maandag, 05 maart 2018 20:41

Indoor (board)sportevent Funsports Xperience twee keer zo groot!

Geschreven door
Beoordeel dit item
(1 Stem)

Iedereen die altijd al eens een eerste les wind-, kite-, golfsurfen, wakeboarden, skimboarden of stand up paddling heeft willen nemen, moet volgende week zeker in RAI Amsterdam zijn. Daar vindt van woensdag 7 t/m zondag 11 maart in RAI Amsterdam de Funsports Xperience plaats, het grootste indoor event van Nederland gericht op boardsports en enkele aanverwante land- en strandsporten. Deze tweede editie is bovendien twee maal zo groot en barst van de spectaculaire activiteiten om zélf te proberen. Daarnaast zijn er bekende merken en verschillende shops aanwezig waar de bezoeker terecht kan voor advies, of direct spullen kan vergelijken en kopen. Tot en met 16 jaar is toegang bovendien gratis.

Het board centraal

Eigenlijk kun je stellen dat het board centraal staat op de Funsports Xperience, maar ook enkele land- en strandsporten zijn present. Zo kan de bezoeker op een laagdrempelige manier vergelijken welke sport het beste bij hem of haar past. Organisator Gertjan Roos: “In ons land is heel veel water, dus watersport is nagenoeg voor iedereen toegankelijk. Maar je moet wel ergens beginnen... soms is die stap nog net even te groot. En dat terwijl het zo leuk is! Met dit evenement willen we bezoekers, jong én oud, op een laagdrempelige manier kennis laten maken met verschillende funsports en uiteindelijk natuurlijk ook buiten de hallen van de RAI het water op krijgen.”

Indoor pool

Wat meteen bij binnenkomst opvalt is de grote indoor Dopper pool, waar de bezoeker kan leren windsurfen, wakeboarden en stand up paddlen (SUP). Vooral deze laatste, het staand peddelen op een surfplank, is de laatste jaren flink in opkomst en bovendien voor jong en oud een goede workout. Ook zeker spectaculair is de ‘Surf-Days', een grote imitatiegolf waar je de basisbeginselen van het golfsurfen onder de knie kunt krijgen. Op de 25 meter lange skimboardbaan kan het skimboarden – over het water glijden op een dunne, houten plank – geprobeerd worden. Deze sport is ruim 80 jaar geleden ontstaan in Californië en zowel in de golven als op een dun laagje water bij de vloedlijn te beoefenen.

Pool.jpg

Voor ieder wat wils

Wie liever niet nat wordt, kan toch een golf pakken bij het Pepsi Max Tarp Surfen. Dat is ‘surfen’ met een skateboard onder een groot zeildoek (tarp). Daarnaast is er een BMX- en skateboard area, zijn er beachvolleybalveldjes en kun je met meerdere personen de uitdaging aangaan om zo lang mogelijk te blijven staan bij de sweeper; een groot luchtkussen met steeds sneller ronddraaiende ‘armen’. Wie geen hoogtevrees heeft moet ook zeker de zipline proberen; vanaf 8 meter hoogte op hoge snelheid tientallen meters door de hal zweven aan een tokkel. Ook zijn er verschillende simulatoren, zoals voor het kitesurfen en waterskiën. Je balans trainen – voor de meeste funsports essentieel – is mogelijk op de slacklines. En wil je het even wat rustiger aan doen, dan kun je onder het genot van een drankje en relaxt muziekje bijkomen in de Surfclub.

Flow.jpg

Het volledige programma is te vinden op funsportsxperience.nl/programma. De activiteiten zijn toegankelijk vanaf 7 jaar. Voor de activiteiten in het water is een zwemdiploma verplicht. Wetsuits zijn ter plaatse aanwezig.

Grote merken aanwezig

Vele mooie merken zijn tijdens het evenement vertegenwoordigd, zoals Arrows, BLS Outdoor, Brunotti, Eurofun, Fanatic, Indo Board, ION, Nederlandse Kitesurf Vereniging, North Windsurfing, North Kiteboarding, Ocean Rodeo, O’neill Wetsuits, PIQ, Red Paddle Co, Telstar Surf, Vaavud, Van den Berg Surf en Wakesports. Hier kun je terecht voor informatie, advies en uiteraard voor de benodigde gear voor de verschillende sporten.

Vrijdagavond 9 maart

Op vrijdagavond 9 maart is er een speciaal programma voor de al meer ervaren of herintredende funsporters. Op deze avond staat het thema ‘foiling’ centraal. Bij foiling worden er één of meerdere draagvleugels onder een board geplaatst, waardoor deze als het ware boven het water zweeft. Door middel van korte clinics en productpresentaties komt de bezoeker alles te weten over deze nieuwe techniek en manier van varen.

Skim.jpg

Over de Funsports Xperience

Van woensdag 7 t/m zondag 11 maart vindt de Funsports Xperience voor de tweede keer plaats in RAI Amsterdam. Het event wordt gesponsord door Pepsi Max en is bovendien twee maal zo groot als de vorige editie. Bezoekers kunnen er terecht voor een eerste les windsurfen, golfsurfen, wakeboarden, stand up paddling en verschillende andere gerelateerde sporten. Entreetickets zijn met €2,50 korting te koop op funsportsxperience.nl. Tot en met 16 jaar is de entree gratis (o.b.v. een volwassene). Een toegangskaartje geeft ook toegang tot de HISWA Amsterdam Boat Show, die gelijktijdig georganiseerd wordt.

Meer info

Meer info: https://www.funsportsxperience.nl/

 

Gelezen: 10995 keer Laatst aangepast op maandag, 05 maart 2018 20:59

Windsurfing NL Nieuws

Windsurfing NL TV Channel

Windsurfing NL Vlogs

Windsurfing NL Social Partners

Gemaakt voor windsurfers door windsurfers
- Stichting Windsurfing Nederland.