donderdag, 08 oktober 2009 19:02

Nieuw afstands record Peter Vernet

Geschreven door
Beoordeel dit item
(0 stemmen)
Wereld record?

In het begin van de week zag ik op het forum ergens een grafiekje voorbij komen met veel wind in het weekend, en toen Ron den Besten een pbtje gestuurd. In september jl. wilden we ook een poging doen maar Ron werd vlak ervoor ziek. Ik ben op 4 september tot 401 km gekomen.

Vrijdag nog even gemaild en gebeld en samen besloten rond 6 uur s’morgens bij Horst te zijn. Met Ron den Besten vroeg begonnen om een aanval te doen op de wr long distance.

Bij toeval rijden we tegelijk aan voor de slagbomen om 10 voor 6. Ron zijn slagboom/pas deed het nog niet, dus dat werd de achteringang. Opgetuigd, omgekleed en wachten op licht. Zeven uur werd het licht, maar nog geen wind! Toch maar het water op, en na een kwartiertje dobberen begon het om half 8 toch echt te waaien.

Na 114km de eerste stop om wat te eten en te drinken. Het was toen nog niet zo druk. De trim aangepast omdat het harder ging waaien zoals voorspelt. Ik was met 5.8 onderweg, Ron met 6.6. Beide met groot board rond de 110 liter. Lange rakken naar de overkant.

Sommige vlagen waren wel eens iets te hard maar af en toe zeil iets open doen voldeed. Behalve 2 keer, ik werd al varend gewoon opgetilt ;1e keer crash gelijk ook mijn zonnebril kwijt. 2e keer neus van het board drukken en gaaaaaan wat een versnelling zeg. Weer wat geleerd.

Bij de vaargeul en een 200 meter achter +/- 70 cm hoge golven erg kort op elkaar ,van rare piramide achtige dingen. Eenmaal erover richting Flevoland opkruisen en op de terugweg, erover, en nog meer vaart maken en speeden.

Rond half drie een tweede pauze met 256 km op de foretrex een 304 km op de gt-11, een raar groot verschil tussen foretrex en de gt-11 ,ik heb hem wel aangelaten maar verder genegeerd. Vlug eten en drinken en gaan. Ron even kort gesproken en hij zei dat hij erg last van kramp had.

Ongelovelijk hoe druk het was geworden, grasveld vol met auto’s, op het water had ik daar geen idee vanen bij vertrek viel het me pas op. Halve wind door de drukte en afvallen was de boodschap. Ik kwam toen pas lekker op gang ,vloog makkelijker over die golven, gijpen ging bijna vanzelf leek het wel en na 300 km eigenlijk pas alle pr’s gevaren.

Regelmatig nog naar Ron gezocht rond half zes maar kon hem niet meer vinden, hoewel ik zijn bus nog zag staan.Toen ik een keer richting Horst voer en zijn lampen zag branden werd mijn vermoeden zeker, Ron was gestopt. Jammer, iets waar je samen aan begint wil ook graag samen afmaken. Vooral voor Ron de vorige keer ziek en nu overkomt je dit.

Doorgehaald tot het te donker werd en rond half acht en gestopt met 426 km op de foretrex die het nog wel deed, de gt-11 was al uit gevallen.

Ik zag nog wel iemand die terug kwam lopen, en er stond nog 1 auto naast de mijne. Aftuigen, omkleden en toch maar even rustig aan gedaan om zeker te weten dat ook hij veilig aan de kant was. Natuurlijk even met Ron en het thuis front gebeld en toen op mijn gemak naar huis gereden want naar Woerden is dat toch nog een klein uurtje sturen.

Op weg naar huis een dubbel gevoel, blij dat je zover gekomen ben maar toch ook wel een beetje spanning of het wel goed genoeg is voor het doel :een wereld record.

Fysiek geen enkel probleen, in de kop ook niet. Tevens (weer) geen blaren op de handen of spierpijn en om blessures te voorkomen even een kwartierje op de home trainer zondag s’morgens.

Afstand gevaren op een dag: 426 km.

Afstand gevaren in 12 uur: 410 km.

Pr's op het gemiddelde, de 10sec run, de 250m, de max 2 sec software, het uur en de afstand.

Gemiddelde snelheid over 100 km 40.51 km/h.

De 5 snelste uur gemiddelden: 41.91km/h nieuw pr!-41.02km/h- 40.98km/h-40.40km/h- 39.38km/h. Op GP3S kun je de GPS sessie vinden.

Bron: Peter Vernet

Zie ook het bijbehorende topic

Gelezen: 8245 keer Laatst aangepast op maandag, 26 november 2012 10:53

Windsurfing NL Nieuws

Windsurfing NL TV Channel

Windsurfing NL Vlogs

Windsurfing NL Social Partners

Gemaakt voor windsurfers door windsurfers
- Stichting Windsurfing Nederland.