×

Waarschuwing

JUser: :_load: Kan gebruiker met ID: 73 niet laden

maandag, 08 september 2014 09:22

The RealTrip Makkum 20/21 september 2014

"Guess Who's Back?" Nog geen twee weken te gaan en het begint weer: The RealTrip. Tijd om te kijken hoe het ervoor staat met de organisatie en wat de deelnemers kunnen verwachten op 20 en 21 september 2014.

Hier een kort interview met één van de organisatoren: Jan Hendrik de Bruin.

"Guess Who's Back?" Waarom hebben jullie voor deze kreet gekozen?

Tja, goeie vraag.  Bij het lezen van deze kreet bekruipt mij altijd het gevoel van triomf, terugkomen uit een verloren positie, terug van geweggeweest, zoiets eigenlijk. En daarmee wilden we graag het gevoel uitdrukken dat een mooi event als 'The RealTrip' met echt een lange historie in de windsurf-geschiedenis van Nederland, respect verdient en niet verloren mocht gaan.

In 2013 is het event inderdaad niet doorgegaan, kun je hier iets meer over vertellen?
Van oudsher was de organisatie altijd in handen van Kubus Sports en met groot succes kunnen we stellen. De laatste editie in 2012 werd goed bezocht, en nast veel deelnemers was er ook voldoende wind, wat natuurlijk altijd lekker is bij een windsurf evenement. Medio 2013 bleek dat Kubus Sports niet langer 'The RealTrip' in het oude format wilde blijven organiseren. Op dat moment dat dit duidelijk werd was het te laat om een alternatief event te organiseren. Na overleg met Kubus ben ik zelf met enkele  'Makkum Locals' begin dit jaar in gesprek gegaan om te kijken in welke vorm 'The RealTrip'wel haalbaar zou kunnen zijn.

Hoe ziet de nieuwe organisatie eruit?

Kort samengevat, een team van bijna 20 zeer enthousiaste vrijwilligers, allen met 'roots' in Makkum en ieder met zijn/haar eigen expertise. Van ervaren wedstrijdleiders, weermannen, fotografen tot grafisch vormgevers, allemaal werkzen ze belangeloos mee ne hierdoor onstaat er natuurlijk een compleet ander financieel plaatje. Met dit team willen we 'The RealTrip' de komende jaren weer verder uitbouwen. Minstens zo belangrijk is de support en het vertrouwen wat we hebben gekregen van een groot aantal surfmerken en lokale ondernemers, mede hierdoor werd het mogelijk om 'The RealTrip' dit jaar weer opnieuw te organiseren.

Wat kunnen we verwachten allemaal
Officeel starten we zaterdag 20 september met de inschrijving, maar de kenners weten natuurlijk dat er op vrijdagavond altijd een pre-party is in de Beaufort. Voor de windsurfers werken we met een long-distance format, ga uit van een wedstrijdbaan van c.a. 6 tot 8km. De jeugd brengen we onde rin een aparte klasse, laagdrempelig, iedereen kan en mag meedoen, deze groep heeft een eigen wedstrijdleiding en surfen op ondiep water. Voor het onderdeel SUP zijn in de ochtend een aantal leuke clinic's en in de middag kun je meedoen aan een toertocht of voor de gevordenen een long-distance wedstrijd van 17 km.

De wind is natuurlijk voor het windsurfonderdeel een belangrijke factor. Wat als er nu onvoldoende wind staat?
We hebben een eigen weerman, dus de wind is geen probleem! Geintje natuurlijk, dit is en blijft een grote zorg voor de organisatie van een windsurfevent, kijk maar naar de PWA wedstrijden van dit jaar... Mochten er onvoldoende wind staan dan hebben we een aantal activiteiten die we extra kunnen inzetten. Natuurlijk het ondereel SUP. Dat kan (bijna) altijd doorgaan. En daarnaast o.a clinic's speedtuning, longboarden en slackline. Uiteraard de barbeque bij Beach Hotel de Vigilante en aansluitend een knalfeest met DJ's van NokTorné. En last but not least, de introductie van GPS-Crossing, een volledig nieuw platform ontwikkeld door de mannen achter GPS-speedsurfing.com

GPS-crossing, dat klinkt interessant, kun je er iets meer over vertellen? Helaas mag ik er nog niet zoveel over vertellen. De officiële en wereldwijde introductie vind plaats vanaf 'The RealTrip' op zaterdagmiddag. Ik raad in iederval iedere windsurfer en SUP fanaat die over een GPS beschikt om deze mee te nemen en te gebruiken tijdens 'The RealTrip'.

 

donderdag, 03 april 2014 21:19

Training Tenerife Jordy Vonk

Vier maanden lang heeft Jordy Vonk overwinterd op Tenerife. Niet om lekker van de zon te genieten, maar om met het Point-7 Black Team flink te trainen voor het aankomende seizoen. Hier een korte terugblik van de afgelopen 4 maanden.

Toen Jordy bij het Point-7 Black Team kwam had hij al snel besloten om naar Tenerife te gaan om daar fulltime te trainen met het Black Team. "Als ik nu terugkijk naar deze periode zie ik dat ik de tijd van m'n leven heb gehad, ik heb me hier helemaal kunnen focussen op wat ik wil: Windsurfen.

Maar waarom Tenerife? Op Tenerife heb ik al mijn materiaal meerdere malen gebruikt, vanaf mijn kleinste zeil, de 5.6 tot mijn grootste, de 9.3. Dit is perfect omdat ik zo al mijn zeilen leer kennen.
We hebben 75% van de tijd dat ik er zat wind gehad, wat veel is.

Als er geen wind was hadden we nog genoeg andere trainingen zoals de Montana Roja oplopen, met de fiets El Teide (de hoogste berg van Spanje) beklimmen. En nog verschillende work-outs met TRX, een soort insanity. 

De Pro-X training heeft me veel geholpen. 3 maanden lang hebben we 3 keer per week de wedstrijd getraint. Het meest stimulerende was dat Sparky, de trainer, de wedstrijd vast legde op film, zodat we achteraf konden zien hoe we gevaren hadden, en dus konden verbeteren. Vooral als jonge rider was het goed om zoveel ervaring op te doen.
Het eerste grote event is de PWA in Korea. Ik kijk er naar uit om naar een land als Korea te reizen en hoop dat de condities goed zijn!"

 

Bron: Jordy Vonk


De 17 jarige Nick van Ingen is wereldkampioen Youth-Freestyle geworden.


Tijdens het vijf dagen durende event in Marseille liet de wind het wat afweten.

Op de derde dag kon er met een beetje wind een eliminatie worden afgewerkt.

 

Nick van Ingen wist in zijn heats de jury het meest te imponeren met zijn trucs. Het niveau was van hoge kwaliteit.

De nieuwste en moeilijkste trucs zoals de Funnel, Shaka en Flaka werden geshowd aan de jury en het publiek. 
 

dinsdag, 10 januari 2012 17:56

Antoine Albeau tekent contract bij RRD


Meervoudig wereldkampioen Antoine Albeau heeft een nieuwe boardsponsor!
Na 2 jaar voor JP gevaren te hebben, heeft hij nu getekend voor de Italiaanse Roberto Ricci.

Albeau heeft alle vertrouwen in de nieuwe slalomboards van RRD en verheugt zich op het eerste PWA event.

 

Sinds dinsdag is het officieel, RRD heeft een nieuwe teamrider: Antoine Albeau. 

 

 

woensdag, 16 februari 2011 12:00

Windsurfles geven in binnen- en buitenland?

Hou jij van windsurfen en vind je het leuk om andere mensen deze sport te leren?

Dan heeft het watersportverbond de mogelijkheid voor je om een opleiding te volgen tot instructeur, waarmee je binnen maar ook buiten de landsgrenzen terecht kunt.

De opleiding tot windsurfinstructeur is CWO-gecertificeerd waardoor je met je diploma op zak aan de slag kunt bij alle CWO-erkende locaties. Het CWO-systeem is een door de overheid erkend systeem voor lesgeven in de watersport, dat door zowel vaarscholen, verenigingen als het Watersportverbond gebruikt wordt.

Eenmaal in het bezit van een CWO-instructeursdiploma waarmee je les mag geven, kan je bij verschillende scholen / verenigingen aan de slag, omdat ze weten wat je precies kan.

vrijdag, 04 februari 2011 18:00

Win een NPX wetsuit!

NPX heeft een wedstrijd georganiseerd, waarbij je een NPX wetsuit kan winnen.

Voor de heren is het de Assasin en voor de dames de Serene.

Hoe kun je hem winnen?

Het is heel makkelijk: Je gaat naar www.facebook.com/npxwaterwear, klikt op de knop 'vind ik leuk', en daarna gaat alles vanzelf. De winnaar wordt bekend gemaakt op 18 februari.

Succes!

Bron: www.npxwetsuits.com

Gemaakt voor windsurfers door windsurfers
- Stichting Windsurfing Nederland.