donderdag, 08 mei 2014 21:15

Essential Store ONKWave 2014

Beoordeel dit item
(0 stemmen)

 

Na het succes van het officiele (Open) Nederlands Kampioenschap wave performance in 2013, brengen de Watersport Vereniging Zandvoort (WVZ) en Jumpteam Scheveningen (JTS) het ONK wave een stap verder naar een volwaardige wave tour.

De winnaar van De Essential Store ONKWave 2014 wordt gekroond tot de Nederlands Kampioen wave. Deze nationale erkenning is alleen mogelijk door de steun van het Nederlands Watersportverbond via de Nederlandse Vereniging van Wedstrijdsurfers (NVW).

Voor het verder ontwikkelen van het ONK wave wordt in 2014 steun verkregen van onze nieuwe hoofdsponsor, de Essential Store uit Scheveningen. Naast de hoofsponsor zijn per event diverse co-sponsoren gevonden. Met de steun van de sponsoren zijn we in staat het ONK wave uit te breiden met een extra event in 2014. Deze steun maakt het mogelijk om het ONKWave een kwaliteit impuls te gegeven en de basis te leggen voor een mogelijke derde tour stop in 2015.

De Essential Store ONKWave 2014 bestaat uit 2 events op voormalige PWA locaties te weten: Scheveningen en Zandvoort.

De wachtperioden voor het event in Scheveningen zijn:

  • 17 en 18 Mei
  • 24 en 25 Mei
  • 14 en 15 Juni

De wachtperioden voor het tweede event en de finale van het ONK wave in Zandvoort zijn:

  • 30 en 31 Augustus
  • 6 en 7 September
  • 13 en 14 September

Beide competities vinden alleen plaats als de condities goed zijn. Als de organisatie ziet dat de omstandigheden goed zijn worden de deelnemers bereikt via social media. De events zelf worden als 'flash mobs' georganiseerd. Op deze wijze kunnen we bij doorgang van een event per definitie een gave show laten zien aan de toeschouwers en wordt de ONK wave kampioen gekozen in condities die een kampioen waardig zijn.

Het nieuws over het ONK wave is te volgen via de websites van de sponsor(en) of via:

Facebook: ONKWave

Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

ONKPicture13

(Picture from ONKWave 2013)

Windsurf Community Partners

 

Wat kun je als toeschouwer verwachten?

Wave windsurfen in competitie verband is een jury sport. De deelnemers varen in heats van 12 tot 15 min en laten in die tijd sprongen en golfritten zien. Aangezien de ONKwave events overall winnaar wordt gekroond tot Nederlands kampioen kun je de beste windsurfers van Nederland verwachten. Het event van vorig jaar werd gehouden tijdens een van de najaar stormen. Via onderstaande link kun je zien wat je kunt verwachten van het event:

http://sport.nl/video/27521-onk-wave-2013-in-zandvoort.html

Downwinder?

Windsurfers gaan, als de condities goed zijn, het liefst zelf het water op. Net als vorig jaar organiseert het ONK wave daarom op de event dagen ook een downwinder. Geniet dus in de ochtend van een schitterende downwinder en gebruik de middag om te genieten van de competitie. In Scheveningen begint de downwinder van de Zandmotor.

ONKPicture1

Wil je mee doen?

De Essential Store (Dutch) ONKWave 2014 is een open event voor mannen en vrouwen. Om te zorgen dat we bij voorkeur 2 eliminatie rondes kunnen varen is er een restrictie aan het aantal deelnemers die mee kunnen doen. Ook als je geen wedstrijd ervaring hebt kun je meedoen, maar een goed niveau is nodig om een ronde verder te kunnen komen.

Wat zijn de kosten?

De kosten van het event zijn 20 euro voor deelnemers aan het ONK wave. Voor dit bedrag heb je een event lidmaatschap van het Watersport verbond, mag je deelnemen aan de wedstrijd en krijg je een aantal consumptiebonnen.

Het deelnemen aan de downwinder kost 10 euro. Hiervoor krijg je ook een consumptiebon.

Wanneer gaat de wedstrijd door?

Zonder wind en golven geen ONKwave . De Essential Store ONKWave 2014 gaat alleen door als de condities goed genoeg zijn.

In Scheveningen: Als de condities het toestaan wordt op beide weekend dagen de wedstrijd gevaren. Als de condities maar op 1 dag goed zijn wordt in ieder geval 1 eliminatie gevaren. De windrichtingen waaronder de wedstrijd door gaat voor Scheveningen zijn ZZW, ZW, W, N of NNO.

In Zandvoort: De wedstrijd in Zandvoort is een 1 daags event waarop 1 eliminatie wordt gevaren. De windrichtingen waaronder de wedstrijd door gaat zijn ZZW, ZW, (WZ)W, NW.

De windlimiet is mede afhankelijk van de wind en de golven. Maar lichte wind uit ZZW en mooie golven en de wedstrijd gaat door!

Registreren voor De Essential Store ONKwave2014

De voorbereidingen voor beide events zijn in volle gang. Binnenkort verwachten we ook het online inschrijfformulier beschikbaar te hebben. Mocht je niet kunnen wachten kun je je nu al voorinschrijven via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

Het Scheveningen Essential Store ONK wave is co-sponsored door:

ONKReclame1

Het Zandvoort Essential Store ONK wave is co-sponsored door:

ONKReclame2

 

 

Bron persbericht: ONKWave

reacties button

 

 

 

 

Gelezen: 11708 keer Laatst aangepast op donderdag, 26 juni 2014 13:37
Rob

Gemaakt voor windsurfers door windsurfers
- Stichting Windsurfing Nederland.