maandag, 13 september 2010 19:16

Nederlands kampioenen windsurf 2010 bekend

Geschreven door
Beoordeel dit item
(0 stemmen)
Met de laatste wedstrijd van het Yogho!Yogho! NK Windsurf zijn de Nederlands kampioenen bekend. In Oostmahorn werd gesurft in de disciplines Formula Windsurfing en Slalom. Voor de Slalom was dit weekeinde te weinig wind, maar er werd wel Formula Windsurfing gevaren. Bij Slalom wordt er bij veel wind een downwind baan gevaren, Formula Windsurfing gebeurt bij wat minder wind op een driehoeksbaan.

Op het Lauwersmeer bij Oostmahorn was 11 en 12 september de laatste wedstrijd van het seizoen. Eerder werden de Grevelingendam, Almere, Hoorn en het Amstelmeer bezocht. En om maar gelijk met de deur in huis te vallen, het was het seizoen van Dennis Littel, hoewel hij niet domineerde als op de andere wedstrijden. De eerste wedstrijd was voor Casper Bouman, en ook Klaas Sybrand Jissink en Dirk Doppenberg wisten op de zaterdag een wedstrijd te winnen. De overige twee waren voor Littel. Op de zondag 12 september was er minder wind. Er kon slechts een wedstrijd gevaren worden, en local Teade de Jong won deze.

In de Formula Windsurfing werd dit seizoen veel verwacht van oud-olympisch surfer Casper Bouman. Deze verwachting kon Bouman nog niet helemaal waarmaken, hoewel hij bij vlagen sterke staaltjes liet zien. Formula Windsurfing vergde voor Bouman toch wel wat aanpassing en ook een hardnekkige blessure stond een goede eindklassering in de weg. Ook routinier Adri Keet en Dirk Doppenberg konden Littel niet van de titel afhouden. Bij de jeugd werd Jordy Vonk Nederlands Kampioen Formula Windsurfing.

Ook in de discipline Slalom was Littel onverslaanbaar. Alleen op het evenement in Hoorn was voldoende wind voor een goede Slalom. Met Worldcup windurfer Peter Volwater, die daar ook meevoer, had Littel een tegenstander van formaat. Maar ook deze harde noot wist hij te kraken. Waar Peter Volwater de boeien wat mooier rondde, wist Dennis Littel met meer topsnelheid Volwater toch voor te blijven. Nederlands Kampioen Slalom bij de jeugd is Jordy Vonk.

Op het programma staat nu nog het Yogho!Yogho! NK Windsurf Wave. Dit event wordt op afroep gehouden in Scheveningen: Er zijn vier weekeinden gepland, het eerste weekeinde met voldoende wind word het gehouden. De weekeinden zijn 18/19 september, 30/31 oktober, 6/7 november en 13/14 november.

Yogho!Yogho! NK Windsurf 2010:

Formula Windsurfing

  • 1. Dennis Littel
  • 2. Dirk Doppenberg
  • 3. Adri Keet
  • 1e jeugd: Jordy Vonk

Slalom:

  • 1. Dennis Littel
  • 2. Peter Volwater
  • 3. Dirk Doppenberg
  • 1e jeugd: Jordy Vonk

Bron: www.nkwindsurf.nl

Gelezen: 8621 keer Laatst aangepast op maandag, 26 november 2012 10:53

Windsurfing NL Nieuws

Windsurfing NL TV Channel

Windsurfing NL Vlogs

Windsurfing NL Social Partners

Gemaakt voor windsurfers door windsurfers
- Stichting Windsurfing Nederland.