maandag, 09 mei 2016 15:18

Interview Tomas van Zelst

Geschreven door
Beoordeel dit item
(0 stemmen)

 

Tomas van Zelst (NED-28) naar GA/Tabou! Met de start van 2016 het volgende interview in de serie van NL riders. Nu Tomas (23 jaar) met een terugblik op 2015, zijn nieuwe sponsors en een vooruitblik op 2016.

 

Terugblik 2015

Hoe kijk je terug op 2015?

Ik kijk met gemengde gevoelens terug op 2015. Internationaal haalde ik een mooie 15 e plek op het WK Slalom in Sylt en heb ik voor het eerst deelgenomen aan PWA’s waar het de ene keer beter ging dan de andere. Nationaal heb ik niet neer kunnen zetten wat ik zou willen. Dit is iets voor komend seizoen om aan te werken en voor meer podiumplekken te gaan!

Wat was je mooiste moment?

Ik heb er eigenlijk 2: Allereerst tijdens de PWA Costa Brava in de losersfinal terecht te komen en daarin tot de laatste boei 3 e liggen en mijn 15 e plek op het WK Slalom.

Wat was je minste moment?

Het verlies van Peter Volwater en mijn optreden in de PWA van Alacati.

Nieuwe sponsors

Wat zijn je nieuwe sponsors?

Mijn nieuwe sponsors voor 2016 zijn: GA-Sails & Tabou windsurfboards in samenwerking met Eurofuncenter.

Waarom de overstap?

Ik had afgelopen seizoen niet de beschikking over een boardsponsor. Tijdens mijn zoektocht naar een nieuwe samenwerking kwamen GA-Sails en Tabou op mijn pad. Ik heb toen een afweging gemaakt en heb ik met toch een beetje pijn in het hart Mauisails vaarwel gezegd en bedankt voor de steun de afgelopen jaren en de overstap gemaakt.

Vooruitblik 2016

Wat zijn je plannen voor 2016?

Het plan voor komend seizoen is om zo veel mogelijk uren op het water te staan. Daarnaast zal ik ook aanwezig zijn bij testdagen van GA/Tabou en zijn Eurofuncenter en ik aan het kijken of er slalomclinics gepland kunnen worden.

Welke wedstrijden/events ga je meedoen?

De kalender begint al steeds meer vorm te krijgen! In de PWA zal ik proberen de volgende stops meevaren: Costa Brava, (Fuerteventura), Alacati, Hvide Sande, Sylt en La Torche. Verder is het WK Slalom in Kroatië. Ik moet nog even kijken hoe het valt en of het lukt om hier naartoe te gaan.

Daarnaast zal ik in NL zo veel mogelijk wedstrijden meevaren om uren te maken en wedstrijd ritme op te bouwen. Dat zullen dus de NK’stops, Regiocups en andere events als: The Realtrip, Rondje Texel, Eilandrace, GPA Aalsmeer.

Welke reizen ga je maken?

Begin dit jaar zat ik in Tarifa. Zoals het er nu naar uit ziet zit ik dan in: Griekenland, Spanje, Kroatië, Turkije, Denenmarken, Duitsland en Frankrijk.

Hoe ga je je voorbereiden?

Ik ben afgelopen winter gaan trainen bij Reebok Corssfit in Almere. Hier krijg ik persoonlijke begeleiding en een programma om fit te worden. Daarnaast roei ik 2x per week met een studenten roeiploeg. (ik sla het bier standaard over).

In Tarifa ben ik geweest om alvast te testen en trainen met de nieuwe materialen. Ik ben van plan nog een keer naar Tarifa te gaan om met mijn eigen spullen hier te trainen en alles te tunen en dan zal ik toch wel redelijk voorbereid zijn op het seizoen denk ik!

TomasvanZelst 2

 

Bedankt Tomas voor dit interview en veel plezier en succes in 2016!

 

Bron: Tomas van Zelst

Fotocredits: Tomas

Gelezen: 10258 keer Laatst aangepast op maandag, 09 mei 2016 15:28

Windsurfing NL Nieuws

Windsurfing NL TV Channel

Windsurfing NL Vlogs

Windsurfing NL Social Partners

Gemaakt voor windsurfers door windsurfers
- Stichting Windsurfing Nederland.