dinsdag, 21 mei 2013 19:23

Casper Bouman wint NK windsurf tourstop Almere

Geschreven door
Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Op 18 en 19 mei werd in Almere de tweede tourstop van het NK Windsurf gevaren. Vanaf het Almeerderzand startten de deelnemers voor de wedstrijden op het IJmeer en het Markermeer. Met regerend Nederlands Kampioen Dennis Littel aan de leiding in het klassement wisten de andere deelnemers wat hen te doen stond om Littel niet verder weg te laten lopen.

 

De eerste wedstrijddag liet de wind het afweten. De wedstrijdleiding stak meermalen de windmeter in de lucht, maar deze gaf telkens onvoldoende windsterkte om ook maar een race te starten. De zondag begon zoals de zaterdag geëindigd was, namelijk met weinig wind. Gelukkig was al op de weerkaart te zien dat er rond het middaguur er een periode met voldoende wind zou zijn.

De voorspelde wind kwam ook uiteindelijk zodat de deelnemers zich konden uitleven. In een drietal mooie races, waarin het kiezen van de juiste richting in verband met windshifts een tactisch element toevoegde, bleek Casper Bouman de sterkste. Bouman was al eens wereldkampioen en was Nederlands windsurfer op de Olympische Spelen in 2008 in Peking. Hij wist zijn ervaring volledig uit te nutten en bleef Dennis Littel, die tweede werd voor. Met de Teade de Jong op een derde plaats was het podium compleet. De Jong is bezig met een sterk seizoen, op de Grevelingendam waar de eerste tourstop plaatsvond werd hij al tweede.


De volgende tourstop van het NK Windsurf vindt plaats in Lelystad op 22 en 23 juni. Nabij Bataviastad zullen de deelnemers daar hun wedstrijden varen op het IJsselmeer.

 

Resultaten NK Windsurfen inclusief Almere

Foto's Jan de Jonge 

Bron: www.nkwindsurf.nl

Gelezen: 10935 keer Laatst aangepast op woensdag, 22 mei 2013 13:59

Windsurfing NL Nieuws

Windsurfing NL TV Channel

Windsurfing NL Vlogs

Windsurfing NL Social Partners

Gemaakt voor windsurfers door windsurfers
- Stichting Windsurfing Nederland.