donderdag, 09 juli 2009 22:14

Wereld Jeugd Kampioenschappen

Beoordeel dit item
(0 stemmen)
Op de website van het Watersportverbond is een artikel geplaatst met de volgende titel en omschrijving:

ISAF WJK: Aftellen naar de start

Het ISAF WJK team 2009 bereidt zich in Buzios, Brazilie voor op het belangrijkste jeugdevenement van het jaar.

donderdag 9 juli 2009

Na een reis van 24-uur is het ISAF Jeugd WK team afgelopen maandag aangekomen in Buzios te Brazilië. Een voorspoedige reis, maar door de diverse etappes via Madrid, Rio de Janeiro en als laatste 3 uur per bus naar de eindbestemming, toch een pittige start van een Wereld Kampioenschap. Gelukkig heeft het team voldoende tijd om te herstellen en aan 5-uur tijdverschil te wennen.

Slippers

Verkennen en rust

Zo vlak voor het belangrijkste evenement in het jaar begint de beste voorbereiding met rust. Wat rondkijken bij het water, inkopen doen, slapen en wat rondwandelen op de nieuwe slipperlijn van supplier Dubarry. De wandeltocht naar de club is zeer prettig, langs het strand en de winkeltjes binnen 5 minuten naast je boot of plank. Het probleem bij een ISAF Jeugd WK is alleen dat het materiaal al wel klaar ligt, maar nog niet tastbaar is. Van afstand op de heuvel kijkt het team toe hoe de boten en planken verder aangekleed worden. Pas vanaf de registratie kunnen alle deelnemers tegelijk naar hun spullen, tot die tijd is de club verboden terrein.

Bootpark

Dan maar op een andere manier het water op!

Baaiverkenning

Doordat ook het water voor zeilers, surfers en coaches voorlopig verboden terrein is, althans in rubberboten, zeilboten en planken, moet er creatief omgegaan worden met de mogelijkheden. Naast wat praten met de locals bleek er een mooie oplossing te liggen in een toeristische vaartoer langs diverse stranden en eilanden. De tocht bleek precies langs de 3 wedstrijdbanen te lopen en dat gaf het team de ideale mogelijkheid om alvast sfeer te proeven. De wind is in ieder geval super, steeds tussen de 18 en 25 knopen, de golven op de baan van de Hobie en 420 hoog, bij de Lasers mooi lang en de wind bij de surfers draaierig. Een lichte stroom die weinig invloed heeft op de tactiek. De omstandigheden beloven in ieder geval zo te blijven tot en met de eerste officiële wedstrijddag a.s. zaterdag.

Baai-verkenning

Het team heeft er zin en het officiële aftellen is begonnen! Morgen naar de registratie en de verdeling van het materiaal. Vrijdag practice race en opening, zaterdag 11 juli het echte werk tot en met vrijdag 17 juli

Gelezen: 6107 keer Laatst aangepast op maandag, 26 november 2012 10:53

Gemaakt voor windsurfers door windsurfers
- Stichting Windsurfing Nederland.