woensdag, 10 september 2014 19:55

Zilver voor windsurfer Bouman tijdens EK Formula Windsurfing 2014

Geschreven door
Beoordeel dit item
(0 stemmen)

7 september 2014. Windsurfer Casper Bouman heeft zilver behaald tijdens het Europees Kampioenschap Formula Windsurfing, dat gehouden werd in Viganj (Kroatie). Dit EK werd geplaagd door gebrek aan wind. Pas op zondag, de vijfde en tevens laatste dag van het EK, konden de surfers de zee op in de strijd om de Europese titel.

Na 4 dagen wachten begon de strijd
In Viganj, de plek waar Casper Bouman in 2013 nog wereldkampioen werd waren de condities verre van optimaal. Geen wind, en dat gedurende de eerste 4 dagen. Pas op de laatste dag van het EK konden 5 'back to back' races gevaren worden.

Hectisch begin maar wel zilver
'Ik ben wel tevreden. Doel was een podiumplek en dat is gelukt, ik heb zilver! In het begin was het wat hectisch. In de eerste race had ik geen goede start, en kreeg ik een aanvaring waardoor m'n board kapot ging. In de tweede race gebeurde dat bijna weer, en dan moet je je aldoor terugvechten na zo'n start. Je weet ook niet hoeveel races er worden gevaren, en er is maar 1 dag. Dat kan alle kanten opgaan, da's best raar. Gelukkig heb ik daarna de rust gevonden, werd bij de start iets voorzichtiger, en toen ging het goed.'

Coachen op het WK Santander
Bouman geeft zichzelf geen dag rust, en vliegt twee dagen later alweer door naar Santander. De ex-Olympisch windsurfer coacht een aantal windsurfers uit Nederland en daarbuiten; in Santander zullen zijn pupillen aan het WK RS:X windsurfen deelnemen.

DNek5    

De triple van Bouman
Bouman wil wereldkampioen worden in de drie grootste mondiale Windsurfdisciplines (de triple). Twee van de drie wereldtitels heeft de Hagenaar al op zak. In de Olympische RS:X-klasse, die hij won in 2006 en in de Formula-klasse die hij vorig jaar op zijn naam schreef. Voor de Slalom-klasse heeft hij zichzelf 2 tot 3 jaar de tijd gegeven om dit doel te bereiken.

De verschillen tussen Olympisch-, Formula- en Slalom Windsurfen
Belangrijkste verschil is of er gevaren wordt op een traditionele baan, met een kruisrak en een voor de windsrak of dat er alleen geslalomd wordt voor de wind. Kortom 'course racing' versus 'slalom racing'. Het RS:X Windsurfen en Formula windsurfen vallen in de categorie 'course racing'.

DNek1

 

Links: 

Website Casper Bouman  
Formula windsurfing  


reacties button 


Persbericht: Casper Bouman  
Fotocredits: www.casperbouman.com

 

 

 

 

Gelezen: 9709 keer Laatst aangepast op zaterdag, 13 september 2014 19:23
Rob

Gemaakt voor windsurfers door windsurfers
- Stichting Windsurfing Nederland.