio om mijn zusje (Lilian) aan te moedigen op de olympische Spelen.

Hoe ga je je voorbereiden?

De winter maanden januari, februari en maart train ik in Tenerife bij de TWS pro slalom training om mij zo goed mogelijk voor te bereiden voor komend seizoen. De eerste PWA Worldcup voor dames zal waarschijnlijk al in April zijn!

EstherDeGeus5 

 

Bedankt Esther voor dit interview en veel plezier en succes in 2016!

 

Bron: Esther de Geus

Fotocredits: Surfmedano.com en Esther

 

Gelezen: 9052 keer Laatst aangepast op maandag, 11 januari 2016 17:18

Windsurfing NL Nieuws

Windsurfing NL TV Channel

Windsurfing NL Vlogs

Windsurfing NL Social Partners

Gemaakt voor windsurfers door windsurfers
- Stichting Windsurfing Nederland.