×

Waarschuwing

JUser: :_load: Kan gebruiker met ID: 73 niet laden
donderdag, 03 april 2014 21:19

Training Tenerife Jordy Vonk

Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Vier maanden lang heeft Jordy Vonk overwinterd op Tenerife. Niet om lekker van de zon te genieten, maar om met het Point-7 Black Team flink te trainen voor het aankomende seizoen. Hier een korte terugblik van de afgelopen 4 maanden.

Toen Jordy bij het Point-7 Black Team kwam had hij al snel besloten om naar Tenerife te gaan om daar fulltime te trainen met het Black Team. "Als ik nu terugkijk naar deze periode zie ik dat ik de tijd van m'n leven heb gehad, ik heb me hier helemaal kunnen focussen op wat ik wil: Windsurfen.

Maar waarom Tenerife? Op Tenerife heb ik al mijn materiaal meerdere malen gebruikt, vanaf mijn kleinste zeil, de 5.6 tot mijn grootste, de 9.3. Dit is perfect omdat ik zo al mijn zeilen leer kennen.
We hebben 75% van de tijd dat ik er zat wind gehad, wat veel is.

Als er geen wind was hadden we nog genoeg andere trainingen zoals de Montana Roja oplopen, met de fiets El Teide (de hoogste berg van Spanje) beklimmen. En nog verschillende work-outs met TRX, een soort insanity. 

De Pro-X training heeft me veel geholpen. 3 maanden lang hebben we 3 keer per week de wedstrijd getraint. Het meest stimulerende was dat Sparky, de trainer, de wedstrijd vast legde op film, zodat we achteraf konden zien hoe we gevaren hadden, en dus konden verbeteren. Vooral als jonge rider was het goed om zoveel ervaring op te doen.
Het eerste grote event is de PWA in Korea. Ik kijk er naar uit om naar een land als Korea te reizen en hoop dat de condities goed zijn!"

 

Bron: Jordy Vonk

Gelezen: 11611 keer Laatst aangepast op donderdag, 26 juni 2014 13:37

Gemaakt voor windsurfers door windsurfers
- Stichting Windsurfing Nederland.