woensdag, 07 oktober 2009 22:59

Extreme condities tijdens de Naish Wavemasters

Geschreven door
Beoordeel dit item
(0 stemmen)
Na een wachttijd van meer dan een jaar was het dan eindelijk zo ver, de Naish Wavemasters was on! Deze 'wave' windsurfwedstrijd gaat alleen door met een keiharde wind. En die condities waren er afgelopen zaterdag 3 oktober. Met windstoten tot maar liefst windkracht 10, gingen de matadoren de zee te lijf.

In een wave performance wedstrijd is het de bedoeling om zo moeilijk mogelijke sprongen en golfritten te maken. Deze worden beoordeeld door een jury. Maurice Both was daarin het best. Op de voet gevolgd door Collin Ansink en Thewes de Boer.

Doordat de windvoorspelling zo goed was waren er zelfs een paar Duitse inschrijvingen, maar deze hadden erg veel moeite met de extreme omstandigheden. Ook opvallend was dat de dames prima stand hielden in de ruige zee. Amanda Beenen wist haar mannetje te staan en pakte de eerste plek. Tweede werd Eva Oude Ophuis en gedeeld derde Julia Meijer en Rose van Hogezand.

NaishWaveMaster_winnaars_dames

Robby Naish, meervoudig wereldkampioen en naamgever van het evenement, zou zelf ook erg genoten hebben van deze omstandigheden. Wie weet is hij er volgend jaar ook bij.

Zeven man sterk was de Naish wavemasters fimcrew. Met Headcams, Full HD-camera's en dikke telelenzen hebben ze vette beelden geschoten. Check hier de teaser!

Bron: motion.soulonline.nl/

Foto credits: www.klatser.com en www.jepe.nl

Zie ook het bijbehorende topic.

Gelezen: 7144 keer Laatst aangepast op maandag, 26 november 2012 10:53

Windsurfing NL Nieuws

Windsurfing NL TV Channel

Windsurfing NL Vlogs

Windsurfing NL Social Partners

Gemaakt voor windsurfers door windsurfers
- Stichting Windsurfing Nederland.