woensdag, 24 september 2014 20:32

The RealTrip is terug en hoe !

Geschreven door
Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Afgelopen weekend was het dan zover, de traditionele RealTrip in Makkum. Dit keer in handen van een nieuw organisatie comité, opgebouwd uit een team van bijna 30 vrijwilligers. In 2013 viel het evenement van de wedstrijdkalender en het nieuwe organisatie comité was vastberaden om het evenement te behouden en opnieuw op de kaart te zetten. En na afgelopen weekend kunnen we stellen dat dit gelukt is en niet een klein beetje ook.

Het aantal voorinschrijvingen was al ongekend hoog en de weersvoorspellingen waren dermate goed dat er gedurende het weekend nog tientallen nieuwe inschrijvers bij kwamen. Het was voor de organisatie op sommige punten wel even flink schakelen om het grote aantal deelnemers goed te verwerken, en op enkele kleine schoonheidsfoutjes na is dit goed gelukt. Uiteindelijk hebben er 130 Windsurfers ingeschreven en 51 SUP'ers, voor Nederlandse begrippen een stevig aantal en hiermee met stip dit jaar het grootste windsurf-evenement in Nederland.

Zaterdag werden onder werkelijk prachtige omstandigheden de SUP Race & SUP Toertocht georganiseerd, met ruim 50 deelnemers een prima resultaat voor deze nieuwe opzet. Een mooie en gevarieerde route gaf voor zowel de racers & toertocht deelnemers voldoende uitdaging.

Voor de windsurfers was er zaterdag te weinig wind, maar bij de stands van Point7, LoftSails, NoveNove, KA Sails, Starboard, GUN Sails en Angulo Boards was meer dan genoeg te bekijken. Bijna alle sponsoren waren voorzien van 2015 materiaal en er was meer dan genoeg tijd om alles rustig te bekijken. De speedclinic van Jurjen van der Noord werd druk bezocht, en gezien de snelheden die een dag later door velen behaald werden is er zeer goed opgelet.

Zondag was het dé dag voor de windsurfers, na een pittige bui in de ochtend brak de zon door en de wind trok aan, een stabiele 4BFT uit noordelijke richting, met vlagen richting 5 (en later zelfs 6) beaufort! Perfecte omstandigheden voor de Long Distance Race. Voor de kids tot 14 jaar was er een aparte baan uitgezet, met eigen wedstrijdleiding waardoor buiten de baai groepen in een hoog tempo hun eigen races konden varen. De snelheden van de Pro / Men fleet lagen in het begin van de middag zelfs boven de 60 km/uur; ongekend snel op het woeste water van Makkum Beach! In totaal zijn er 4 heats gevaren, de totale lengte van de heat was tussen de 8 en 10 kilometer.

Deelnemers en organisatie kijken terug op een geweldig weekend, we kunnen met trots zeggen dat de The RealTrip terug is! En natuurlijk smaakt dit naar meer, dus zet voor volgend jaar maar vast het 3e weekend van september in je agenda. The RealTrip 2015 komt eraan.

TRTFoto5

Uitslagen Pro-Fleet:
1 Jordy Vonk
2 Ingmar Daldorf
3 Casper Bouman

Uitslagen Men:
1 Fabian Blanke
2 Milan Gielingh
3 Harco Jan Folkers

Uitslagen Women:
1 Andrea VanHoorne
2 Esther de Geus
3 Ilse Boonstra

Uitslagen Kids tm 14 jaar
1 Stijn de Bruin
2 Max Baayen
3 Wietse Hutting

Video:

Facebook The RealTrip   

reacties button

Foto Credits: Walther Siksma (walther.siksma.nl)
Bron persbericht: The RealTrip

Gelezen: 11158 keer Laatst aangepast op donderdag, 25 september 2014 19:33
Rob

Gemaakt voor windsurfers door windsurfers
- Stichting Windsurfing Nederland.