maandag, 06 oktober 2014 14:02

IFCA EK Slalom 2014: Europese titels voor Andrea, Ingmar en Coen!

Geschreven door
Beoordeel dit item
(0 stemmen)


Het IFCA Europees kampioenschap slalom vond al weer enige tijd geleden, 25 tot en met 31 augustus, plaats in Bol (Kroatië). Een surflocatie die bekend staat om zijn helder blauwe water en thermische wind. Surfstel Andrea Vanhoorne en Ingmar Daldorf reisden samen met jonkie Coen Swijnenburg af naar Bol om te strijden voor de Europese titel.

Tijdens het EK viel dat echter tegen, de thermische wind liet vaak lang op zich wachten en was minimaal. Van de 5 wedstrijddagen zijn er 3 met een beetje wind geweest. In die tijd is er slechts één officiële eliminatie afgerond en een tweede gestart tot aan de halve finales. De wind liet het niet toe om de 2de eliminatie af te maken.

De alles bepalende finale voor Ingmar
In die ene finale moest dus alles goed gaan, alles of niets. Al was toen natuurlijk nog niet bekend dat deze race beslissend zou worden. Ingmar deed het goed, met een goede start aan de boot kwam hij als derde aan bij de eerste boei, haalt onderweg nummer 2 in en zit zo vlak achter nummer 1, Enrico Marotti. Ingmar zit op Enrico's hielen maar na elke boei is het hard werken om in plané te blijven. Bij de laatste boei ziet Ingmar een gat en neemt het risico om zich er tussen te werken met een korte gijp, helaas met wat te weinig wind waardoor hij net te lang blijft stil staan waardoor Andrea Ferin hem weer kan inhalen.

Twee Vice Europees kampioenen
Ingmar eindigt in de enige meetellende eliminatie 3de maar wordt toch Vice europeeskampioen. Dit komt doordat de wedstrijdleiding strafpunten toekende aan alle deelnemers die geen correcte of niet leesbare zeilnummers gebruikte. Zo ook Andrea Ferin die één extra strafpunt kreeg wegens onjuiste zeilnummers. Daarmee had hij ook 3 punten en stond hij gelijk met Ingmar, zodus twee vice Europese kampioenen!

Europese titel is binnen voor Andrea
Een womenfleet van 6 dames, officieel dus! Per eliminatie zouden de dame 3 meetellende heats varen. Op vrijdag gingen de dames van start. Andrea begaf zich naar het startgebied maar brak onderweg haar mast. Flink balen, je ziet je heat starten en finishen terwijl je machteloos ligt te zwemmen. Na de reddingsactie moest de tegenslag snel vergeten worden en moest er gefocust worden op de volgende heat. Alles kon nog. Gelukkig werden er die dag nog 3 heats gevaren, die Andrea allemaal met een ruime voorsprong wist te winnen. Na aftrek had onze Belgische diva alleen nog maar 1tjes staan en werd ze als Europees kampioen gekroond!

 

Ook Coen is vice Europees kampioen
Coen Swijnenburg ging als een topper door de voorrondes met de juiste 'starts' en goede snelheid. Net bij de alles bepalende finale, ging de start wat minder maar wist Coen toch nog 2de te worden. Ingmar, Andrea en Coen reisden met z'n drieën af naar dit event, stonden er als team en gingen ook alle drie het podium op. Mooier kan bijna niet. Na het EK slalom reisde de groep nog door naar het EK Formula in Viganj waar Caspar zilver behaalde. Ingmar veroverde de 27e plek, Coen werd 35e (2e in de youth) en Andrea 52e (1e van de vrouwen!)

Resultaten van de Benelux 'ers op het EK slalom:
1ste dame: Andrea Vanhoorne
2de jeugd: Coen Swijnenburg
2de mannen: Ingmar Daldorf
1ste jeugd onder 15: Thomas Broucke

 

Bron: Ingmar Daldorf

Gelezen: 10674 keer Laatst aangepast op maandag, 06 oktober 2014 15:44

Gemaakt voor windsurfers door windsurfers
- Stichting Windsurfing Nederland.