×

Waarschuwing

JUser: :_load: Kan gebruiker met ID: 73 niet laden
maandag, 08 september 2014 09:22

The RealTrip Makkum 20/21 september 2014

Geschreven door
Beoordeel dit item
(0 stemmen)

"Guess Who's Back?" Nog geen twee weken te gaan en het begint weer: The RealTrip. Tijd om te kijken hoe het ervoor staat met de organisatie en wat de deelnemers kunnen verwachten op 20 en 21 september 2014.

Hier een kort interview met één van de organisatoren: Jan Hendrik de Bruin.

"Guess Who's Back?" Waarom hebben jullie voor deze kreet gekozen?

Tja, goeie vraag.  Bij het lezen van deze kreet bekruipt mij altijd het gevoel van triomf, terugkomen uit een verloren positie, terug van geweggeweest, zoiets eigenlijk. En daarmee wilden we graag het gevoel uitdrukken dat een mooi event als 'The RealTrip' met echt een lange historie in de windsurf-geschiedenis van Nederland, respect verdient en niet verloren mocht gaan.

In 2013 is het event inderdaad niet doorgegaan, kun je hier iets meer over vertellen?
Van oudsher was de organisatie altijd in handen van Kubus Sports en met groot succes kunnen we stellen. De laatste editie in 2012 werd goed bezocht, en nast veel deelnemers was er ook voldoende wind, wat natuurlijk altijd lekker is bij een windsurf evenement. Medio 2013 bleek dat Kubus Sports niet langer 'The RealTrip' in het oude format wilde blijven organiseren. Op dat moment dat dit duidelijk werd was het te laat om een alternatief event te organiseren. Na overleg met Kubus ben ik zelf met enkele  'Makkum Locals' begin dit jaar in gesprek gegaan om te kijken in welke vorm 'The RealTrip'wel haalbaar zou kunnen zijn.

Hoe ziet de nieuwe organisatie eruit?

Kort samengevat, een team van bijna 20 zeer enthousiaste vrijwilligers, allen met 'roots' in Makkum en ieder met zijn/haar eigen expertise. Van ervaren wedstrijdleiders, weermannen, fotografen tot grafisch vormgevers, allemaal werkzen ze belangeloos mee ne hierdoor onstaat er natuurlijk een compleet ander financieel plaatje. Met dit team willen we 'The RealTrip' de komende jaren weer verder uitbouwen. Minstens zo belangrijk is de support en het vertrouwen wat we hebben gekregen van een groot aantal surfmerken en lokale ondernemers, mede hierdoor werd het mogelijk om 'The RealTrip' dit jaar weer opnieuw te organiseren.

Wat kunnen we verwachten allemaal
Officeel starten we zaterdag 20 september met de inschrijving, maar de kenners weten natuurlijk dat er op vrijdagavond altijd een pre-party is in de Beaufort. Voor de windsurfers werken we met een long-distance format, ga uit van een wedstrijdbaan van c.a. 6 tot 8km. De jeugd brengen we onde rin een aparte klasse, laagdrempelig, iedereen kan en mag meedoen, deze groep heeft een eigen wedstrijdleiding en surfen op ondiep water. Voor het onderdeel SUP zijn in de ochtend een aantal leuke clinic's en in de middag kun je meedoen aan een toertocht of voor de gevordenen een long-distance wedstrijd van 17 km.

De wind is natuurlijk voor het windsurfonderdeel een belangrijke factor. Wat als er nu onvoldoende wind staat?
We hebben een eigen weerman, dus de wind is geen probleem! Geintje natuurlijk, dit is en blijft een grote zorg voor de organisatie van een windsurfevent, kijk maar naar de PWA wedstrijden van dit jaar... Mochten er onvoldoende wind staan dan hebben we een aantal activiteiten die we extra kunnen inzetten. Natuurlijk het ondereel SUP. Dat kan (bijna) altijd doorgaan. En daarnaast o.a clinic's speedtuning, longboarden en slackline. Uiteraard de barbeque bij Beach Hotel de Vigilante en aansluitend een knalfeest met DJ's van NokTorné. En last but not least, de introductie van GPS-Crossing, een volledig nieuw platform ontwikkeld door de mannen achter GPS-speedsurfing.com

GPS-crossing, dat klinkt interessant, kun je er iets meer over vertellen? Helaas mag ik er nog niet zoveel over vertellen. De officiële en wereldwijde introductie vind plaats vanaf 'The RealTrip' op zaterdagmiddag. Ik raad in iederval iedere windsurfer en SUP fanaat die over een GPS beschikt om deze mee te nemen en te gebruiken tijdens 'The RealTrip'.

 

Gelezen: 11573 keer Laatst aangepast op dinsdag, 09 september 2014 14:49

Gemaakt voor windsurfers door windsurfers
- Stichting Windsurfing Nederland.